מכירים שאתם קונים פטריות טריות ואתם לא בטוחים מה לעשות איתן? מחבת פטריות היא המנה המושלמת: היא נותנת כבוד לטעמי הפטריות, קלה בטירוף (מתאים למתחילים) ואפשר להכין אותה עם כל הפטריות שיש לכם.
מצרכים
פטריות
מלח
פלפל
שמן או חמאה
איזה פטריות? איזה שיש לכם: שמפיניון, פורטובלו, שיטאקי, שימג'י, פטריות יער או פטריות ליקוט כמו אורנית או אחלמית.
כמה פטריות? כמה שנכנס בשכבה אחת של המחבת. אם יש לכם עוד פטריות שימו עוד נאגלה בזמן שאתם אוכלים.
הכנה
מחממים את המחבת על אש גדולה עד שהיא חמה. זה יכול לקחת דקה במחבת קלה באינדוקציה או 10 במחבת כבדה בכיריים מאש.
בזמן שהמחבת מתחממת, חותכים או מפרידים את הפטריות.
אם מדובר בפטריות שמפיניון או פורטובלו, פורסים אותם לפרוסות בעובי אצבע של מבוגר. לא משנה אם זאת קמיצה של אישה או בוהן של גבר, רק כדאי שכולן יהיו פחות או יותר באותו עובי.
אם אלה פטריות שצריך להפריד כמו שימג'י או אויסטר – מפרידים.
כשהמחבת חמה, מוסיפים את השמן או החמאה. חימום המחבת לפני הוספת השמן מונע ממנו להישרף.
מניחים את הפטריות בשכבה אחת, מפזרים מלח ופלפל לפי הטעם. לא מכסים את הפטריות כי רוצים שיהיה קצת חרוך ואם יש מכסה – האדים שנשארים בפנים הופכים את המנה לפחות קריספית.
ממתינים כמה דקות עד שהפטריות חרוכות והופכים לצד השני. הנוזלים שבפטריה מונעים ממנה להישרף.
אני לא מתבלת את הצד השני, רק ממתינה שיחרך קצת.
מורידים מהאש ומגישים חם.
שדרוגים
אני אוהבת את זה ככה ולא צריכה שדרוגים. אם אתם בכל זאת רוצים:
יש כאלה שאוהבים להגיש את זה עם פרמזן ויין. אני פחות אוהבת כי זה פוגע בטעמים של הפטריה, וזאת מנה שכיף להרגיש בה את הפטרייתיות.
אבל אם רוצים: לקראת הסוף מוסיפים יין לבן ופרמזן מגורד. מבשלים עוד כ-5 דקות על להבה בינונית.
בצל מטוגן: מטגנים בצל במחבת לפני כן, כדאי מכוסה. כשהבצל מטוגן מעבירים לכלי אחר ומטגנים את הפטריות על אותו מחבת, בלי הבצל. אם מטגנים עם הבצל – הבצל ישרף. יש בו פחות נוזלים מבפטרייה.