בנוודות דיגיטלית, או וורקיישן, חלק מהקטע הוא שחייבים לעבוד. אני חילקתי את העבודה שלי בין כמה מקומות: מהשולחן בדירה, מהפטיו בגג של המלון ומבתי קפה.
"בית קפה לעבודה" או "בית קפה שמומלץ לעבוד בו" הוא בית קפה שיש בו ארבעה דברים:
- קפה
- ווייפיי
- לגיטימציה לפתוח לפטופ ולשבת כמה שעות טובות
- שקעים זמינים
- שקט (יחסי) שמאפשר לעבוד
אני לא רוצה לעשות לכם פומו. הרשימה שלי כוללת מקומות שאני הייתי בהם ושמה עליהם את החותמת שלי. אני בטוחה שיש מקומות נפלאים נוספים, ואני לא דגמתי את כל איסטנבול.
בייאורלו: Archeo
בשכונה שבה היינו, בייטורלו, היה לנו את בית הקפה "שלנו". בהמשך הרחוב, שתי דקות הליכה. המקום מעוצב בסגנון המזרח הקדום: בכניסה יש לוח גדול עם כתב יתדות, בפנים יש ציורים בנושא המזרח הקדום, ומעלינו נמצאים עמודים שמעוצבים כמו שער עשתר, שער הכניסה לעיר בבל.
מה יש במקום
אוכל: במקום אין מטבח. יש קינוחים קרים ומערביים מהויטרינה ("כי קל יותר לאחסן אותם. קינוחים טורקיים צריכים להיות ממש טריים") וארבעה סנדויצ'ים שהם מחממים במקום.
השכנים של ארכאו הם מסעדת פועלים נחמדה מאוד עם מלא קבבים. לצמחונים כמוני יש בורגול טעים וגם מרק עדשים. השכנים מהצד השני הם גם מסעדה עם אוכל מבושל וקבבים דקה וחצי הליכה בהמשך הרחוב מעבר לכביש יש גם לחמעג'ון טעים מאוד, ואפשר לבקש מהם גם צמחוני.
אין בעיה להשאיר את החפצים, ללכת לאכול ולחזור.
שקעים: בתחתית ספספלי הישיבה יש שקע לכל מקום ישיבה. הם הכי נוחים ויעילים מבחינת שקעים.
מוזיקה: מוזיקה טורקית בווליום סבבה. מספיק סאונד שירגיש חי, מספיק שקט ובשפה מספיק זרה שנוכל לעבוד.
קדיקוי: Cafe Polka
קדיקוי היא שכונה בצד האסיאתי של איסטנבול. חבר טוב המליץ לי לבקר בשכונה, והיא לא איכזבה. היא קצת פחות ומתויירת מבייולו, ויש לה עדיין אופי טורקי. היא מאוד מסבירת פנים לתיירים ויש בה שוק מטריף שכולל בגדים, דגים טריים במחירים מעוררי קנאה, ירקות, עוד בגדים, מסעדות, ברים ועוד.
באמצע היום, אם יתחשק לכם (או תצטרכו) לעבוד
קפה פולקה הוא מקום עם נשמה יתרה. הוא נמצא בערך 10 דקות הליכה מתחנת המעבורת של קדיקוי, ומי שמגיע אליה מהצד האירופאי – יצטרך לקחת מעבורת.
מה יש במקום
אוכל: בקפה פולקה התפריט רק בטורקית, אבל הצוות יכול לתרגם. בגדול: יש קינוחים בסגנון טירמיסו, ויש סנדויצ'ים. יש מטבח במקום, האוכל לא כבד וכשמשהו נגמר – הוא נגמר. אני מעריכה את זה מאוד. זה מעיד על טריות.
שקעים: יש שקעים ליד השולחנות שסמוכים לקירות שבתוך בית הקפה. בחוץ יש עוד כמה שולחנות בלי שקע.
מוזיקה: המוזיקה היא אירית ועדינה, בעיקר זמרות גבוהות-קול. כשהיינו שמו לכבודנו שיר בעברית. "נשים יושבות בחדרים", בביצוע העדין של קטיפה שחורה.
כתובת: caferaga mah.zuhal sok.14c kadikoy
פתיח (העיר העתיקה): Fiyeli Coffee co
פתיח, העיר העתיקה של איסטנבול, היא תחנת חובה לתיירים בגלל המסגדים והגרנד בזאר. זה לא שאם לא תהיו בה פספסתם משהו עצום, אבל אם רוצים לצאת ולראות דברים – בפתיח קל מאוד למצוא דברים מעניינים.
בית הקפה פייאלי
ריח נעים של קטורת, איורים וציורים, בית קפה עם אישיות.
מה יש במקום
מוזיקה: לא נחרטה לי בזכרון המוזיקה, וגם לא רשמתי בזמן אמת. זה אומר שהיא לא הפריעה, והשתלבה יפה באוירה – וצריך שיהיה די בכך.
אוכל: יש עוגות קרות ויש סנדויצ'ים וטוסטים שאפשר לחמם, יש סלטים. התפריט הכי נרחב שיצא לנו לראות בבית קפה לעבודה.
שקעים: בקצה החדר יש 6 שקעים. 3 בכל צד. ביתר השולחנות אין.
כתובת: Hoca Paşa, Ebussuud Cd. No:11, 34110 Fatih/İstanbul
ואם אתם מתלבטים אם הגרנד בזאר שווה את זה, הנה הסרטון הכי מושקע שעשיתי בחיים: חצי יום בעיר העתיקה. הקדמה-גרנד בזאר-מספרה-ארוחת צהרים-גרנד בזאר-הביתה-סיכום: