נמאס לכם להיות כפופים לבוס כל החיים? תמיד חלמתם לפתוח עסק, חנות, מסעדה או סטודיו לפילאטיס? אז הגעתם לשלב בו אתם כבר מרגישים בשלים לפרוץ את דרככם ולקפוץ למים. לפני שתהפכו את החלום למציאות, עליכם ללמוד כמה דברים כדי שכל ההתנהלות שלכם תהיה נכונה.
בכל מקרה תמיד כדאי לפנות אל אנשי מקצוע שיסיעו לכם בפתיחת העסק באו]ן הכי נכון עבורכם.
עוסק מורשה, חברה בע"מ? מה ההבדל?
אחת ההחלטות הכי מהותיות שתצטרכו לקבל לפני שתתקדמו עם פתיחת העסק היא האם לפתוח חברה או שמא עוסק מורשה. יש הבדל מהותי בין השניים כאשר כבר בעת הרישום מול הרשויות נדרשות פרוצדורות שונות.
חשוב להבין את ההבדלים בין שתי האפשרויות, את היתרונות ואת החסרונות של כל אחת מהן כדי שהבחירה בסופו של דבר תהיה בהתאם לסוג העסק, ההיקפים שלו, שיקולי המס וכל מה שמלווה את ההיבטים הכלכליים של העסק.
חברה בע"מ – הגדרה
חברה בע"מ – בעירבון מוגבל – היא בעצם גוף משפטי שמתועד ברשם החברות ויש לו בעל מניות ותקנון מפורט. החברה קיימת מתוקף החברות ברשם החברות.
חברה היא למעשה ישות משפטית ויש לה את היכולת לתבוע וגם להיתבע.
המילים בערבון מוגבל באים לחדד את אחריותה של החברה בכל מקרה של התמוטטות או חובות שהיא נקלעת אליהם כאשר היא זו שתהיה חייבת לשאת בתשלומים עד לגובה של המניות שלא נפרעו.
ניכויי מס – מה הכנסה לחברה היא כמובן על רווחי החברה ונכון להיום 2023 שיעור המס עומד על 23%.
בעל השליטה של החברה הוא הנישום מול מס הכנסה. שכרו נחשב גם כן כחלק מהוצאות העסק וזה גם מקטין את שיעור המס.
כאשר בעלי השליטה של החברה מבקשים למשוך את הרווחים שלה, מוטל עליהם תשלום מע"מ.
עוסק מורשה – הגדרה
עוסק מורשה הוא למעשה עוסק עצמאי שמנהל עסק תחת בבעלותו כאשר כל המיסים והאחריות הפלילית על העסק חלים עליו בלבד.
את בעל העסק העצמאי אפשר לתבוע להחזר חובות גם בגין נכסיו האישיים בשונה מחברה שנתבעת אך ורק על נכסי החברה.
שיעורי המס לעצמאיים:
תשלום לביטוח הלאומי – התשלומים הם בהתאם לגובה ההכנסה השנתי. עד גובה הכנסה שנתי של 85,464 ₪ יהיה 5.97% (2.87% ביטוח לאומי + 3.1% דמי בריאות), מעל לגובה זה ועד סכום של 569,580 ₪ הכנסה שנתית ישלם העצמאי 17.83% (12.83 ביטוח לאומי + 5% דמי ביטוח בריאות).
תשלומי מס הכנסה – שיעור המס נע בין 10%-50% מההכנסה החודשית.
אז במה כדאי לבחור? פתיחת חברה בע"מ או שמא עוסק מורשה.
כפי שכבר הבנתם, יש יתרונות וחסרונות לכל אחת מהאפשרויות. על כן, הדבר הכי נכון הוא להיוועץ באנשי מקצוע בתחום שידעו לקבוע עבורכם בהתאם לאופי החברה, היקף ההכנסות וכו', ולהוביל אתכם להחלטה הכי נכונה.