מהו תיקון 190 IRA ולמה הוא מיועד?

חשוב שתערכו היכרות עם תיקון 190 IRA. במה אם כן מדובר, כיצד ניתן להרוויח מכך, מה חשוב לדעת בנושא ובעיקר כיצד דמי הניהול עומדים להיות מושפעים לטובה?

תוכן עניינים

סעיף 190 א לפקודת מס הכנסה

אם גם אתם חושבים על החיסכון העתידי, ואם גם אתם בוחנים מגוון אפיקי השקעה, חשוב שתערכו היכרות עם תיקון 190 IRA. במה אם כן מדובר, כיצד ניתן להרוויח מכך, מה חשוב לדעת בנושא ובעיקר כיצד דמי הניהול עומדים להיות מושפעים לטובה? כל הפרטים כאן בפנים, אך ראשית נעצור להעניק מעט רקע. משקיעים תמיד מחפשים דרכים להוזיל את דמי הניהול שבסופו של יום מהווים הוצאה לא קטנה, ובמקביל קיים פיקוח שמוודא שאף גוף מוסדי לא יגבה דמי ניהול שגבוהים מהתקרה שנקבעה. בנקודה זו תיקון 190 ira נכנס לתמונה. שנעבור להרחיב?

ממנפים את העתיד הכלכלי

כיום יותר ויותר אנשים בוחרים באפשרות של חיסכון בניהול אישי (IRA). באמצעותו משלמים עמלות מופחתות, משיגים התאמה אישית (בהתאם למטרת החיסכון) ואף מרוויחים מהטבות מס. כיצד אם כן תיקון 190 משפר את תנאי ההשקעה? ובכן מדובר בתיקון שנכנס לתוקף כבר בשנת 2012, אם כי רק בשנים האחרונות הוא מעורר עניין רב. מדוע? תיקון 190 IRA תומך בכדאיות להשקיע – מגדיל את טווח הגמישות מבחינת משיכת כסף ומציע שלל הטבות מס שבהחלט רצוי לנצל. 

להלן 7 עובדות חשובות אודות תיקון 190

  1. אפשרות לקבוע מוטבים, כך שאם תלכו לעולמכם לפני גיל 75, הכספים שנצברו יועברו לידם וזאת לצד פטור ממס רווח הון.
  2. התיקון מאפשר להפקיד כספים נזילים.
  3. גם במעמד ההפקדה נהנים מהטבות מס (כגון: דחיית תשלום מס רווח הון עד למועד ההיוון, פטור מלא מתשלום מיסים על משיכה הונית, המבוצעת ע"י המוטבים במקרה של פטירה עד גיל 75 ועוד).
  4. התיקון מאפשר למשוך את החיסכון בשני אופנים: או כסכום הוני במשיכה אחת, או כקצבת פנסיה פטורה ממס.
  5. בעת משיכה, הכספים המופקדים יהיו חייבים במס הרבה יותר מתחשב. במקום 25% על סך הרווח הריאלי (כפי שקורה בשאר אפיקי החיסכון), מדובר במס של 15% על הרווח הנומינלי (רווח על סך ההשקעה, כולל אינפלציה) – בעיקר אידאלי כאשר האינפלציה נמוכה. עם זאת, ברגע שהאינפלציה גבוהה משליש מסך התשואה, מיסוי בשיעור 25% ריאלי יתגלה כעדיף.
  6. אפשרי לעבור בין מסלולי השקעה ללא הליכי מיסוי.
  7. הקצבה שתתקבל פטורה ממס. 

דגשים משלימים

כפי שניתן להבין, מדובר בתיקון שנועד לאפשר לכמה שיותר אנשים מעל לגיל 60 להגדיל את החיסכון – לתמוך באיכות חיים גבוהה לאחר גיל פרישה. כאן נחדד שעל מנת להרוויח מכך, אין זה מספיק להיות מעל לגיל 60, אלא גם נדרש לקבל קצבה חודשית בסך 4,850 ₪(נכון ל 2023). אם מחיסכון פנסיוני ואם מפנסיה תקציבית. עוד נחדד שבהתאם לסעיף 9א לפקודת מס הכנסה, תקרת הקצבה המזכה (סכום הקצבה המקסימלי) שממנה ייגזר הפטור ממס הכנסה יהיה בסך 9,120 ₪ לחודש (נכון ל 2023). 

נצלו זאת!

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתופי פעולה

שיתופי פעולה

זה המקום לפרסם תוכן שיווקי בתשלום. לפרסום גללו קצת למטה ל"צור קשר"

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים