האמנות שבטחינה: איך לבחור את דרגת הטחינה המושלמת לאספרסו שלך

תוכן עניינים

אוהבי קפה יודעים כי הכנת אספרסו מושלם היא יצירת אמנות לכל דבר ועניין. אלמנטים שונים משפיעים על הטעם שמתקבל ובהם זמן הבישול, הטמפרטורה, הלחץ על הפולים וההידוק שלהם. מרכיב משמעותי שיכול להשפיע על האספרסו הוא גודל הטחינה כשדיוק של הטחינה היא המפתח להצלחה.

יכול להיות שכבר ברור לכם כי כל מרכיב במכונת האספרסו ובטחינה משפיע על הטעם של הקפה אך אתם עוד לא יודעים כיצד ליצור את דרגת הטחינה המושלמת. בדיוק לשם כך נפגשנו עם המומחים בתחום. קרמה+ מתמחים במכונות קפה, מטחנות, קפסולות, פולים וציוד נלווה והם הסכימו לשתף מהידע שלהם ולגלות לנו את רזי האספרסו המושלם.

כיצד רמת הטחינה משפיעה על טעם האספרסו

גודל הטחינה מהווה מרכיב מרכזי ביכולת להפיק את טעם הקפה הרצוי בזמן חליטת האספרסו. המים החמים עוברים במכונת האספרסו כשטחינת פולי הקפה קובעת כמה זמן ייקח למים לעבור ועד כמה הם יצליחו לספוג את התרכובות הארומטיות, השמנים והחומצות. 

טחינת פולים עדינה אשר יכולה להידמות במגע לקמח, המים יתקשו לעבור דרך הפולים ותהליך החליטה יהיה איטי. התוצאה יכולה להיות מיצוי רב של הטעמים אך בהתאם גם לעוצמה גבוהה שלהם והטעם עלול להיות מריר ועפיץ. לעומת זאת טחינה גסה מדי מאפשרת למים לעבור במהירות והיא יכולה להוביל לקפה חסר טעם אשר לא הספיק לספוג את הטעמים של הפולים. 

כדאי לדעת כי דרגות טחינה שונות יכולות להתאים לסוגי קפה שונים ובעוד שחליטה קרה דורשת דווקא טחינה גסה בה הפולים נראים עבים ומזכירים מלח גס, האספרסו הוא המשקה הדורש טחינה עדינה מאד וזאת כדי לאפשר את מיצוי הטעמים בהפעלת לחץ גבוה וחליטה קצרה.

טיפים להשגת דרגת הטחינה המושלמת לאספרסו

כל שינוי קטן ברמת טחינת הקפה יכול לשנות את איכות הטעמים של האספרסו. כדי להבין מה הרמה המושלמת כדאי מאד לצאת למסע קצר בו תתחילו מטחינה עדינה ותבצעו שינויים קטנים בכל פעם עד שתמצאו את הטעם המאוזן והמושלם מבחינתכם. לשם כך יהיה עליהם להחזיק בציוד מתאים וסבלנות כשהטיפים הבאים יוכלו לעזור במשימה:

  • מטחנות קפה איכותית (דוגמאות מאתר קרמה+)– הבסיס ליצירת אספרסו מושלם הוא שימוש במכונה המתאימה ובתוך כך יש להתייחס כמובן גם למטחנה. על המטחנה להיות בעלת סכינים קוניים או שטוחים ולא עם להבים פשוטים כך שתוכלו לשלוט בגודל הטחינה ולקבל תוצאה אחידה. 
  • סבלנות – בכל הקשור ליצירת הקפה המושלם, סבלנות היא מילת המפתח כשכדאי לדעת כי הטחינה המושלמת מושפעת מהמטחנה וגם הפולים. טריות הפולים, דרגת הקלייה והלחות שהם נחשפו אליה יכולים להשפיע על התהליך. לכן כדאי להתחיל בגודל הטחינה המומלצת ולבצע שינויים קטנים בהדרגה ועד לקבלת התוצאה שתעניק את הטעם שחלמתם עליו.
  • קצב זרימת המים – עוד מרכיב משמעותי הוא זרימת המים מבין הפולים הטחונים אל כוס האספרסו. כלל אצבע אומר כי הזמן האידאלי להכנת אספרסו ימשך בין 25 שניות ל-30 שניות. אם זרימת המים מהירה מדי הם לא יצליחו לספוג את הטעמים והארומה. אם היא איטית מדי יכולה להיות תחושת עפיצות. אם זה המצב כדאי לשנות את רמת הטחינה כדי לאפשר למים לעבור בצורה המיטבית.
  • הידוק נכון – מרכיב חשוב בהכנת אספרסו הוא הידוק הפולים שנטחנו. חשוב לשים לב כי ההידוק שווה וזאת כדי להבטיח מעבר מים אחיד. כלל אצבע אומר כי יש להפעיל לחץ של כ-15 ק״ד כדי להבטיח יישור של הפולים בתוך קונסולת ההידוק. אם נראה שההידוק ״חזק מדי״ יתכן שאפשר להפחית את הלחץ אך יכול להיות שכדאי לבחון אם הטחינה עדינה יתר על המידה.
  • מבחן הטעם – אפשר לחפש אחר מדדים טכניים שונים כדי לקבוע מהי הדרך לטחון את פולי הקפה אך בסופו של דבר המבחן הסופי הוא מבחן הטעם. אם האספרסו מר מדי יכול להיות שהוא עובר מיצוי יתר ולכן יש לעבור לטחינה גסה יותר. אם האספרסו חסר טעם ודל יכול להיות שאין מספיק מיצוי והטחינה צריכה להיות עדינה יותר.

טיפ נוסף שיכול לסייע בהשגת הטעם המושלם הוא להתייעץ עם המומחים בתחום. יכול להיות שבחרתם את פולי הקפה המתאימים לכם ושיש לכם מטחנה איכותית ועדיין הטעם הוא לא בדיוק מושלם. אל תהססו לפנות לחנות כמו קרמה+ ולבדוק איך תוכלו לשפר את חוויית האספרסו שלכם.

חזרה למדור אוכל >>

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של שיתופי פעולה

שיתופי פעולה

זה המקום לפרסם תוכן שיווקי בתשלום. לפרסום גללו קצת למטה ל"צור קשר"

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

הצטרפו לניוזטר

ותקבלו המלצות קריאה שישפרו לכם את החיים, הבטן והכיס. תדירות נמוכה וקארמה טובה מובטחים.

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

השוואת ריבית משכנתא
שיתופי פעולה

אופציות מעוף למתחילים

אופציות מעוף הן מכשיר פיננסי. כמו בכל תחום, חשוב להבין את מהות ומשמעות אפיק ההשקעה ולא להיכנס אליו "על עיוור" רק בגלל הייפ תקשורתי. אז מה זה אופציות מעוף?

קריאה נוספת >>
שמן זית לשיפור הזיכרון
שיתופי פעולה

שמן זית לשיפור הזכרון 

שמן זית מכיל כל כך הרבה ויטמינים ותרכובות אשר הוכחו במחקרים רבים כטובים לבני האדם ועל אחת כמה וכמה, עבור הזיכרון האנושי לשמו התכנסנו.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים