9 מדדי מניות מובילים מרחבי העולם

תיק השקעות מגוון עם סיכונים מבוזרים יכול לכלול מדדי מניות שמפוזרים על פני מקומות שונים בעולם. X מדדי מניות בעולם שכדאי להכיר.

תוכן עניינים

"מדדי מניות" הם מקבץ של מניות בעלות מכנה משותף אחד לפחות. שני פרמטרים נפוצים לקיבוץ מניות למדד הם גודל החברה והבורסה בה הן נסחרות, כלומר באיזו מדינה רשומה המניה.

כשרוצים להתחיל להשקיע בשוק ההון, בטח השקעה לטווח ארוך, אחת האסטרטגיות הנפוצות (ובוודאי האסטרטגיה העצלנית והאהובה עלי) היא לקנות מדדים ולהמתין. זה מה שאני עשיתי כשפתחתי את תיק ההשקעות הראשון שלי והתחילתי להשקיע.

אפשר לקנות רק מדד אחד, ואפשר לגוון ולפזר את התיק על פני כלכלות ומטבעות שונים.

הנה תשעה מדדי מניות מובילים מרחבי העולם שכדאי למשקיעים מתחילים להכיר. את חלקם אני מחזיקה, חלקם לא, אין פה המלצה על כלום.

כדאי לזכור שמדדים הם רק כלי סטטיסטי, ואם אתם רוצים לקנות מדד, צריך למצוא קרן מחקה שלו. מי שמחזיק תיק השקעות אצל ברוקר זר – ימצא בקלות קרנות מחקות. בישראל יש קרנות מחקות למדדים האלה, לפעמים יותר מאחת. מצטיינת הקרנות המחקות היא "קסם" של אקסלנס.

איך לקנות את הקרנות?

  1. בכל מדד אני מפנה לאתר פאנדר

    שם תוכלו לראות אילו חברות ישראליות מאפשרות לקנות קרן מחקה של המדד הזה.

  2. לחיצה על שם הקרן תיקח אתכם למידע האישי על כל קרן

    שם קרן מחקה מדד אתר פאנדר

  3. פרטים מומלצים להסתכלות

    מספר הנייר (למעוניינים לרכוש) ונתונים כמו דמי ניהול, דמי ניהול משתנים ודמי נאמנות, שמצריכים גלילה לתחתית העמוד.
    עלויות נייר ערך

S&P 500 – ארה"ב

S&P 500 הוא מדד המניות הכי מוכר בעולם (חוץ אולי מדאו ג'ונס) ובודאי אחד המשפיעם שבהם. נכון לסוף 2021, 15.6 טריליון (12 אפסים) דולר צמודים ומושקעים במדד הזה. חלק קטן מזה הוא פנסיות, קופות גמל וקרנות השתלמות של ישראלים. הוא כולל את 500 החברות הגדולות בבורסה האמריקאית.

כל החברות: המקום הכי טוב לראות רשימה מסודרת של כל החברות הוא עמוד הויקיפדיה באנגלית של זה.
משקל במדד: אם רוצים גם משקל במדד – אפשר להסתכל כאן.
אינפוגרפיקה: דרך מצוינת לראות את כל החברות, את החלוקה הפנימית שלהן במדד, את הקטגוריות שהן שייכות אליהן והאם המניה עלתה/ירדה היום היא דרך הדוח של Finiviz:

מניות S&P500
מניות S&P500

וזה ראיון בפודקאסט שלי עם תמיר מנדובסקי מהשקעות לעצלנים -על S&P500

נאסד"ק 100 – ארה"ב

נאסד"ק 100, או בקיצור נאסד"ק (NASDAQ). נאסד"ק הוא השם הראשון שהכרתי בבורסה. נאסד"ק 100 הוא מדד של 100 החברות הלא-פיננסיות הגדולות ביותר בבורסת הנאסד"ק. יש המון חפיפה עם חברות שנמצאות כבר ב-S&P500. המספר משתנה כי גדלי חברות זה דבר שמשתנה והן יוצאות ונכנסות מהמדד לפי הגודל, אבל ברגע כתיבת שורות אלה המספר שמצאתי הוא 79 (מתוך 100 חברות).

איך לקנות בישראל: https://www.funder.co.il/fundList/n/NASDAQ

Russell 2000 – ארה"ב

אם S&P500 כולל חברות ענק עצומות בגודלן, אפשר לדבר גם על מניות קטנות יותר: ראסל 2000 מכיל 2,000 חברות "קטנות". באנגלית זה נקרא Small Cap. זה לא באמת קטן, כן? שווי השוק החציוני של חברות ראסל 2000 (כלומר שווי השוק שחצי מהחברות מעליו וחצי מתחתיו) הוא 950 מליון דולר נכון לסוף 2022. זה המון כסף, זה פשוט קטן במונחים אמריקאיים.

אגב, ראסל 2000 הוא 2000 המניות התחתונות במדד ראסל 3000, שהוא פחות פופולרי ומוכר.

איך לקנות בישראל: https://www.funder.co.il/fund/5124284

ת"א 90 – ישראל

הבורסה הישראלית היא קטנטנה ומכילה כ-550 חברות ומספר יחסית מצומצם של מדדים. אחד המדדים המוכרים בבורסה הישראלית הוא ת"א 125: 125 החברות הגדולות בבורסה הישראלית.

את מדד הזה אפשר לחלק לשני מדדים: ת"א 35, שכולל את 35 החברות הגדולות בבורסה הישראלית, ואת ת"א 90 – שכולל את 90 החברות הבאות בגודלן אחריהן, כלומר 90 החברות הקטנות בת"א 125.

אם אתם חושבים שזה כמו ראסל 2000 ביחס לראסל 3000 – הבנתם נכון.

המדד הזה כולל חברות שלא בטוח ששמעתן עליהן, כמו בזן, מיטרוניקס ואקויטל. לצידן יש חברות שאתם בטוח מכירים כמו פוקס, שופרסל, דלק וכלל ביטוח.

איך לקנות בישראל: https://www.funder.co.il/fund/5130620

מדד טוקיו ניקיי 225 – יפן

מדד טוקיו ניקיי (Nikkei) מורכב מ-255 החברות הגדולות בבורסה היפנית. המדד הזה הוא אינדיקציה למצב השוק ביפן. הוא כולל חברות כמו סוני וניסאן.

הכלכלה היפנית היא חזקה מאוד, והשקעה במדד הזה היא השקעה במניות בשוק חזק.

איך לקנות בישראל: https://www.funder.co.il/fundList/n/nikke

מדד SMI (SSMI) – שווייץ

SMI הם ראשי התיבות של Swiss Market Index, אז לקרוא לו "מדד SMI שווייץ" זאת כפילות – אבל זה הופך הסברים לברורים יותר.

שוויית היא גם כלכלה מצוינת להשקיע בה כי גם היא כלכלה חזקה מאוד. המטבע שלה הוא פרנק שוויצרי ולא יורו. כלומר היא לא חלק מכלכלת האיחוד האירופי ומטבע הדברים – מה שקורה ליורו משפיע על המטבע שלה ומה שקורה באירופה משפיע על הכלכלה שלה. אבל שווייץ היא כלכלה עצמאית.

איך לקנות בישראל: https://www.funder.co.il/etf/1146802

מדדי מניות של MSCI

תזכרו את השם: MSCI. זה גוף פיננסי, כמו S&P (האלה מ-S&P 500). ראשי התיבות הן Morgan Stanly Corporate International והם עומדים מאחורי כמה מדדי מניות מובילים מרחבי העולם.

MSCI WORLD – כלכלות מפותחות

מה ואיפה: המדד MSCI WORLD כולל 1,546 מניות של 23 כלכלות מפותחות מרחבי העולם (ביניהן ישראל). הוא מחושב מאז 1969. בגלל הפיזור שלו על פני כלכלות ומטבעות שונים – הוא מחקה את השוק המפותח בעולם בצורה די טובה.

למדד באתר פאנדר: אפשר לראות כאן את הקרנות שמחקות את המדד הזה.

MSCI ACWI – שוק עולמי

מה ואיפה: בזמן שהמדד MSCI World מחקה כלכלות מפותחות בעולם, המדד MSCI ACWI מחקה חלק גדול יותר מהשוק בעולם, עם קרוב ל-3,000 מניות מרחבי העולם. הוא כולל בתוכו את המדד MSCI world עם 23 השווקים המפותחים שבו, ואת מדד הכלכלות המתפתחות שלו – על 25 הכלכלות הצומחות שלו.

למדד באתר פאנדר: https://www.funder.co.il/etf/1159235

MSCI Emerging Markets Index – כלכלות מתפתחות

MSCI Emerging Markets Investable Market Index הוא מדד נוסף של MSCI – שלוקח בחשבון כמעט 2,000 מניות מ-25 שווקים מתפתחים בעולם. בניגוד למה שהיינו חושבים מהשם, זה לא מדינות עולם שלישי, אלא כלכלות שצומחות מהר.

אפשר לראות בצורה מדהימה שיש בו כלכלות שהיו מתפתחות לפני 35 שנה – והיום הם כלכלות חזקות ומפותחות שמשאירות אבק לרוב העולם. הבולטות הן כמובן סין, וגם קוריאה ואיחוד האמירויות.

שתדעו שאני משקיעה בכם כי תרגמתי את הרשימה מאנגלית וגם סידרתי לפי א"ב.

איחוד האמירויות, אינדונזיה, ברזיל, הודו, הונגריה, דרום אפריקה, טאיוואן, טורקיה, יוון, כוויית, מלזיה, מצרים, מקסיקו, סין, ערב הסעודית, פולין, הפיליפינים, פרו, צ'כיה, צ'ילה, קולומביה, קוריאה, קטאר, רוסיה, תאילנד

למדד באתר פאנדר: https://www.funder.co.il/etfList/c/222

MSCI Europe – אירופה

מדד נוסף, יש בו 428 מניות מ-15 מדינות אירופאיות חזקות. הוא נמדד מאז 1986. הוא מתייחס למניות מהמדינות אוסטריה, איטליה, אירלנד, בלגיה, בריטניה גרמניה, דנמרק, הולנד, נורווגיה, ספרד, פורטוגל, פינלנד, צרפת, שוודיה ושווייץ.

למדד באתר פאנדר: https://www.funder.co.il/etf/1159094

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

איך להתעשר בגיל צעיר
כסף

איך להתעשר בגיל צעיר

לא פשוט להתעשר בגיל צעיר. קל יותר לעשות כסף בגיל מבוגר, עם ותק ונסיון. אבל צעירים אמידים ששיפרו מאוד את מצבם הכלכלי – התחילו איפשהו.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים