ארוחת ערב מהירה, מעט מאוד מרכיבים, 3 דקות הכנה ויש לכם אוכל משביע ולא כבד. אפשר לאכול חם, אני נוהגת לאכול בטמפרטורת החדר.
מצרכים
נודלס. מה שבא לכם ויש בבית. דק, עבה, אורז, ביצים – הכל הולך.
- קרם קוקוס
- חמאת בוטנים
- רוטב סויה
- מים לדילול.
- למשקיענים: עלי תבלין (אני משתמשת בבזיליקום, בצל ירוק ונענע)
בכוונה אין כמויות. שימו בפרופורציות שאתם אוהבים. הייתי מחילה עם 2:1 קרם קוקוס וחמאת בוטנים (כפול קרם קוקוס מחמאת בוטנים), וכף רוטב סויה על כל כף גדושה של חמאת בוטנים. המים משמשים לדילול עד לטקסטורה הרצויה ולא בטוח שצריך.
- מבשלים את הנודלס. לא יודעים איך? מאחורי השקית יש הנחיות.
- מערבבים את כל החומרים חוץ מהעלים. טיפ לערבוב מהיר: לשים בקופסה/צנצנת אטומה ולשקשק. המרקם צריך להיות כמו טחינה. סמיך מדי? עוד מים.
- שופכים את הרוטב על הדולס.
- את העלים מפזרים בהגשה.
לא אוהבים קרם קוקוס? תחליפו במים או בחלב צמחי כלשהו.
הערות
חמאת בוטנים
אני משתמשת בחמאת בוטנים טבעית. הכי מוכרת ונפוצה בארץ היא B&D. אל תשתמשו בחמאת בוטנים של ממרחים, כמו סקיפי וכאלה.
כתמים לבנים

קרם קוקוס מכיל לא מעט שומן. בהתאם, כשמקררים את קרם הקוקוס, השומן נפרד יותר מהר מהנוזל ועולה למעלה. לכן כדאי לשקשק את הקופסה/פחות לפני השימוש. אם יש לכם כתמים לבנים על הרוטב – זה החלק היותר קרמי של הקוקוס, הוא טעים לאללה, תנו לזה חימום קטן וזה אמור להתמוסס ולהיות חלק.
שורה תחתונה: אל תתרגשו. נסו גם.