הפעם הראשונה שאכלתי מוצ'י היתה בניו יורק. סיבלטתי דירה בהאדסון הייטס (שיש שמתייחסים אליה כאל וושינגטון הייטס), חברה אמריקאית הגיעה אלי לשבת, ובמסגרת הקניות הציעה שנקנה מוצ'י. בחיים לא שמעתי על מוצ'י וזאת היתה סיבה מעולה להסכים. זאת היתה גלידה חביבה עטופה בבצק אורז דביק חלומי בגוון לבן ורוד, עם שכבה דקיקה של קורנפלור שלא יהיה דביק גם כשנוגעים בו.
כמה שנים אחר כך, חברה קיבלה משלוח מיפן ובמשלוח, בין היתר, היה מוצ'י שהיא חלקה איתי. אושר צרוף.
המזל הוא שבשנים האחרונות ממש קל למצוא מוצ'י בארץ. זה כבר לא נדיר, ואפשר למצוא אותו בהמון המון מקומות. חפשו "סופר אסיאתי" בגוגל וכנראה תמצאו את הקרוב למקום מגוריכם.
מוצ'י יכול להגיע בכמה צורות:
- גלידת מוצ'י: כנראה הצורה כנראה הכי פופולרית בארץ. לא בטוחה למה.
- ממתק מוצ'י שאוכלים בטמפרטורת החדר. זאת הגרסה האהובה עלי.
- מוצ'י חם: בחיים לא טעמתי, רק שמעתי שמועות.
- פנקייק מוצ'י, שעובד יופי בארוחת בוקר. לחובבי ארוחות בוקר יפניות, יש לי מאמר על ארוחת בוקר יפנית, אבל מוצ'י אין שם.
הוא יכול להגיע בטעמים שפופולריים ביפן ובטאיוון, כמו תה, מאצ'ה וטארו; הוא יכול להגיע בטעמים יותר מערביים, ובאחד המקומות גם יש בטעמים ערביים.
ניסיתי להכין בעצמי מוצ'י, אבל זאת לא עבודה לעצלנים וגם לא הצלחתי להגיע לתוצאה משביעת רצון. מתכוני מוצ'י ביתיים מצריכים אורז דביק, מיקרו וערבוב. מוצ'י יפני מסורתי כולל להרביץ לבצק בזוג. בסרטוני "איך מכינים מוצ'י" תמצאו זוג יפנים מרביצים לבצק ועושים קולות, מה שהופך סרטוני הכנת מוצ'י ללהיט פוטנציאלי בקרב סטלנים.
נסתפק בינתיים במוצ'י קנוי. הנה כמה המקומות שאני מכירה בארץ שאפשר למצוא בהם מוצ'י:
יצרניות מוצ'י ומה דעתי עליהן
Oki Daki
מוצ'י תוצרת ישראל! הגלידה בסדר. פרווה וקצת חסרת טעם. אבל הבחוץ? רך וענני וכיפי. הם גדולים יחסית וזה נחמד כי זה די הרבה ביסים.
הטעמים שלהם לא תמיד ברורים (מה זה עוגת יום הולדת???) אבל עוד לא טעמתי משהו שלהם שלא אהבתי.

Wao
באופן מפתיע, אני נורא אוהבת את המוצ'י של wao. הוא לא מתוק מדי, יש איזון נכון בין הגלידה לציפוי (מי אוכל את המוצ'י בשביל גלידה פרווה????). הוא לא ביוקרתי או בגבוה, אבל הוא משמח אותי.

וילי פוד: זה לא טעים
הראשונים שראיתי שהביאו גלידת מוצ'י לארץ היו וילי פוד. אם אתם היחידים, אי אפשר לדעת שהמוצר שלכם פחות טוב. ושנים זה גם מה שהיה במסעדות. לא הייתי מגדירה אותה כטעימה בשום יום, רק שונה בנוף הישראלי. המעטפת דקה, הטעם פארווע. למי שממש חייב מוצ'י – זאת אפשרות שסוגרת פינה.
מוצ'י מוצ'יס
עוד לא טעמתי. לא מצאתי לקנות את זה בשום מקום.
הכי נוח, אונליין ובפריסה ארצית: מזרח ומערב
מזרח ומערב הם המקום הכי מוכר לרכישת מוצרים "מן המזרח", אבל לא רק. יש אצלם גם שימורים שווים של אמריקאים דברים כמו עשן נוזלי אהובי.
הם רשת בפריסה ארצית גם ויש להם אתר אינטרנט ששולח לכל הארץ! אם הם מגיעים עד לירוחם, הם יגיעו גם אליכם. אם אין לידכם חנות, אפשר להזמין באתר שלהם מוצ'י בכל מני טעמים. אבל לא כגלידה.
(ולא, הם לא משלמים לי לצערי.)
תל אביב
דרגון, שוק לוינסקי, תל אביב
בדייט של בוקר עם אבא בשוק לוינסקי, נכנסנו לדרגון, החנות האסיאתית בשוק. שאלתי אותם אם יש להם מוצ'י – ומצאתי. זה המוצ'י היחיד שמצאתי בארץ ולא היה אכזבה גמורה.
זה קרה משתי סיבות:
- זה המוצ'י היחיד שמצאתי עד כה שלא הגיע כגלידה אלא כמו שאני אוהבת – כממתק בטמפרטורת החדר.
- כי יש לו יחס טוב בין מילוי לציפוי. אני לא אוהבת שציפוי האורז הדביק עם מעטה הקמח הוא דקיק ונועד רק להחזיק את הגלידה. גלידה אני יכולה למצוא בכל מקום, אני באה בשביל הציפוי הזה.
סיבה שלישית, שהיא לא חלק מהליבה שלי אבל היא בונוס טוב, הוא שהטעמים האסיאתיים נשמרו. במקום תות ומנגו – תה, מאצ'ה וכולי.
המילוי מבוסס על שעועית אזוקי, והוא לא מתוק בהגזמה. שגם זה נחמד.
דרגון, לוינסקי 48, תל אביב



אם אתם כבר בלוינסקי, אל תפספסו את הפאלודה אצל חוביאן. פאלודֶה הוא ברד עם מי ורדים עם אטריות אורז, משקה פרסי מגניב שרציתי לטעום שנים. ויש אצלו גם את מבחר מי הורדים הכי גדול שראיתי בארץ. לא היתה ברירה אלא לקנות ולהכין מלבי.

אומיי
לעוברים בצומת השלום, בין רגע אחרי עזריאלי, קשה לפספס את אומיי.
סופר יפני קטן, אוכל בסיסי, פריים לוקיישן ומחירים בהתאם. ויש להם מקפיא עם גלידות מוצ'י של הביוקר. מצד שני – ביום חם זה מאוד מאוד משמח.
אזור ירושלים
קאנקון, מודיעין (ואולי גם אשדוד)
מצאתי באזור התעשייה מודיעין, במעדנייה מפונפנת בשם Cancun. יש להם סניף גם באשדוד.
התלבטתי בין שקית מוצ'י מאצ'ה מהשורה העליונה לקופסת מוצ'י פטל מהשורה האמצעית. קניתי בשמחה ובהתרגשות את שקית המוצ'י בטעם מאצ'ה, פתחתי בבית – וזה היה דוחה. המרקם פשוט לא היה זה. זה לא היה דביק, אלא קשה כמו משהו ששהתיישן והתייבש.
אני מקווה שזה חד פעמי שנובע מאחסנה לא טובה איפשהו לאורך התהליך בין הייצור למכירה ולא שזה הטעם הקבוע של המוצ'י ושאם תנסו את זה בפעם אחרת – דווקא יהיה לכם אחלה.
קנקון, המקצועות 18, מודיעין

אנקל אוסקה, בית חנינא, ירושלים
יותר מהשאלה "איפה אפשר למצוא מוצ'י בישראל" אנשים שואלים "איפה אפשר למצוא מוצ'י בתל אביב". ובכן, סנובי האוכל של תל אביב לא יעלו על דעתם להעלות את ירושלים על ראש שמחתם, ואולי טוב שככה.
אנקל אוסאקה (Uncle Osaka) היא רשת ערבית של קינוחים יפניים. רגע לפני שאתם מצחקקים – למה ישראלים שמכינים סושי זה יותר הגיוני?
יש להם סניף בבית חנינא, ירושלים, מרחק הליכה קצרצר מתחנת בית חנינא של הרכבת הקלה. וכן, המקום ידידותי לישראלים. הציפוי לטעמי דק מדי ואני חושדת שהגלידה שלהם פרווה. בתמונה יש מוצ'י פיסטוק (ימין), תות (אמצע) וקיווי (שמאל). הכי מוצלח שטעמתי היה מוצ'י פיסטוק, יכול להיות שכשתגיעו יהיו להם טעמים אחרים. המגוון גדול ולא תמיד יש את הכל. לעוד המלצות על בית חנינא.
כתובת: בית חנינא, ירושלים. גוגל ידע להדריך אתכם.

בלגן (לשעבר מזרח ומערב)
בשוק בירושלים יש את "בלגן", שפעם היה מזרח ומערב. סופר אסיאתי ותיק עם מקפיא מוצ'י וממתקי מוצ'י בטמפרטורת החדר, וגם הסופר האסיאתי שלי כשאני רוצה משהו.
אגריפס, ירושלים
חיפה
מזרח ומערב
מזרח ומערב בחלוץ היא חנות בינונית ועמוסה שאפשר למצוא בה כל מה שאתם רוצים ומה שאתם לא יודעים שאתם רוצים. וכן, גם מוצ'י. כממתק בטמפרטורת החדר וגם כגלידה בחבילות.
החלוץ 1, חיפה
