פסטה סיציליאנה

אחד המתכונים המפורסמים של סיציליה הוא "פסטה סיציליאנה":. פסטה ברוטב עגבניות וחציל. זאת פסטה מאוד פשוטה עם מרכיבים בסיסיים, ומאוד טעימה.

תוכן עניינים

האי סיציליה הוא ממלכה בפני עצמה. קולינרית הוא חלק מדרום איטליה, אבל יש לו אופי משל עצמו וכמו כל חלק באיטליה – גם מתכונים יחודיים משלו.

אחד המפורסמים שבהם הוא פסטה סיציליאנה, או פסטה סיציליאנית. זאת פסטה ברוטב עגבניות וחציל. כמו הרבה מנות של דרום איטליה (למשל פסטה פוטנסקה, עוד מנה סיציליאנית מפורסמת), זאת פסטה מאוד פשוטה ומאוד טעימה. בתור תושבי מדינה ים תיכונית בעצמנו – המרכיבים שלה זמינים בבתים ישראלים.את המתכון הזה קיבלתי בסורנטו, שהיא בחבל קמפניה (ולא בסיציליה), אבל גם היא בדרום איטליה. למדתי אותו מברברה, מקומית שמעבירה סדנאות בישול ומארחת עם גיסתה פיונה ארוחות. אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, אפשר לקבוע סדנת בישול עם ברברה. דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.

מצרכים

  • חציל
  • פסטה
  • רוטב עגבניות (עדיף עגבניות שרי)
  • שום
  • אורגנו (עדיף טרי. אם אין טרי – גם זעתר יעבוד)
  • פרמזן
  • מוצרלה או פרובולה

הכנה

  • חותכים חציל לקוביות (מדלגים את המרכז). אפשר להשאיר אותו שעה בשמש, לילה בחוץ או להשרות אותו במלח.
  • אחרי שעה מטגנים את החציל.
  • תוך כדי הטיגונים, מבשלים את הפסטה.
  • בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב:
  • מטגנים שום, מוסיפים לו עגבניות מרוסקות ואורגנו. נסו אורגנו טרי. הוא לא דומה ליבש והוא הרבה יותר טעים ממנו. בהיעדר אורגנו טרי גם אח שלו, זעתר, יעבוד. כמובן שכדאי להוסיף מלח לפי הטעם.
  • כשהרוטב מוכן מוסיפים לו את קוביות החציל המטוגנות
  • מערבבבים פנימה את הפסטה ומוסיפים פרובולה ופרמזן.

אם לא אוכלים מיד, אפשר לשמור את הרוטב במקרר.
המנה הולכת טוב גם בתנור.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

להתחיל להתעניין בכסף
כסף

הרגע שהתחלתי להתעניין בכסף

"ביום אחד בהיר, כשהגדולה שלי בגן, הקטנה שלי מאושפזת ובן הזוג שלי איתה, אף אחד מאיתנו לא בעבודה" דפנה ארמן-וייס על הרגע בו הבינה שהיא צריכה להתעניין בכסף שלה

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

מלבי מסטיקא
אוכל
ליאור שפירא

מתכון למלבי מסטיקא

מסטיקה היתה המסמיכה המקורית של המלבי. יש לה טעם שרפי מגניב שפופולרי מאוד בטורקיה. אפשר לקנות אותה בחנויות תבלינים. הנה מתכון:

קריאה נוספת >>
הרכבת טירמיסו
אוכל
ליאור שפירא

טירמיסו איטלקי ל-6 אנשים

מתכון לטירמיסו – לשונות חתול, קפה וקרם מביצים חיות, סוכר וגבינת מסקרפונה. את המתכון קיבלתי בסדנת בישול אמל ברברה, בשלנית איטלקייה. כדאי להכין לפחות לילה מראש!

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים