האי סיציליה הוא ממלכה בפני עצמה. קולינרית הוא חלק מדרום איטליה, אבל יש לו אופי משל עצמו וכמו כל חלק באיטליה – גם מתכונים יחודיים משלו.
אחד המפורסמים שבהם הוא פסטה סיציליאנה, או פסטה סיציליאנית. זאת פסטה ברוטב עגבניות וחציל. כמו הרבה מנות של דרום איטליה (למשל פסטה פוטנסקה, עוד מנה סיציליאנית מפורסמת), זאת פסטה מאוד פשוטה ומאוד טעימה. בתור תושבי מדינה ים תיכונית בעצמנו – המרכיבים שלה זמינים בבתים ישראלים.את המתכון הזה קיבלתי בסורנטו, שהיא בחבל קמפניה (ולא בסיציליה), אבל גם היא בדרום איטליה. למדתי אותו מברברה, מקומית שמעבירה סדנאות בישול ומארחת עם גיסתה פיונה ארוחות. אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, אפשר לקבוע סדנת בישול עם ברברה. דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.
מצרכים
- חציל
- פסטה
- רוטב עגבניות (עדיף עגבניות שרי)
- שום
- אורגנו (עדיף טרי. אם אין טרי – גם זעתר יעבוד)
- פרמזן
- מוצרלה או פרובולה
הכנה
- חותכים חציל לקוביות (מדלגים את המרכז). אפשר להשאיר אותו שעה בשמש, לילה בחוץ או להשרות אותו במלח.
- אחרי שעה מטגנים את החציל.
- תוך כדי הטיגונים, מבשלים את הפסטה.
- בזמן שהפסטה מתבשלת מכינים את הרוטב:
- מטגנים שום, מוסיפים לו עגבניות מרוסקות ואורגנו. נסו אורגנו טרי. הוא לא דומה ליבש והוא הרבה יותר טעים ממנו. בהיעדר אורגנו טרי גם אח שלו, זעתר, יעבוד. כמובן שכדאי להוסיף מלח לפי הטעם.
- כשהרוטב מוכן מוסיפים לו את קוביות החציל המטוגנות
- מערבבבים פנימה את הפסטה ומוסיפים פרובולה ופרמזן.
אם לא אוכלים מיד, אפשר לשמור את הרוטב במקרר.
המנה הולכת טוב גם בתנור.