טורטליני במילוי ארטישוק (כולל גרסה טבעונית)

מתכון לטורטליני ביתי במילוי ארטישוק ופרמזן. כולל גרסה טבעונית לבצק פסטה בלי ביצים ולמילוי בלי גבינה.

תוכן עניינים

איטלקים לוקחים את האוכל שלהם ברצינות. כמו שלכל פסטה יש את השם שלה לפי הצורה למרות שהבצק אותו בצק – גם בכיסונים האלה מה שמבדיל בין טורטליני לרביולי לאנילוטי וכו' – זאת הצורה.

אם אתם חובבי מתכוני רביולי, פה יש מתכון לרביולי שהכנתי במטבח של מאמא איטלקייה בשם ברברה. וזה איור טוב של פסטות ממולאות לפי השם:

למילוי

מצרכים

בגלל שהבצק מתייבש והכנת המילוי לוקחת קצת זמן ולא נורא אם הוא עומד – נתחיל מהכנת המילוי

  • חבילת תחתיות ארטישוק קפואה
  • פרמזן מגורד: לא חובה אבל תורם לטעם. לגרסה טבעונית אפשר שמרי בירה ו/או ממרח קרמי כלשהו, שיתן קצת קרמיות לארטישוק

הכנה

  • מפשירים את תחתיות הארטישוק במיקרו. מיקרו עדיף על בישול כי אנחנו לא רוצים את תחתיות הארטישוק רטובות ומגירות נוזלים, והמרקם לא משנה כי עוד רגע נבז'ז' אותן. על האריזה כתוב איך להכין במיקרו, אני שמתי בקערה 3 דקות.
  • מוסיפים פרמזן לפי הטעם (או שמרי בירה)
  • מבז'ז'ים בבלנדר מוט עד שיוצא חלק או כמעט-חלק

לבצק

יש מלא מתכונים לבצק פסטה. הוא אמור להיות גמיש וקצת דביק.

אני הכנתי בצק מקמח, שמן זית ומים. יש גם מתכונים עם ביצה.

בצק קלאסי:

  • 300 גר' קמח
  • 3 ביצים
  • שמן זית

בצק פסטה בלי ביצה

בדרום איטליה הבצק לא כולל ביצים אלא מים וקמח (ולפעמים גם שמן זית). הנה מתכון לדוגמה:

  • 300 גר' קמח
  • בערך 100 מ"ל מים (אם יבש מדי – להוסיף עוד)
  • שמן זית

הכנה

  • מעבירים בבמכונת פסטה עד לעובי 5 או מרדדים דק מאוד עם מערוך
  • יוצרים עיגולים בחותכן או עם כוס עם שפה דקה (כוס עם שפה עבה לא תחתוך טוב)

הקיפול

קיפול טורטליני
  • קורצים עיגולים
  • שמים כפית מילוי בקצה כל טורטלון
  • מקפלים לחצי עיגול
  • נותנים מעיכה קטנה עם האגודל ככה שיש "קוועטש" בחצי העיגול
  • מקפלים את שני הקצוות
  • מהדקים

לגרסת הוידאו יש את הסרטון המצוין הזה. הסרטון מתחיל בקיפול הרלוונטי לטורטליני ואורך כ-10 שניות:

גרסת הרביולי

אם אתם רוצים לעבוד פחות ולא לגלגל כיסון-כיסון, אפשר להכין את זה בגרסת הרביולי.

  1. במכונת פסטה מרדדים יריעות רחבות של בצד
  2. שמים כפית מילוי
  3. מקפלים את הבצק מעל
  4. חותכים עם קורץ עוגיות או עם מכשיר כזה. לא צריך להדק את הקצוות, החיתוך מהדק אותם.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

הפודקאסט כסף סקיר
כסף

כסף בקיר

ההסכת הזה הוא שילוב של היכרות ומוכר. מצד אחד יש דיבור נרחב על חוויה שרק מי שבבעלותו נדל"ן יכול להכיר, אך החוויות האלו מונגשות בצורה שכל אחד יכול להבין, וגם ירצה לדרוך בעולם הזה.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

באליק אקמק באיסטנבול
אוכל
ליאור שפירא

אוכל רחוב באיסטנבול

אוכל רחוב שאפשר למצוא באיסטנבול, טורקיה בקלות ובזול. אין המלצות על מקומות ספציפיים, כי באיסטנבול הכל טעים. לא משנה איפה תאכלו את זה – יהיה לכם ממש אחלה.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים