פסטה שמנת-זעפרן: מנה עצלנית וטעימה בטירוף

מתכון זריז ועצלני לפסטה (עדיף ספגטי) ברוטב שמנת זעפרן, עם קצת שום ופרמזן. מנה מפוארת שדורשת מעט מאוד עבודה. מתכון לעצלנים - אבל של הביוקר.

תוכן עניינים

כשאני אומרת שאני מכינה אוכל לעצלנים לא מאמינים לי. יש תפיסה שאוכל לעצלנים זה פסטה עם קוטג', אבל בשביל פסטה עם קוטג' אתם לא צריכים מתכון. אני פה בשביל עצלנים שבכל זאת רוצים לאכול טוב. אז קבלו מתכון לפסטה שמנת זעפרן. 10 דקות עבודה כולל בישול הפסטה, ואוכל מפנק של הביוקר.

ואם אתם אומרים שזעפרן זה יקר – כן. הזעפרן האיראני הטוב. אבל יש זעפרן טורקי שאפשר לקנות במשקל, בערך 50 ש"ח לקילו. זה רק קצת יותר יקר מכורכום וכורכום הוא בשום יום לא תבלין של הביוקר.

הקדמה קצרה על המטבח האיטלקי

כלל אצבע ששמעתי פעם אומר שנהוג להגיש פסטות קצרות עם רטבים כבדים (שמנת) ופסטות ארוכות עם רטבים קלים. אני כופרת בהאשמה בכל מכל כל. כשאני רוצה להתפרע, אני עם פטוצ'יני. בהיעדר פטוצ'יני – ספגטי.

פסטה שמנת-זעפרן היא מנה שאכלתי במילאנו, בצפון איטליה. המטבח האילקי הוא סיפור מגניב: הצפון הוא מאוד אירופאי. אם אתם רוצים לטוס לאלפים השוויצריים – אתם יכולים בכיף לנחות במילאנו. במטבח, בהתאם, יש חומרי גלם של אקלים קר, כמו שמנת וגבינות כבדות, והשומן המרכזי הוא חמאה.
דרום איטליה (סיציליה, נאפולי, קלבריה) הוא מטבח ים תיכוני עם מנות כמו פסטה עם חומוס (פסטה פיצ'י) ומלנזנה והשומן המרכזי הוא שמן זית.

ולמרות שזעפרן הוא לא בדיוק חומר גלם איטלקי, פסטה שמנת-זעפרן דווקא משתלבת יופי במטבח.

פסטה שמנת-זעפרן

פסטה שמנת-זעפרן

מצרכים

  • קורט (מה שנכנס בין שתי אצבעות) זעפרן טוב, או כפית זעפרן סביר ובינוני
  • חמאה לטיגון
  • שום – כמה שאוהבים. אני שמתי 4 שיניים גדולות.
  • 250 גר' (חצי חבילה) פסטה לבחירתכם, אני בוחרת ספגטי.
  • מיכל (250 ג') שמנת לבישול
  • פרמזן: אופציונלי. זה נחמד.

שדרוגים והחסרות

לא אוהבים שום – אל תוסיפו שום.
רוצים להוסיף מרווה? לכו על זה, בשלב טיגון השום בחמאה או תכניסו גם אותה לשמנת עם הזעפרן כמה שעעות מראש.
רוצים אורגנו מיובש? לא ברור למה, זה דוחה ועצוב, תנסו אורגנו טרי ותודו לי אחר כך.

הכנה:

  1. כמה שעות לפני מועד פותחים את השמנת, מכניסים פנימה את הזעפרן ומשקשקים. לזעפרן נהוג לתת לעמוד קצת כדי למקסם טעמים.
    דוגרי – אם לא זכרתם את השלב הזה מבעוד מועד – לא נורא. עצלנים פה. אבל כדאי לעשות את זה לפני שאתם ניגשים ליתר הדברים.
  2. נרתיח מים לפסטה
  3. נקצוץ את השם לגודל שישמח אותנו ונטגן אותו בכמות נדיבה של חמאה
  4. בזמן שהשום מיטגן, נבשל את הפסטה.
  5. נערבב את השום בפנאן שלנו עד שהוא משחים וריחני
  6. כשהוא שחום וריחני, נוסיף את השמנת-זעפרן ונבשל על אש קטנה כמה דקות קצרות.
  7. נוסיף מלח עד שטעים לנו
  8. כשהפסטה מוכנה, נערבב אותה עם הרוטב.
  9. אפשר להוסיף פרמזן בהגשה.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים