רביולי ללא מכונת פסטה וניוקי מקמח חיטה

הופתעתי להכין באיטליה ניוקי מקמח חיטה – מהשאריות של בצק הרביולי. את הרביולי הזה מכינים עם מערוך ובלי מכונת פסטה ומהשאריות מכינים ניוקי.

תוכן עניינים

אנחנו רגילים לניוקי מתפוחי אדמה, אז אני הופתעתי מאוד כשהכנו ניוקי מקמח חיטה – מהשאריות של בצק הרביולי. את הרביולי הזה מכינים עם מערוך ובלי מכונת פסטה.

אפשר לקנות חותך רביולי יעודי אבל אפשר גם עם כוס בבית. עוד על זה – בהמשך

בצק

התרגלנו לחשוב על רביולי ועל פסטה איכותית כמשהו שחייב ביצה. אצל פיונה וברברה אין ביצים בפסטה. כל הבצק הוא קמח, מים רותחים ומלח.

  • 1 קילו קמח חיטה לבן (אם מוצאים קמח לפסטה – הכי טוב)
  • 1 ליטר מים רותחים
  • מלח

לא מוסיפים את כל המים בבת אחת. מוסיפים בהתחלה חצי כמות או שלושת-רבעי כמות ומוסיפים עוד לפי הצורך. הטקסטורה הרצויה היא של טקסטורה של בצק משחק של ילדים. לא קשה, כן דביק.

בהתחלה מערבבים אותו בתוך קערה. אחר כך עוברים ללוש אותו בקיפולים (עם פרק כף היד) על משטח.

משטח העבודה

אפשר לעבוד על שולחן נקי מאוד, אפשר על קרש עץ יעודי, על שיש שיש עליו ניירות אפיה או ניילון נצמד. כל דבר נקי שאפשר ללכלך בקלות ולנקות בקלות.

להכנת הרביולי כדאי לעבוד על קרש שאפשר לפגוע בו כמו קרש חיתוך.

רביולי

מילוי:

  • 1 ביצה
  • חבילת גבינה (הן השתמשו בקצ'וטה, אנחנו יכולים גם בצפתית)
  • מלח
  • פרמזן
  • בזיליקום
  • חתיכות קטנות של פרובולה או מוצרלה – לסוף.

מערבבים את כל חומרי המילוי חוץ מהמוצרלה במזלג לקבלת תערובת לא-חלקה. את ריבוע המוצרלה נניח על כל תערובת בשלבים האחרונים.

רידוד

מקמחים את המשטח ומרדדים עם מערוך לבצק דק. הוא לא צריך להיות שקוף, הוא צריך להיות הכי דק שאתם מצליחים.

כדאי להפוך את הבצק בין רידוד לרידוד כדי לוודא שהוא לא נדבק.

אחרי שיש יריעת בצק דקה מספיק, מניחים קרוב לקצה תלולית מהמילוי ועליה חתיכת מוצרלה
מכסים אותה בחצי השני של יריעת הבצק
חותכים
מעבירים למשטח עד לבישול

וכן, המילוי לא ממלא את כל הרביול. אבל כשאוכלים, לאף אחד לא אכפת.

חותכן הרביולי

ניסיתי כל מני חותכני רביולי. כאלה שמניחים עליהם את הבצק והם מקפלים וחותכים, כאלה שנראים כמו תבניות קרח ועוד ועוד.

חותכן הרביולי אצל פיונה נוח בצורה יוצאת דופן כי הוא מאפשר לרדד בצק, להניח מילוי, לקפל – והוא עושה את יתר העבודה. הכי מעט התעסקות.

כאמור, פיונה אמרה שאפשר להסתפק גם בכוס – אבל השיניים (שנראות כמו מלכודת דובים) מסייעות מאוד לחיתוך. זה חותכן הרביולי הכי דומה למה שיש לפיונה שמצאתי ברשת:

מהשאריות של בצק הרביולי מכינים ניוקי.

ניוקי מקמח חיטה

מיתר הבצק אפשר להכין עוד רביולי אבל אפשר גם להכין ניוקי.

מגלגלים את הבצק שנשאר מחיתוכי הרביולי לנחשים
חותכים לניוקי קטנים
עם הבוהן יוצרים גומה קטנה בתוך כל ניוקי

ניוקי קמח חיטה

בישול

לא מסובך. כמו פסטה וכמו שכתוב במאחורה של הוראות יצרן של רביולי או ניוקי מקופסה. כ-5 דקות במים רותחים, רצוי עם מלח.

רוטב – איזה שבא לכם. פה יש רוטב עגבניות שנשאר מהמלנזנה.

במצב רוח מושחת במיוחד, אפשר לטגן את הרביולי בטיגון עמוק.

רביולי מטוגנים

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים