רעיונות מה לעשות עם לימונים

יש לכם מלא לימונים ואתם לא יודעים מה לעשות איתם? הנה כמה רעיונות למתכונים, מאכלים, ממרחים, קינוחים ומשקאות עם לימונים.

תוכן עניינים

משקאות

לסחוט ולהקפיא בתבניות קרח. לעוד טריקי מקפיא.

וודקצ'לו

גרסת הוודקה ללימונצ'לו

הבסיס לכל הליקרים האלו הוא לימונצ'לו, ליקר לימונים איטלקי. נהוג להשתמש רק בקליפה של הלימון, בחלק הצהוב (ואפילו לא הלבן). יש זני לימון עם קליפה עבה במיוחד שטובים לדברים האלה, אבל כל לימון עם קליפה בשרנית יצליח.

בגרסאות האלו אפשר להוסיף תבלינים, מה שלא נהוג להוסיף בגרסה האיטלקית. את הליקרים מכניסים לצנצנת מעוקרת (בד"כ 5 ליטר תספיק) לחודש לפחות, ואז טועמים. לפעמים צריך גם חודשיים. מותר לערבב מדי פעם ולטעום.

  • קליפות מ-2 ק"ג לימונים (החלק הצהוב, כמה שפחות לבן)
  • 1.250 ליטר וודקה 40%
  • 1/3 ק"ג סוכר
  • 1/3 ליטר מים
  • 2 מקלות קינמון

לימונדה: לבשל לימון עם סוכר ביחס שאוהבים עד שהסוכר נמס. לקרר ולשתות.

לימונענע גרוס: מתחילים בלהכין לימונדה, אפשר להקפיא את הלימונדה בתבניות קרח. מוסיפים נענע טרייה, והיידה לבלנדר.

מאפים מתוקים

עוגת לימון

ממרחים

לימון כבוש: לסחוט לימון, לפרוס את הקליפה. לשים את קליפות הלימון בצנצנת עם מיץ לימון וטיפה פפריקה. הפפריקה נותנת לנוזל צבע ורדרד מקסים. הקליפה מתרככת ואפשר לאכול תוך שבוע.

קונפיטורת לימונים

  • 3 ק"ג לימונים קטנים
  • 600 גר' סוכר לבן
  • 4 מקלות קינמון
  • 300 מ"ל מים
  • 1/2 כפית הל טחון
  • 200 מ"ל יין אדום
  • 200 גר' חמוציות
  • 3 כפות סילן

קארד לימון (Lemon Curd)

ממרח מתוק שהולך טוב גם במאפים.

קליפה מלימון אחד
חצי כוס מיץ לימון
3 ביצים
שלושת-רבעי כוס סוכר
רבע כוס שמנת להקצפה
100 גרם חמאה

שמים את המרכיבים בבן מארי (סיר בתוך סיר עם מים) וטורפים עד שהתערובת אחידה. מערבבים תוך כדי שהתערובת נקרשת כדי לשמור על מרקם אחיד.
אחרי שהטקסטורה טובה לכם, מעבירים לצנצנת ולמקרר.

לגרסה טבעונית הבנתי שאפשר להשתמש במשהו שנקרא אקווה פאבה. את השמנת אפשר להחליף בשמנת טבעונית ואת החמאה – בשמן קוקוס.

פסטו לימון

כשטעמתי את זה בדרום איטליה עף לי המוח. הנה המתכון של ברברה לפסטו לימון.

תבשילים

בטטות בלימון: פורסים בטטות ולימונים. מניחים בתבנית פרוסות בטטה, זורים מלח ומעליהן שמים לימון. כדאי לסיים בלימון. אופים בתנור ב180 מילות עד שהבטטות רכות.

דג בלימון ויין: פילה דג, יין לבן, שיני שום שלמות ומיץ מלימון. לבשל כמה דקות (עד שהדג משנה צבע) – והרי אוכל.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

לקריאה נוספת

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

הצטרפו לניוזטר

ותקבלו המלצות קריאה שישפרו לכם את החיים, הבטן והכיס. תדירות נמוכה וקארמה טובה מובטחים.

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים