הדרך הקלה ביותר להתעצל היא להיות מוכנים מראש. עצלנות (או עיסוקים) לא באמת באים להפתעה ואפשר לדעת מראש שעומד לעבור עליך יום קשה, או לדעת מראש שאת לא אוהבת לבשל.
הסוד שלי לבישול עצלני הוא להיות מוכנה. אני חושב שקיבלתי את זה מאבא שלי, ואני מחילה את זה במטבח שלי.
בכל פעם שלא בא לי לעבוד קשה או לבלות הרבה זמן במטבח – אסתכל על המקפיא שלי.
הוא מלא בדברים חצי מבושלים תוצרת בית, מוכנים לעבודה.
ירקות לציר
יש לי במקפיא שקית ניילון של קליפות גזר, עלי סלרי, גבעולי כרובית וברוקולי, ירקות, ירקות עייפים וכו'.
כשהשקית מלאה או בכל פעם שאני צריכה ציר ירקות – אני משתמשת בהם להכנתו.
למי שאוכלים או מבשלים בשר, אפשר להוסיף לשקית עצמות ועור.
ציר ירקות
כדי ליצור ציר מהירקות, מבשלים אותם במשך שעה עם 2 ליטר מים. כשהציר מוכן, מוציאים את הירקות.
אני מקפיאה את הציר שלי במגש מאפינס מסיליקון, אפשר להקפיא אותם בשקיות זיפ-לוק במקום.
כשהציר קופא, אני מוציאה ומאחסנת אותו בשקית ניילון במקפיא.
שימוש: מרקים, ריזוטו, בישול אורז וכו'.
טוסט גבינה
השתמשתי בטריק הזה כסטודנטית, חברה שלי משתמשת בו עם הילדים שלה עד היום. זה חוסך לה המון זמן בהכנת אוכל לילדים שלה.
בדרך כלל, מה שלוקח הכי הרבה זמן בטוסט זה תכנון או חיפוש אחר המרכיבים, בהנחה שאפילו יש לך אותם בבית. כשמכינים מראש טוסט גבינה, חוסכים זמן. עובד נפלא כשאנחנו טרוטי עיניים בבבוקר. הטוסטים נשמרים במקפיא שלושה חודשים.
חסה לא עוברת טוב הקפאה, אבל כל דבר אחר שאוהבים – כן. חמאה, קטשופ, מיונז, חרדל, עגבנייה וכל סוג גבינה שיש לכם.
שימוש: אוכלים בכל פעם שרעבים ולא מתחשק לבשל.
מיץ לימון
לתרכיז לימון בבקבוקי פלסטיק יש טעם רע. לימון טרי לא מחזיק מעמד הרבה זמן במקרר.
כשאני מקבלת או קונה לימונים, אני סוחטת ומקפיאה אותם במגש קוביות קרח מסיליקון. יש לי מגשי סיליקון לזה, כי לימון משאיר קצת טעם במגש ולא בא לי קפה קר עם טעם לוואי של לימון.
כשהלימון קפוא, אני מכינה אותם לקופסה במקפיא.
שימוש: לימון משמש כמעט לכל דבר.
מיץ תפוזים
להורים שלי יש עץ תפוז בחצר. במהלך העונה, אני מקבלת הרבה תפוזים. גם פה – לסחוט ולהקפיא את המיץ כדי לשמר אותם לזמן ארוך יותר.
שימוש: מיץ תפוזים טוב לשתייה, קוקטייל, בישול ואפייה.
פירות קפואים
שימוש: קוקטיילים, שייקים, קינוחים.
שמיר
שמיר הוא העשב היחיד שניסיתי שקופא טוב. עשבי תיבול אחרים משנים את טעמם יותר מדי לטעמי. אפשר לנסות בעצמכם, אני לא התחברתי לשום עשב קפוא אחר. את הטריק הזה למדתי במטבח של יונה ארדל ז"ל, אמא של טליה, והפוסט הזה הוא לזכרה.
שוטפים שמיר, מייבשים, קוצצים דק, מקפיאים בכלי קטן.
שימוש: סלטים, רוטב, בישול.
צנצנת שמן זית מתובל
למקרים שצריך שמן זית למרינדה. שמן זית שמראש בא בתור מרינדה חוסך לא מעט מזמן ההמתנה שיתן לטעמים להיספג במנה.
הסיבה להקפאה היא שעשבי התיבול מחוץ למקפיא מאבדים את זה נורא מהר, ואז חבל על השמן.
שמן זית, קוקטייל עשבי תיבול ממה שבא ליד (מרווה, שמיר, טימין), שום כתוש – ולמקפיא.
שעועית וחומוס מבושלים
שעועית וחומוס לוקח נצח לבשל. אתה יכול להוציא אותם מפחית, אבל לא כל האנשים אוהבים את זה. אם אתם לא אוהבים שעועית משומרת, מבשלים בבית ומקפיאים.
טיפ 2: ראשית, השרו אותם במים למשך 2-3 ימים, והשליכו את המים כל יום. הבטן שלך והשכנים שלך יודו לי על הטיפ הזה.
שנית, הוסף כפית סודה ביקרבונט למי הבישול לבישול מהיר יותר ושעועית רכה יותר.
השתמש: כל מה שמצריך את זה.
עדשים ירוקות או שחורות מונבטות
עדשים הן הקטניה היחידה שאני לא מבשל אלא מנביטה. זה בגלל שהבישול שלהן הוא הכי מהיר.
משרים את העדשים במים ללילה עד יממה, מעבירים למסננת ליום עד שלושה. מקפיאים בקופסה.