סקורדליה היא מנת פתיחה מהמטבח היווני. לעין בלתי מזויינת הוא נראה כמו חומוס למרות שאין בו פול אחד של חומוס. הוא מצריך מעט מאוד עבודה שלכם ורק משהו שיטחן את הסיפור: ומעבד מזון, בלנדר או בלנדר מוט.
הוא בנוי על בסיס (תפוח אדמה, למרות שאני מכירה גרסאות שמשתמשות בלחם); שקדים טחונים (לגרסה עצלנית אפשר לבקש לטחון בחנות התבלינים או להשתמש במטחנת תבלינים בבית), שום ומשהו שיתן לו קצת חמצמצות (לימון או חומץ) ומשהו מריר שיאזן (שמן זית).
המתכון נשמר במקרר כמה ימים, ולילה במקרר עושה טוב להתגבשות הטעמים שלו.
לעניין מגבלות התזונה, עוד יתרונות של סקורדליה הן שהוא ידידותי לצליאקים, כשר לפסח וטבעוני.
סקורדליה לעצלנים
- 3 תפוחי אדמה קטנים או אחד גדול
- שלושת-רבעי כוס שקדים טחונים
- 4 שיני שום גדולות
- מיץ מחצי לימון (לפי הטעם)
- שמן זית (לפי הטעם, השתמשתי בערך בחצי כוס)
- מלח לפי הטעם
- מבשלים 3 תפוחי אדמה קטנים (או אחד גדול) עם הקליפה. התפקיד של הבישול עם הקליפה הוא להשאיר מקסימום טעם ועמילנים בפנים. אפשר לשמור את מי הבישול כדי לדלל את הממרח.
- במטחנת תבלינים טוחנים כוס שקדים, אלא אם קניתם שקדים טחונים.
- אחרי שתפוחי האדמה מבושלים ומקולפים, מכניסים לבלנדר את כל המצרכים.
- אני מציעה להתחיל עם חצי מכמות הלימון וחצי מכמות שמן הזית ולהוסיף לפי הטעם והמרקם שטעימים לכם.
להגשה אפשר להגיש כמו חומוס ולהוסיף מעל שקדים.