תכל'ס זה מתכון שיכול לעבוד עם כל פטרייה אבל כשחיפשתי מתכוני אורניות שנותנים כבוד לטעם שלהן – לא מצאתי כלום. אז החלטתי את המתכון הזה לכתוב עם אורניות.
אורניות הן פטריות המאכל כנראה הכי מוכרות בארץ. הן צהובות ומלקטים מתחת לעצי אורן (ומכאן שמן). הן נפוצות בכרמל ובירושלים.
בתמונה האורניות תלושות מהאדמה עם ה"שורש" הלבן (התפטיר). יש מלקטים שיגידו שזה לא טוב כי פטריות נהוג ללקט עם סכין ולהשאיר את הסוף של הרגל באדמה במטרה להקל על הפטריות של העונה הבאה לצמוח.
מהנסיון שלי עם פטריות אני לא בטוחה שזה נכון, אבל טענה אחרת אומרת שלא משנה אם הורדתם עם סכין או קטפתם, הכי חשוב זה לכסות את המקום באדמה אחר כך.
בשביל להכין אורניות, צריך להוריד שני דברים: את הגזע שלהן ואת החלק שמתחת לכובע. את החלק שמתחת לכובע אני מורידה עם כפית(!): גורפת החוצה וככה מאבדת כמה שפחות מהפטריה. זה משמעותי, כי הגברת מצטמקת בבישול מאוד.
יש כאלה שמקלפים להן גם את הראש. זה לא חובה. הראש רירי קצת, אבל על מחבת זה לא מורגש.
הטעם שלהן הוא פטרייתי. אין המון מילים מרגשות לתאר אותו. פטרייתי, ואחרי שמוסיפים מלח – הטעם מודגש יותר.
אורניות על מחבת
מתכון שממצה את הטעם של האורניה ולא מבלבל אותה עם טעמים אחרים.
חותכים לקוביות
זורקים על מחבת עם שמן ומלח
באיזושהי נקודה הוספתי רוזמרין
כשהפטריות קטנות וחמודות הן מוכנות
זה לוקח כ-10 דקות על מחבת