לכל אחת יש את בצק הבסיס שלה, הבצק שעושים תוך כדי שינה כשצריך משהו אבל לא רוצים להסתבך. זה בצק העוגיות הבסיסי שלי. הוא מציל אותנו כפעילות לילדים אבל גם כשוחד כשסליק הממתקים נגמר.
אני חושבת שהסיבה האמיתית שהבצק הזה חביב עלי הוא כי המרכיבים שלו מסודרים לי בראש בפשטות:
מה צריך
300 גרם קמח
200 גרם חמאה (חבילה שלמה בדרך כלל וזהו)
100 גרם סוכר, עם עדיפות לאבקת סוכר כי המרקם טיפה יותר חלק.
- חותכים את החמאה לקוביות ומי שמתקשים בלישה יכולים לחמם טיפה במיקרוגל. לחלופין אפשר להניח אותה מראש בחוץ כדי להוציא קצת את הצינה החוצה.
- מערבבים את היבשים
- לשׁים הכול ביחד עם החמאה.
- קורצים עם קורצנים או אם אנחנו לא מוצאים את המערוך שלנו – עושים עיגולים קטנים ומועכים קצת באמצע.
- בשביל האפיה מחממים תנור מראש ל180 מעלות, ואופים 10-15 דקות. יש לבצק הזה נטיה להעמיד פנים שהוא לא מבושל ולהיות רך אבל הבצק ממשיך להיאפות טיפה גם אחרי שמוציאים אותו מהתנור, אז צריך מאוד להיזהר לא לשרוף אותו.
אפשר לעשות לבצק הזה הסבה זריזה לעוגיות ריבה, כאשר מורחים בין שתי עוגיות ריבת תות. לחלופין אפשר לנעוץ בלב של כל עוגיה שקד או אגוז מלך שנותן להן חזות יותר מפוארת ומושקעת בכמעט אפס מאמץ.
מאחסנים בקופסה ומשחדים איתן ילדים בשבת בבוקר

יהודית קגן
סופרת, עורכת וכתבת תוכן. אמא לילדות קטנות, ובת להורים מצ'כיה.
לאתר של יהודית