עוגיית מחבת היא מאכל מושלם לעצלנים ולבשלנים מתחילים. מינימום התעסקות, מינימום כלים לשטוף. לא צריך לעשות בלילה, לקרר, לחלק לעוגיות, להכניס לתנור. הכל על אותו מחבת, ומינימום כלים מתלכלכים.
בונוס: אפשר להכין אותה ביום טוב ולאכול אותה חמה וטרייה.
כדאי להכין את העוגייה על מחבת קטנה. כזאת שאם אתם מכינים בה חביתה – הביצה ממלאת את רוב השטח אבל לא את כולו. העוגייה צריכה לגעת בקצוות של המחבת.
העוגייה לא קריספית. המרקם והטעם הם בין עוגייה לעוגה, וזה טעים לאללה. אם אתםבקטע של קריספיות מכל כיוון עדיף להישאר עם עוגיות בתנור. הקוטן שלהן מאפשר את הקריספיות הזאת.
המתכון לעוגיית המחבת מבוסס על מתכון של נאדיה חוסיין. ממליצה לצפות בו, לפחות בהתחלה שלו. האנרגיות שלה מלבבות (אין מילה אחרת) וזה גם נותן רקע והבנה מה הולך לקרות במתכון ואיך התוצר נראה:
מצרכים
150 גר' חמאה או טיפה פחות
100 גרם סוכר (עדיף חום כי זה יוצא יפה יותר)
250 גרם קמח
כפית אבקת אפיה (אלא אם משתמשים בקמח תופח ואז לא צריך. קמח תופח זה קמח עם אבקת אפייה)
טיפונת מלח
1 ביצה
שוקולד
הכנה
כל ההכנה היא על אש בינונית בלהבה הכי קטנה בכיריים שלכם. אם יש לכם אינדוקציה, לכו על העוצמה הכי חלשה או כמעט הכי חלשה – בלהבה הכי קטנה.

ממיסים את החמאה והסוכר על המחבת
ממיסים את החמאה על המחבת, אני אוהבת לערבב פנימה את הסוכר כבר בשלב הזה. מקסימום יתקרמל קצת. זה יתרון.
מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה ומערבבים
מוסיפים את הביצה
ומערבבים מהר בכף עץ כדי שהביצה לא תיקרש לפני שהיא נוגעת בהכל
משטחים יפה על המחבת ומקשטים בשוקולד
אפשר שוקולד צ'יפס אבל אני מעדיפה לחתוך טבלת שוקולד בסכין. במתכון הראשון שראיתי – השתמשו בm&m.
מכסים לכרבע שעה
במתכון של נדיה חוסיין היא לא מכסה. אני מעדיפה לכסות. יש מתכונים שמציעים להכניס את המחבת עם העוגייה לתנור. המכסה עובד על אותו עקרון: הוא מכין את העוגייה מלעלה יותר טוב ומקטין.
לא חובה: תמתינו כמה דקות עד שהעוגייה תתקרר
קשה להתאפק, אבל כשהעוגייה קצת מתקררת, היא גם מתייצבת ואז יותר קל לחתוך אותה.
שדרוגים:
- אפשר לקנות שוקולד צ'יפס, אבל דוגרי – זה לא טעים ולא באמת שוקולד. אני חותכת עם סכין טבלת שוקולד וזה סוגר פינה.
- אופציה נוספת – סוכריות עדשים צבעוניות. אחלה שוקולד צ'יפס.
- לעוגייה בטעם שוקולד אפשר להוסיף פנימה אבקת קקאו, על חשבון קצת מהקמח.
- לגרסה פרווה אפשר להחליף את החמאה בשמן קוקוס או שמן קנולה. מן הסתם לא צריך להמיס שמן קנולה על מחבת, ואפשר לוותר על זה.
- לגרסה יותר עוגתית, שימו פחות סוכר וקצת יותר קמח.
- עוגת תפוחים על מחבת: אפשר להחליף את השוקולד בחתיכות תפוחים ולערבב בתוך הבלילה