אבקת פטריות
לא משנה כמה קשה נראה המצב, צריך לזכור שאנחנו חיים בעולם בו אפשר לטחון פטריות מיובשות לאבקה, ואבקת פטריות היא בעצם כמו אבקת פיות שהוסיפו לה ט' ור' ושאפשר לבזוק על הכל. ועם אבקת פטריות, פתאום, כמו קסם, העולם הופך למקום יפה יותר.
אפשר לקנות פטריות מיובשות של חוות תקוע, באריזות קטנות. אני קונה פטריות מיובשות במשקל אצל נועם ב"אורגנו", חנות התבלינים בשוק העירקי במחנה יהודה בירושלים.
שימושים: אפשר להשתמש במקום אבקת מרק פטריות או להוסיף לכל דבר שצריך לחזק את הטעם הפטרייתי שלו, למשל רוטב אלפרדו (שמנת-פטריות) או מרק פטריות.
תערובת לעוגיות (פאמפקין ספייס)
בארה"ב התערובת מוכרת בתור Pumpkin Spice, אולי בגלל שנהוג לצוות אותה למאכלי דלעת בהאלווין. לא ברור. בכל מקרה זאת תערובת תבלינים שאני משתמשת בה בעוגיות וכשאני אופה קראמבל.
אני קונה מראש את התבלינים בכמות קטנה בחנות כדי לערבב (עצלנות מתוכננת מראש!), אבל אפשר גם ליצור את הבלנד לפי מה שיש לכם בבית. לא צריך להשתמש בהכל.
אני אגלה לכם עוד סוד: ביום קשה, חווייג' לקפה יכול להחליף את התערובת. אם תאפו עם זה עוגיות, תקבלו שבחים על הטעם. ואם אתם מכינים קראמבל, אפשר לתבל ככה את הפירורים
- קינמון
- ציפורן
- הל
- ג'ינג'ר
- פלפל אנגלי (כן כן!)
- אגוז מוסקט
מונטריאול
מונטריאול הוא תערובת פופולרית לתיבול בשר. אני משתמשת בזה לסלטים ולפחמימות. המרקם שלה כיפי מאוד
הבסיס הוא ארבעת אלה, אפשר לשים אותם ביחס של 1:1:
- מלח גס
- פלפל שחור טחון
- זרעי כוסברה
- שום כתוש
- פפריקה (חצי כמות, ועדיף פפריקה מעושנת)
דואה
גיליתי את הדואה כשישבתי במשק עפאים בירושלים והם הצמידו אותה ללאפה עם לאבנה. רימיתי וקניתי תערובת מוכנה ב"אורגנו", רק כי הייתי באמצע טיול.
זאת תערובת מצרית שמבוססת על זרעי כוסברה, כמון, שברי בוטנים ושומשום. במתכון לדואה שאני ממליצה עליו יש גם אגוזי מלך ואין מלח גס.
אני שולחת אתכם למתכון ההוא כי אני מאמינה בבלוגים עצמאיים, וכי הוא טוב ומושקע.