פסטה עם תרד, ריקוטה ופטריות צדף

רוטב חורפי וכבד בלי להיות שמן שמזכיר גבינה כחולה. הפטריות נותנות את האוממי, הריקוטה את החלביות והמרקם, התרד את המרירות ואת המראה.

תוכן עניינים

זה רוטב כבד וחורפי בלי להיות שמן ועוד אפשר לזוז אחריו. החברה שטעמה את הרוטב הזה הגדירה אותו כ"מזכיר גבינה כחולה". הפטריות נותנות את האוממי, הריקוטה את החלביות והמרקם, התרד את המרירות ואת המראה שמזכיר גבינה כחולה.

בזמני הפנוי ובעונה הרלוונטית אני מגדלת פטריות צדף. בעיקר בדליים בבית אבל לפעמים גם מערכה. אלה פטריות שחסר עליהן חומר בעברית באינטרנט, אז יאללה.

אין פטריות צדף? אפשר לוותר ולהישאר רק עם התרד והריקוטה. אפשר גם להחליף בחתיכות סלמון או דג וזה יקבל אופי אחר, או פטריות אחרות. זה יחליש את הדומיננטיות של התרד, אז לשיקולכם.

פטריות צדף

פטריות צדף, שנקראות גם "פטריות אויסטר", הן הפטריות הכי פופולריות לגידול ביתי. הסיבה היא שהן הכי קלות: הן גדלות על מגוון רחב יותר של מצעי גידול והן יחסית חזקות וטובות בלנצח יצורים אחרים שמתחרים איתן על המרחב.

החסרון שלהן הוא שחיי המדף שלהן קצרים בהרבה משל שמפיניון ופורטובלו, ולכן הרבה יותר קשה למצוא אותן בחנויות ובשווקים. גם אלה שראיתי – היו גם יקרות וגם עייפות. בחנויות הן נקראות "פטריות יער". כל פטריות הצדף, חוץ מ"קינג אויסטר", או "מלך היער" בשמו המסחרי, גדלות בצבירי פטריות (קלאסטרים). קינג אויסטר גדלה כפטריות נפרדות.

הטעם שלהן עדין. הוא לא טעם פטרייתי חזק כמו שמפיניון, פורטובלו או אורניות. מה זה "טעם עדין"? ניסיתי להכין מהן ריזוטו והתבאסתי שאין לזה טעם פטרייתי כמעט.

מה שכן יש להן זה מרקם מאוד כיפי ונגיס, וטעם פטרייתי עדין. לכן למשל למרק פטריות הייתי מכניסה פטריות נוספות וממש לא מבססת אותו עליהן. אבל לדברים עם קצת פטרייתיות, או לתוספת טקסטורה, או טעם פטרייתי שלא ישתלט – הן מוש.

מצרכים:

הכל בערך, ואם יש לכם קצת יותר או קצת פחות – זה בקטנה.

  • כשלושת-רבעי חבילת פסטה (חבילת פסטה היא 500 גרם).
  • 250 גרם ריקוטה (הקופסה הקטנה של ריקוטה של גד)
  • צרור גדול של עלי תרד, או שקית של 100 גרם
  • קלאסטר או שניים של פטריות צדף (לא קריטי איזה סוג של צדף)
  • מלח
  • בונוס: רבע כפית אבקת MSG (להשיג בשקית של קילו בחנויות אסיאתיות)

הכנה

  1. מפרידים את התרד לעלים ושמים בסיר מכוסה על אש קטנה.
    האדים שנשארים בפנים יעשירו את הרוטב.
  2. בזמן שהתרד מתאדה מפרידים את הפטריות לעלים וחותכים את הפטריות לגודל ביס.
    יותר קשה לחתוך אותן אחרי בישול. שימו אותן בצד, כבר נחזור אליהן.
  3. תרתיחו מים לפטריות.
  4. אחרי שהתרד התאדה ברובו ויש נוזלים, תוציאו אותו מהסיר ותעבירו למעבד מזון יחד עם הריקוטה.
    העיבוד יקצוץ את התרד ויתן טעם מריר וחזק לרוטב וגם צבע ירוק יפיפה. תשאירו במעבד המזון.
  5. בסיר שבישלתם את התרד, שימו מים רותחים בכמות שתכסה את הפטריות וקורט מלח. תרתיחו ותבשלו בלי מכסה לעשר דקות.
    הבישול הזה מבשל את הפטריות בנוזלים של עצמן. זה עובד הכי טוב עם פטריות עזות-טעם, אבל גם עם אלה זה עובד לא רע. ההצעה לעשות את זה בסיר של התרד היא כי גם ככה יש פה עוד קצת נוזלים וטעם, וכי מישהו צריך להתעסק עם הכלים בסוף.
  6. לקראת סוף בישול הפטריות, בשלו את הפסטה לפי הוראות היצרן.
    נהוג שהרוטב מחכה לפסטה. כלומר קודם מסיימים את הרוטב ואז את הפסטה.
  7. אחרי כעשר דקות, אחדו את רוטב התרד-ריקוטה עם הפטריות.
    אם יש נוזלים בסיר – זה אחלה, הם יתנו טעם.
  8. ערבבו אחיד, תנו לזה להתבשל כמה שניות בסיר, תוסיפו את הפסטה, מלח וMSG וערבבו יחד.
    מוסיפים MSG בכמות קטנטנה. זה תבלין חזק.
  9. היידה הגשה
פטריות צדף ורודות כמעט בשלות. הייתי צריכה להמתין איתן עוד יום, אבל לא היה לי זמן לבשל למחרת

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

Picture of ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

טראפלס מאצ'ה
אוכל

3 קינוחים עם מאצ'ה

שני רעיונות ומתכונים זרירים לקינוחים עם מאצ'ה: אבקת תה ירוק יפנית שעובדת נפלא על שוקולד וקינוחים וגורמת להכל להיות ירוק ושמח.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

Days
Hours
Minutes
Seconds

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים