מתכונים מסורנטו, דרום איטליה

מתכונים (צמחוניים וטבעוניים) מהמטבח של ברברה ופיונה בסורנטו, איטליה. ספגטי נרנו, פרמג'נה די מלנזנה, טירמיסו, רביולי ופסטו לימון ופסטה סיציליאנית

תוכן עניינים

המטבח של דרום איטליה הוא מטבח ים תיכוני במיטבו: עונתי – כל הדברים נאכלים בעונתם; מקומי – כמעט ואין יבוא והכל גדל באזור; טרי; ידידותי מאוד לצמחונים וטעים בטירוף.

העיירה סורנטו נמצאת במחוז קמפניה, על חצי האי סורנטו, שעה וחצי דרומית לנאפולי (בירת המחוז ושדה התעופה בו תנחתו אם תטוסו ישירות אליה). היא נמצאת גם חצי שעה דרומית לפומפיי ולהר הגעש וזוב, מה שאומר שהאדמה שלה היא אדמה געשית. אדמה געשית מצויינת לחקלאות, ואנחנו מכירים אותה מרמת הגולן ומסנטוריני ביוון.

כל המתכונים פה הם מהמטבח של ברברה ופיונה.

פיונה וברברה הן שתי מאמות איטלקיות שמבשלות כאילו אלוהים נגע להן ביד, או כמו נשים שמבשלות את האוכל של סבתא שלהן ושל סבתא של סבתא ועוד כמה דורות אחורה מאז שהעגבניה הגיעה לאירופה.

הן חברות מגיל 17 ואחרי שפיונה התחתנה עם אח של ברברה, החברות הטובות הפכו לגיסות. לכל אחת מהן יש שטח אדמה עצום שבו הן מגדלות ירקות למטבח. מזיתים לשמן דרך לימונים, חצילים, קישואים, פלפלים, עגבניות בשפע וגם צלפים.

בבית שלהן הן עושות ארוחות לקבוצות וליחידים שמבוססות על הגינות העצומות שלהן, וגם מעבירות סדנאות בישול. ביום השני הגענו אליהן לארוחה וביום האחרון – חמותי ואני חזרנו אליהן לסדנת בישול.

ברברה בסוודר תכלת, פיונה מוזגת יין

אחרי ארוחה משפחתית אמרתי שאני חייבת לחזור אליהן לסדנת בישול. נכון לכתיבת שורות אלה, סדנה של 5 שעות עולה 100 יורו לראש (מזומן) וזה יותר שווה מכל מסעדה או אטרקציה תיירותית.

אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, אפשר לקבוע איתן ארוחה או סדנה. דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לעקוף אותם ולפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.

פסטו לימון

למרות שהפסטו הקלאסי הוא פסטו בזיליקום, יש עוד פסטואים בעולם. אבא שלי מכין פסטו זעתר. בדרום איטליה מכינים פסטו לימון:

מתכון לפסטו לימון

פסטו לימון בצנצנת

ספגטי נרנו

ספגטי נרנו היא מנת פסטה פשוטה מאוד שמבוססת על חומרים שזמינים בכל בית איטלקי וכנראה שגם ברוב הבתים הישראליים: ספגטי, קישואים, טיגון ומים. כדאי להוסיף לה פרמזן ופסטו.

למתכון לספגטי אלה נרנו

ספגטי נרנו

פרמג'נה די מלנזנֶה

מנת החציל בפרמזן היא המלכה של המטבח. מכינים אותה בכל ארוחה משפחתית ובכל אירוע, ואין סיבה שלא. היא קלה להכנה, טעימה מאוד ומכילה דברים שיש כמעט בכל בית ישראלי: חצילים ועגבניות. את הגבינות פשוט מאוד להשיג.

עוד יתרונות: היא צמחונית, נטולת גלוטן וכשרה לפסח.

מתכון למלנזנה

רביולי וניוקי

היה מוזר לאכול ניוקי מקמח חיטה, אבל גם הגיוני שהבצק ששימש לרביולי ישמש למשהו אחר. במטבח הזה לא שמעו על בזבוז מזון.

למתכון לרביולי בלי מכונת פסטה ולניוקי מקמח חיטה

ניוקי ורביולי

טירמיסו ל-6 אנשים

את המתכון הזה כדאי להכים יום מראש, או לפחות לילה מראש. ברוב המקומות בארץ כנראה שהטירמיסו יהיה מבוסס שמנת. פה מדובר על ביצים נאות.

מתכון לטירמיסו איטלקי

פסטה סיציליאנה

סיציליה היא אי בפני עצמו שמן הסתם אינו חלק מסורנטו. בכל זאת, המטבחים שלהם קרובים דיים בגלל הקרבה הגאוגרפית והסוציולוגית. זאת מנה פשוטה שמבוססת על חצילים ורוטב עגבניות.

מתכון לפסטה סיציליאנית

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים