ספגטי אלה נרנו – Spaghetti alla nerano

ספגטי נרנו, או פסטה נרנו, היא מנת ספגטי עם קישואים שאופיינית לדרום איטליה. את המתכון הזה קיבלתי מברברה ופיונה, שתי מאמות שישבתי אצלן לארוחת ערב וסדנת בישול.

תוכן עניינים

ספגטי נרנו, או פסטה נרנו, היא פשוט מנת ספגטי עם קישואים. אפשר למצוא אותו בהרבה מסעדות בחצי האי סורנטו. את המתכון הזה קיבלתי מברברה ופיונה, שתי מאמות איטלקיות שישבתי אצלן לארוחת ערב וסדנת בישול.

אם אתם מבקרים בסורנטו או באזור, ממליצה בחום לקבוע איתן ארוחה או סדנה. אפשר דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לעקוף אותם ולפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.

מנת הפסטה הזאת הומצאה בכפר נרנו (Nerano) בחצי האי סורנטו. הסיפור אומר שמרגריטה מלכת ספרד (אותה אחת שלכבודה נקראה פיצה מרגריטה) ביקרה במסעדה בנרנו. לבעלת הבית לא היה כלום חוץ מקישואים ושמן זית וככה נוצרה המנה.

זה סיפור חמוד, רק שהמנה הומצאה בשנות ה-50 (הגרסאות חלוקות אם 1950 או 1952) 24 שנים אחרי שהמלכה נפטרה. אבל למה להרוס סיפור יפה עם עובדות.

ספגטי נרנו

מצרכים:

  • חבילת ספגטי
  • 3-4 קישואים
  • חמאה (אין לי כמויות. נגיד 50 גרם. הקישואים מטוגנים אז למי שמעדיף, אפשר לוותר)
  • שמן לטיגון עמוק (אפשר לוותר)
  • פרמזן
  • קמח (לא קיים בגרסה האיטלקית אבל אנחנו עובדים עם חומרי גלם ישראליים)
  • מלח
  • פסטו ו/או עלי בזיליקום (מומלץ)

ספגטי נרנו

מתחילים מהכנת הקישואים. עדיף להכין שעה או לילה מראש:

חותכים את הקישואים לפרוסות דקות בסכין

אין צורך לקלף, מנדולינה זה דק מדי ואחר כך נטגן את הקישואים. חיתוך במנדולינה יהפוך אותם לצ'יפס ולא זאת המטרה. אפשר לקצוץ במקום לחתוך לטבעות או לרבעים/שמיניות, העיקר שיהיה גדול מספיק כדי להיות נגיס.

מייבשים את הקישואים החתוכים

יבוש חצילים בשמש

פיונה וברברה שמות את מגש הקישואים החתוכים בשמש שעה, הן אומרות שככה הם סופחים פחות שמן בטיגון ונשארים טעימים יותר. אם אי אפשר לשין בחוץ בשמש, אפשר להשאיר אותם למשך הלילה על המגש ולגשת אליהם רק למחרת.

מטגנים את פרוסות הקישואים טיגון עמוק

כשקצת שחום מוציאים ומניחים להספגה.

אם אתם (כמוני) לא בקטע של טיגון עמוק, אפשר לטגן/להקפיץ על המחבת עם חמאה או שמן זית.

מרתיחים מים לרוטב ולפסטה

מבשלים את הפסטה אל-דנטה

מוסיפים לקישואים חמאה* וכשליש כוס מי בישול של הפסטה

באיטליה המים הרותחים הם לא מי הבישול של הפסטה, אלא מים בנפרד. בארץ – מי הבישול של הפסטה, ואפילו הייתי מסמיכה עם עוד כף קמח.

אם אתם מאלה שצריך לכתוב להם האם ומתי להוסיף מלח לרוטב – זה השלב. תוסיפו מלח.

* אני לא מכינה עם החמאה אבל זה המתכון שלהן ואני שומרת על האותנטיות.

מערבבים את הפסטה עם הרוטב בסיר

מוסיפים פרמזן מגורד, כף או שתיים של פסטו בזיליקום ועלי בזיליקום

לגרסה טבעונית אפשר להשתמש בשמרי בירה במקום פרמזן.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

מלבי מסטיקא
אוכל

מתכון למלבי מסטיקא

מסטיקה היתה המסמיכה המקורית של המלבי. יש לה טעם שרפי מגניב שפופולרי מאוד בטורקיה. אפשר לקנות אותה בחנויות תבלינים. הנה מתכון:

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים