מתכון למשחת קארי אדום

משחת קארי אדום קלה להכנה, ארומטית ומלאה בטעמים. עם מצרכים שקל להשיג בחנויות אסיאתיות ומצרכים נוספים שיש בסופר הקרוב אליכם הביתה.

תוכן עניינים

כמות: נפח של כ-6 קאפקייס.

המתכון מבוסס על משחת הקארי האדום המעולה של מכופפת מקלות, בלוג אוכל אסיאתי מעולה שיש בו מתכונים למאכלים שאפילו לא שמעתי עליהם.

המתכון דורש גיחה או הזמנה משני סוגי חנויות: חנות אסיאתית להרבה מהמצרכים היבשים כמו קפיר ליים וגלנגל, וחנות תבלינים לפלפלים המיובשים. את יתר המצרכים אפשר להשיג בירקניות רגילות או בסופר.

טיפים להתחלה

  1. תפתחו חלונות. כל מי שהתעסק עם חריף ויש לו מערכת נשימה יודע שזה סיפור קשה. תעבדו עם חלונות פתוחים או עם מאוורר
  2. תעבדו עם כפפות. כל מי שהתעסק עם חריף ויש לו חושים יודע שלגעת בפלפלים חריפים יכול לשרוף בידיים אחרי זמן מה, ואם אתם מגרדים בעיניים או באף – הלך עליכם.
  3. אם אתם עובדים עם מעבד מזון שפועל על מוט – תצפו את המוט והכפתורים שלו בניילון נצמד. יש לכם חריף על הידיים, וחריף נדבק.
  4. תתחילו בקטן. במתכון שאני עבדתי איתו יש 60 גר' פלפל שאטה. הקארי יצא לי מאוד טעים – אבל החריפות האפילה מדי על יתר הטעמים, וחבל. יש המון מהם. רציתי משהו יותר מאוזן שמצד אחד כן חריף ומצד שני מאפשר להרגיש את כל החומרים האחרים ששמתם שם. להוסיף חריפות תמיד אפשר.
מוט בלנדר עטוף בניילון נצמד

מצרכים

  • 20 גר' פלפלים חריפים יבשים גדולים
  • 30 גר' פלפל שאטה יבש
  • 3-4 פטריות שיטאקי מיובשות (במתכון המקורי יש כף מחית שרימפס)
  • 2 חתיכות גלנגל (במתכון המקורי יש 2 כפות גלנגל טרי. עוד לא מצאתי גלנגל טרי)
  • 2 כפות רוטב סויה
  • בצל לבן קטן (במתכון המקורי יש 2-3 בצלי שאלוט חתוכים לקוביות. אני לא התארגנתי על שאלוטים)
  • ראש שום מפורק לשיניים
  • 4 כפות גבעולי כוסברה
  • 1 קליפה מלימון קטן (במתכון המקורי צריך ליים, אבל העונה שלהם קצרה והם לא מאוד יגישים)
  • 4 עלי קפיר ליים
  • 3 גבעולי למון גראס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • ½1 כפיות פלפל לבן טחון
  • 2 כפיות זרעי כמון 

הכנה

  • תשרו את הגלנגל במים חמים. הגלנגל יבש וזה מקשה על מעבד המזון לחתוך אותו.
  • אחרי כ-10-20 דקות תוסיפו למים את הפלפלים והפטריות. המים צריכים להיות חמימים או בטמפרטורת החדר. לא חמים.
  • בינתיים חותכים את כל המצרכים שצריכים חיתוך: גבעולי הלמון גראס, הבצל, קילוף השום, הכוסברה, קילוף הלימון
  • סוחטים את כל החומרים (עם כפפות, בחיאת). אפשר להתחיל מלשפוך את כל המים לכיור בזהירות כדי שהדברים האחרים לא ישפכו
  • מעבירים לבלנדר ומעבדים להתחלה של משחה
  • מערבבים מדפנות הבלנדר את הפלפלים, הגלנגל והפטריות ומוסיפים קצת מהמצרכים האחרים
  • ממשיכים לעבד ולהוסיף קצת בכל פעם מהמצרכים האחרים, עד שיש מחית בטקסטורה שמשמחת אתכם או עד שמעבד המזון שלכם מכריז מרד כמו ששלי עשה. עם מעבד טוב יותר המשחה שלי היתה חלקה יותר, אבל עובדים עם מה שיש.
בלגן אחרי קארי אדום
מעבד המזון שלי התקשה לעמוד במשימה, הכריז עלי מרד ודברים נשפכו גם על השיש. אבל יצא טעים
  • אפשר להקפיא בשקיות. אני הנחתי שקית על תבנית קאפקייס כדי שגם יוקפא לי במנות וגם אני אוכל להשתמש בתבנית הקאפקייקס הזאת לדברים אחרים
משחת קארי אדום לפני הקפאה

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

פיצה עם סלמון
אוכל

פיצה עם סלמון

מתכון לפיצה עם סלמון, קל באופן מפתיע. אחלה שילוב שלא פופולרי בפיצריות כי סלמון זול פחות מטונה. אבל אפשר להכין בבית!

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

פסטו לימון בצנצנת
אוכל
ליאור שפירא

פסטו לימון מדרום איטליה

פסטו לימון מהמטבח של פיונה וברברה בסורנטו, איטליה. לימונים הם גאוות העיר ואת הממרח הזה לא בטוח שתמצאו במסעדות או בחנויות המזכרות, אבל הוא נפוץ בבתי התושבים

קריאה נוספת >>
מילוי כיסון
אוכל
ליאור שפירא

דים סאם טבעוני וקל

כולם אוהבים כיסונים. מתכון לדים סאם טבעוני במילוי מיוחד עם טעם של ים. כולל איך להכין את הבצק, איך לקפל, וכמה טיפים שישדרגו לכם את הכיסונים.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים