מתכון של אחותי הטבעונית שאני מפרסמת פה ללא בושה.
מצרכים לבערך 16 קציצות
לבסיס: 2 חבילות טופו, כדאי לסחוט קצת מהנוזלים קודם
להדבקה: חצי כוס טחינה
לספיגת הנוזלים: חצי כוס קמח קטניות: קמח עדשים, קמח חומוס (אני השתמשתי בחצי כמות קמח חומוס וחצי כמות שירו אתיופי). אני מאמינה שאפשר להשתמש בקמח תפוחי אדמה (או בתפוחי אדמה מגורדים ולא מבושלים. במבושלים יש יותר נוזלים ואז המטרה מתפספסת)
אם אין לכם קמח קטניות, אפשר להשתמש בקמח חיטה. הטעם והמרקם כנראה יהיו קצת שונים, אבל זה לדיין יצא טעים.א
שדרוגים אפשריים:
להוסיף פנימה ירקות מגורדים; כף עשן נוזלי; אבקת פטריות, תבלינים אהובים כמו אבקת קארי, או כורכום-פפריקה.
הכנה
לתערובת
- מפוררים את הטופו בידיים
- מוסיפים את יתר החומרים, מערבבים ולשים בידיים.
- מנסים ליצור קציצה. אם התערובת לא מספיק נדבקת – עוד טחינה
- כדאי לטעום ולראות אם זה טעים ואם לא – לתקן תיבול.
- אם לא מאוד רעבים, מציעה לתת לתערובת לעמוד קצת, לנוזלים להיספג ולטעמים להתערבב.
בישול
מכינים את הקציצות. אפשר לטגן אותן; אפשר לשים על תבנית בתנור. 180 מעלות לכ-10 דקות.
אפשר לשים על הקציצות מהתנור קצת שמן כדי שלא יצאו יבשות.
שלב בונוס – רוטב
אחרי שהוצאתי מהתנור, אני מכניסה אותן לרוטב. בגלל שהכנתי קציצות אנמיות ולא תיבלתי מעבר לשלושת המרכיבים בסיסיים (טופו, טחינה, קמח חומוס) – אני שמה אותן ברוטב מאוד חזק שכולל הרבה תיבול.
הרוטב שהכנתי הפעם הוא קרם קוקוס, סויה, קארי והוספתי גם פלפל ועגבניה חתוכים קטן. בד"כ אני מוסיפה גם עגבניות מרוסקות אבל הפעם נגמר לי.
לגרסה נטולת גלוטן אפשר לוותר על הסויה או להשתמש בסויה ללא גלוטן.
סדר הפעולות הוא הוצאת קציצות; הכנת רוטב כדי לתת לקציצות להתקרר; הכנסה לרוטב ובישול.
מאכלים שרק יצאו מהתנור נוטים להתפורר יותר. אולי אתם מכירים את זה מעוגיות, שאחרי התנור ממליצים לקודם לקרר ואז להעביר לאחסון כדי שלא יתפוררו. זה נכון גם לקציצות.
כדאי מומלץ טעים ואחלה להגיש על אורז.