הרוטב הזה מבוסס על מרכיבי הבישול הבסיסי מטבחים מזרח אסיאתיים (אסיה מקום גדול, אני יודעת). היתרון שהוא ממש מהיר. בפעם הראשונה שהכנתי אותו לקחו לי 12 דקות כולל מרגע שפתחתי את המקרר להוציא מצרכים עד שהאוכל היה בקערה.
מצרכים
כרגיל: לא אוהבים משהו? אל תשימו אותו. אפשר גם להחליף במשהו אחר. אתם יכולים גם להוסיף לפי העין ולא לפי הכמויות שלי, בהתאם לכמה שאתם אוהבים.
- 5 שיני שום גדולות
- 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
- רוטב סויה
- שמן שומשום (לא חובה, אפשר להמיר בשומשום בהגשה)
- ירק (קישוא, ברוקולי, בטטה מבושלת, פטריות, אדממה, פלפל). אני ממליצה לבחור ירק אחד כדי לשמור על דומיננטיות טעמים, אבל כל אחד לפי טעמו
שדרוגים אופציונליים
- חלבון: טופו, סייטן, דג, עוף, בקר וכו'. החלבון יכול להיות חלק מהרוטב ויכול להיות המנה בעצמה, בלי פחמימה. בפעם הראשונה שאני הכנתי את המנה, לא היתה פחמימה, היה טופו במקום.
- כוסברה; בצל ירוק; חריף
- כף חמאת בוטנים טבעית (B&D או השקד, לא סקיפי וחברים). אם אתם אוהבים חמאת בוטנים, נסו גם את רוטב חמאת הבוטנים שלי.
- אין נודלס? הרוטב עובד גם עם אורז וגם עם טוקבוקי (למרות שחברתי הקוריאנית-בלב התפלצה שהצעתי ג'ינג'ר, ואמרה שעדיף סוכר).
- כפית סוכר או כף מירין, לחובבי המתוק (אני לא שופטת)
הכנה
בגלל זמני הבישול הקצרים, עדיף שהכל יחכה לכם מוכן מראש
- כותשים את השום בכותש שום או חותכים ממש קטן
- אם אתם מוסיפים בצל ירוק – לחתוך אותו – חלק לבן וירוק כאחד, לגודל של מפרק אחד באצבע שלכם (2 ס"מ בערך).
- חותכים את הירק לחתיכות בגודל ביס
- מגרדים את הג'ינג'ר על הירק
בישול
- על מחבת מטגנים את השום
- אם יש לכם בצל ירוק: מוסיפים את הבצל
- כשמתחיל לעלות ריח של שום, מוסיפים את הירק והג'ינג'ר ומקפיצים. אם יש לכם גם חלבון תוסיפו גם אותו.
- אחרי שמתחיל להתרכך, מוסיפים את רוטב הסויה ואת שמן השומשום. אם אתם משתמשים גם בחמאת בוטנים – זה הזמן להוסיף אותו. מקפיצים עוד 2-3 דקות על המחבת.
- מוסיפים את הנודלס, האורז או הטוקבוקי ומקפיצים עוד דקה.