רוטב לנודלס ב-5 מרכיבים שיש (כמעט) בכל בית

רוטב סויה-ושום-ג'ינג'ר-שומשום ואיזה ירק שיש לכם במקרר. רוטב קל להכנה ומהיר בטירוף (12 דקות) שהולך נפלא על אורז, נודלס או מנת חלבון.

תוכן עניינים

הרוטב הזה מבוסס על מרכיבי הבישול הבסיסי מטבחים מזרח אסיאתיים (אסיה מקום גדול, אני יודעת). היתרון שהוא ממש מהיר. בפעם הראשונה שהכנתי אותו לקחו לי 12 דקות כולל מרגע שפתחתי את המקרר להוציא מצרכים עד שהאוכל היה בקערה.

מצרכים

כרגיל: לא אוהבים משהו? אל תשימו אותו. אפשר גם להחליף במשהו אחר. אתם יכולים גם להוסיף לפי העין ולא לפי הכמויות שלי, בהתאם לכמה שאתם אוהבים.

  1. 5 שיני שום גדולות
  2. 2 כפות ג'ינג'ר מגורד
  3. רוטב סויה
  4. שמן שומשום (לא חובה, אפשר להמיר בשומשום בהגשה)
  5. ירק (קישוא, ברוקולי, בטטה מבושלת, פטריות, אדממה, פלפל). אני ממליצה לבחור ירק אחד כדי לשמור על דומיננטיות טעמים, אבל כל אחד לפי טעמו

שדרוגים אופציונליים

  • חלבון: טופו, סייטן, דג, עוף, בקר וכו'. החלבון יכול להיות חלק מהרוטב ויכול להיות המנה בעצמה, בלי פחמימה. בפעם הראשונה שאני הכנתי את המנה, לא היתה פחמימה, היה טופו במקום.
  • כוסברה; בצל ירוק; חריף
  • כף חמאת בוטנים טבעית (B&D או השקד, לא סקיפי וחברים). אם אתם אוהבים חמאת בוטנים, נסו גם את רוטב חמאת הבוטנים שלי.
  • אין נודלס? הרוטב עובד גם עם אורז וגם עם טוקבוקי (למרות שחברתי הקוריאנית-בלב התפלצה שהצעתי ג'ינג'ר, ואמרה שעדיף סוכר).
  • כפית סוכר או כף מירין, לחובבי המתוק (אני לא שופטת)

הכנה

בגלל זמני הבישול הקצרים, עדיף שהכל יחכה לכם מוכן מראש

  1. כותשים את השום בכותש שום או חותכים ממש קטן
  2. אם אתם מוסיפים בצל ירוק – לחתוך אותו – חלק לבן וירוק כאחד, לגודל של מפרק אחד באצבע שלכם (2 ס"מ בערך).
  3. חותכים את הירק לחתיכות בגודל ביס
  4. מגרדים את הג'ינג'ר על הירק

בישול

  • על מחבת מטגנים את השום
  • אם יש לכם בצל ירוק: מוסיפים את הבצל
  • כשמתחיל לעלות ריח של שום, מוסיפים את הירק והג'ינג'ר ומקפיצים. אם יש לכם גם חלבון תוסיפו גם אותו.
  • אחרי שמתחיל להתרכך, מוסיפים את רוטב הסויה ואת שמן השומשום. אם אתם משתמשים גם בחמאת בוטנים – זה הזמן להוסיף אותו. מקפיצים עוד 2-3 דקות על המחבת.
  • מוסיפים את הנודלס, האורז או הטוקבוקי ומקפיצים עוד דקה.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

Picture of ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

פסטה סיציליאנה

אחד המתכונים המפורסמים של סיציליה הוא "פסטה סיציליאנה":. פסטה ברוטב עגבניות וחציל. זאת פסטה מאוד פשוטה עם מרכיבים בסיסיים, ומאוד טעימה.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

סלט שעועית לבנה
אוכל

סלט שעועית ודג

וריאציה מקומית על סלט ספרדי. מעט מרכיבים ו-5 דקות עבודה ויש לכם סלט מהיר וקל להכנה שהוא גם יופי של ארוחת ערב או מנת פתיחה.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

Days
Hours
Minutes
Seconds

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים