מצרכים
- 1 ג'ריקן יוגורט (כד היוגורט הכי קטן הוא 1.5 ליטר, אז לא פחות מזה. אני משתמשת גם ב-4 ליטר)
- חיתול או בד אחר
- מסננת
- קערה
הכנה
שמים את המסננת מעל קערה (כמו בתמונה), שופכים את היוגורט לבד ושמים אותו להגיר נוזלים. כמה שתשימו יותר – הלאבנה תהיה סמיכה יותר.
בגוש דן בקיץ אולי צריך מקרר, אבל אני שמה בחוץ.

לכדורים
- בשביל כדורים צריך לתת ליוגורט לטפטף 3 ימים לפחות, כדי להיות סמיך מספיק להיות כדור יציב.
- אחרי 3 ימים ומעלה – מגלגלים לכדורים קטנים. עדיף בידיים משומנות.
- שמים בצנצנת עם שמן זית.
- כדאי לעקר את הצנצנת במים חמים או בתנור קודם כדי להרוג חיידקים ולהאריך את חיי המדף
- שמן זית זה יקר! שמן קנולה פחות טעים אבל גם פחות יקר.
- אפשר לשמור מחוץ למקרר.
סרטון 14 שניות על איך אני מכינה לאבנה בבית

קראו את הפוסט: 78