מאצ'ה היא אבקת תה-ירוק יפנית (קיטקיט ירוק? אז זה ירוק ממאצ'ה. כנ"ל גלידת תה ירוק). כמות קטנה ממנה נותנת טעם וצבע למאכלים. משיגים בחנויות טבע, בחנויות אסיאתיות ובטח גם בחנויות עם חומרי בישול של הביוקר.
יש מאצ'ה לשתיה ויש מאצ'ה שמתאימה יותר לבישול ואפיה. מעולם לא ניסיתי להשתמש במאצ'ה לשתיה. בבלוג של נעמה גאון יש את המבחר הכי גדול של מכונים עם מאצ'ה בעברית.
פנקיקי מאצ'ה
חזרתי הביתה אחרי שבוע מתיש בעבודה, וממש רציתי משהו פחמימתי, חם ומתוק. אף פעם אין שום דבר מתוק בבית הזה, אז החלטתי לאלתר. אילתרתי משהו שמזכיר מתכון לפנקייק – ובגלל שהוא קרץ לי מדלת המקרר, נעניתי להזמנה המפתה והוספתי מָאצָ'ה.
מכינים את הפנקייקים איך שאתם אוהבים, מוסיפים מאצ'ה. כפית אחת מספיקה לכ-200 מ"ל בלילה.
כמו ירוק טוב, גם בכמות קטנה יש לזה אפקט חזק. מקסימום טועמים את הראשון ומחליטים אם להוסיף עוד.
ובגלל שאם כבר קרייב למתוק אז עד הסוף – הוספתי שלוש קוביות שוקולד לפנקייק החם וקיפלתי לחצי.
טראפלס שוקולד לבן ומאצ'ה
שלוש חבילות שוקולד לבן
50 מ"ל שמנת מתוקה (לדעתי אפשר גם פחות)
כף מאצ'ה
הכנה
להמיס את השוקולד הלבן והשמנת על אש נמוכה תוך ערבוב מתמיד.
כשהמחית חלקה, להוריד מהאש.
אפשר לקרר במקרר (מכוסה) ולעבד לכדורים.
אפשר לשפוך ישירות לתבנית, כמו שאני עשיתי עם המדלנים.
אפשר גם להעביר לקערה, לשים במקרר כמה שעות, וכשקר מספיק – לעבד לכדורים.
סתם שוקולד לבן ומאצ'ה
דוגרי? אותו דבר רק בלי השמנת. המרקם הוא כמו של פרלינים, רק בלי מילוי הקרם בפנים.
אפשר לשים בתבניות שוקולד אם יש לכם. אם אין – גם תבניות קרח רגילות יעבדו.