לביבות כרובית ללא גלוטן
מתכון שמצאתי במייל כשחיפשתי מתכונים ששלחתי פעם. הוא נשלח לחברה עם צליאק חמש שנים לפני שהרמתי את האתר הזה.
לקחת כרובית קטנה לא מבושלת
לפורר אותה לפירורים בינוניים (אפשר גם לטחון בבלנדר מוט)
מוסיפים: בֶּרבֶּרֶה (במקום ברברה, אפשר פפריקה חריפה, או פפריקה רגילה ופלפל חריף)
כוסברה
חצי כוס קמח עדשים/חומוס/אפונה
שתי ביצים
מערבבת
מקצצת קציצות
שולחת לתנור לכחצי שעה בחום 180 על טורבו
כרובית מצופה
- לבשל כרובית ולפרק לפרחים; או להפשיר כרובית קפואה.
- לגלגל בביצה ושמן, או לגרסה טבעונית: תערובת של קמח, שמן ומים. המטרה של השמן בבלילה פה היא לספק קריספיות.
- לצפות בפירורי לחם
- היידה לתנור או למטגן האויר לבערך 20 דקות ב-200 מעלות.
אורז עם כרובית
מהפינוקים שהרשיתי לעצמי כשעברתי לגור עם עידן. ימי שישי דוכן של אוכל דרוזי בקניון, אני קונה עלי כרוב ואורז עם כרובית. עוד לא הגעתי לרמה של המאמות הדרוזיות, אבל זה טוב דיו:
- לקחת פרחי כרובית טרייה מחצי כרובית או כרובית קטנה (אפשר גם שליש שקית כרובית קפואה אבל זה פחות טעים)
- לטגן כחמש דקות
- להוסיף שני מקלות ציפורן
- להוסיף כוס אורז אחרי השריה. אני משתמשת באורז עגול אבל אפשר כל אורז שיש
- לערבב הכל ביחד, להוסיף מלח ולבשל מכוסע במים רותחים כרבע שעה