המטבח האתיופי הוא מדהים. בריא, עשיר בקטניות, וכמה קל להכנה – ככה טעים. מסר ווט הוא תבשיל עדשים כתומות. אפשר להכין אותו בגרסה פיקנטית או לא, יותר נוזלית או פחות.
אמור להספיק בערך לארבעה אנשים.
1 כוס עדשים כתומות שטופות (עצלנים יכולים גם לא)
בצל סגול בינוני חתוך
4 שיני שום כתושות
כפית ג'ינג'ר חתוך קטן או מגורד
2 כפיות בֶּרְבֶּרֶה (אם אין: כפית אחת פפריקה מתוקה ואחת פפריקה חריפה)
מלח
מיץ מלימון אחד (עצלנים יכולים לוותר)
אופציה: כוסברה
- לבשל את העדשים עד שמוכנות.
- 2. בסיר נפרד לטגן את הבצל עם הברברה חמש-עשר דקות עד שהוא רך (אש בינונית, עם מכסה), לצרף את השום והג'ינג'ר ולתת להם בערך שתי דקות לחשוב על מעשיהם ולנהל שיחת יחסנו לאן.
- 3. לצרף את העדשים למסיבה של הבצל ולהוסיף להם חצי כפית מלח, את מיץ הלימון ועוד קצת מים כדי שיהיה נזידי – סמיך אבל לא נוזלי כמו מרק. בשלב הזה אפשר לתקן תיבול. לבשל עד נזידיות, לי זה לקח בערך עשר דקות, אולי טיפה פחות.
- תם הבישול. המעוניינים יכולים להוסיף את הכוסברה לכלי ההגשה בסוף הבישול.
איך אוכלים
מסר ווט, כמו כל הווטים (מילולית: רטבים. מעשית: תבשילים) אמור להיאכל על אינג'רה. הוא טעים לאללה גם לבד או ליד אורז.
אינג'רה היא לחם מחמצת אתיופי בטעם חמצמץ ומרקם שמזכיר מאוד לחוח תימני שמשמש כצלחת הגשה וסכו"ם. היא בריאה מאוד ועשויה מטֶף, דגן קטנטן שנחשב מזון-על.
איפה מוצאים ברברה
ברברה היא תערובת שמכילה 18 תבלינים. אני יודעת על פפריקה, חילבה, כורכום ופלפל. חושבת שגם צפורן. אפשר להחליף אותה פשוט בפפריקה, אבל אפשר להוסיף עוד תבלינים לתערובת.
בשוק מחנה יהודה בירושלים יש שלוש חנויות תבלינים אתיופיות שהסמטאות שלהן נמצאות בתשעים מעלות לשוק הפתוח. באחת מהן גם מוכרים אינג'רה. אם תשאלו בטעות באחת משתי האחרות אם יש להם אינג'רה – הם יפנו אתכם לחנות הנכונה.
בדרום תל אביב, בחנויות שמשרתות קהל סודני, סביר שתמצאו גם משהו דומה. סודן ואתיופיה שכנות ויש הרבה דמיון בין המטבחים.