מלא מתכונים לבורקס מים כוללים את ההמלצה להשתמש בעלי פילו. נחמד, אבל לא התלהבתי. בורקס מים טוב הוא קצת לזנייתי באופיו, ועלי פילו הם לא תחליף טוב לדפי לזניה.
בורקס מים הוא מורכב מכמה יריעות בצק (אני הכנתי בצק פסטה) מרודדות דק, וביניהן מילוי.
לגרסה המושקעת כדאי שתהיה לכם פה מכונת פסטה. אחרת זה לרדד ידנית דק מאוד.
הכנות מראש
ליריעות בצק
אם אתם לא רוצים להכין את הבצק – אפשר להשתמש בעלי לזניה. זה עובד מעולה.
אם אתם רוצים להכין הכל מאפס – באידאל הייתי שמה את הבצק לילה במקרר. אם אין לכם לילה – תתחילו בהכנת הבצק כדי שיספיק לנוח.
אם יש לכם מתכון אחר לבצק פסטה שעובד לכם – תכינו אותו.
- 2 כוסות קמח
- 1 כוס מים
- רבע כוס שמן
- קצת מלח
מערבבים את החומרים עד שמתקבל בצק גמיש ולא דביק.
למילוי
איזה גבינות שנשארו לכם. אני הכנתי עם בולגרית (כמות שדומה לשתי חבילות), הוספתי טיפה שמנת חמוצה שנשארה ועיביתי עם בצל ירוק.
אתם יכולים עם מה שנשאר לכם במקרר, או להכין ריקוטה או טבורג. אתם יכולים להוסיף פנימה תרד, עלי זעתר או חובזה.
לגרסה טבעונית אפשר להכין ממרח טופו או להשתמש בגבינת קשיו.
לבלילה בין היריעות
- 2 ביצים
- חצי כוס מים
שמן לשימון בין יריעות הבצק.
הכנה
אם אתם משתמשים בדפי לזניה – דלגו ישר לסעיף 6
- תחתכו את הבצק ל-8 חתיכות שוות.
- כל יריעה תעבירו במכונת פסטה עד שאתם מגיעים להכי דק. בכל מכונה המיספור הוא אחר.
- כל יריעה תבשלו במים רותחים כחצי דקה. תבשלו אותן אחת אחת, בנפרד. בפעם הראשונה שהכנתי, בישלתי את ארבע הראשונות ביחד. טעות!
- חרוצים יעבירו אח"כ למי קרח להפסיק את הבישול. אני לא עשיתי את זה, ואולי בדיעבד היה רעיון טוב.
- אחרי הבישול – סננו את המים ותעבירו לתבנית.
- בין יריעת בצק אחת לשנייה משמנים ואז ושופכים בלילה של ביצה ומים
- 4 שכבות בצק
- שכבת מילוי
- 4 שכבות בצק
- מה שנשאר מהבלילה לשפוך מעל
- 40 דקות 180 מעלות





