אוכל רחוב באיסטנבול

אוכל רחוב שאפשר למצוא באיסטנבול, טורקיה בקלות ובזול. אין המלצות על מקומות ספציפיים, כי באיסטנבול הכל טעים. לא משנה איפה תאכלו את זה - יהיה לכם ממש אחלה.

תוכן עניינים

הקטע באוכל רחוב הוא שהוא פשוט, זול, ולא מסובך למצוא אותו ברחוב ואפשר לאכול אותו בעמידה.

אני לא הולכת לשלוח אתכם למקומות ספציפיים, ולא הולכת לתת לכם כתובות. את כל המנות פה אפשר למצוא במלא מקומות, ואין סיבה לעשות לכם פומו על מסעדות שנמצאות רחוק מכם. בכל מקום שתהיו באיסטנבול, סביר שיהיה משהו קרוב אליכם שמגיש את המנה הזאת. במיוחד במרכזי תיירים. אנחנו היינו בשכונת קרקוי שבין כיכר תקסים למגדל גלטה ןמרחק הליכה קצר מהנמל. אזור תיירותי וליברלי מאוד. רחובות התיירים הראשיים היו גרועים: עמוסים וגנריים. לרחובות הצדדיים היתה יותר אישיות.

עוד לא נתקלנו באוכל לא טעים באיסטנבול, אז כל מקום שתנסו – סביר שזה יהיה לכם טעים לאללה. אפילו במקומות התיירותיים שהאוכל היה רק "סבבה" – זה עדיין אחלה.

שווארמה

שווארמה ישראלים מכירים. אז בטורקיה יש מלא שווארמה. תחת כל עץ רענן. בניגוד לשווארמה הישראלית, השווארמה הטורקית לא מגיעה בפיתה – אלא בלאפה דקיקה או בבאגט. הבשר גם אחר. עוף וכבש במקום הודו ובקר.

שווארמה באיסטנבול

ערמונים קלויים

הרבה דוכנים באיסטנבול, במיוחד באזורים המתויירים, יגישו ערמונים קלויים. הם חמים וריחניים. לישראלים ערמונים יזכירו כנראה שווקי חג מולד, או אירופה, אבל זה לא מחייב. יתרון של הערמונים האיסטנבוליים על פני אלו שבארץ: פה מישהו טרח לפתוח אותם במקום שניאבק בקליפה.

תירס על הגריל

בדוכן משל עצמו או חולק עמדה עם הערמונים – יש גם תירס צהוב על הגריל. למרות שהתירס הוא דרום אמריקאי (כאן אפשר לקרוא עוד על תירס בדרום אמריקה, ומתכון לארפה מקמח תירס)

סימיט: בייגל טורקי

הבייגל הטורקי נקרא סימיט. זאת הכלאה בין הבייגל שאנחנו רגילים לו (בצורה ובגודל) – לבייגל הירושלמי (במרקם). הטוב משני העולמות.

סימיט - בייגל טורקי

צדפות ממולאות אורז

בטורקית הן נקראות Midye Dolma. גם אם אתם שומרים כשרות או לא אוכלים דגים – זה מאכל מרתק. קודם כל כי בתור ישראלים אנחנו רגילים להתייחס לצדפות כאל מאכל יוקרה שעולה מלא, ופה הוא אוכל רחוב זול.

ברוב המקומות אפשר לעמוד ולאכול אותם אחד אחד עד שאתם מפסיקים. יש מקומות שאפשר למצוא את זה כמנה מסודרת. ואל דאגה, גם יושיטו לכם מפית (או מגבון) בסוף.

אני הייתי מרותקת מטכניקת ההכנה שלו: איך למען השם הם מכניסים את האורז? לא יצא לי להתעסק עם צדפות אף פעם, אז זה היה ממש מגניב לראות איך עושים את זה. מצרפת פה סרטון של שתי דקות.

תקציר: פותחים את הצדפה כמעט לגמרי; מכניסים אורז חצי מבושל; סוגרים; ממשיכים בישול בסיר.

צדפות ממולאות אורז באיסטנבול

באליק אקמק – דג בלחם

זה כנראה אוכל הרחוב הכי טוב שאכלתי באיסטנבול.

זה מתחיל בדג על הגריל (איזה דג? לא יודעת. מה שהים מביא? מה שזול?). החבוב על המנגל מניח אותם ומתחיל להוציא מהם את העצמות ואת העור. אחר כך הוא מניח אותם במרכז לאפה, מוסיף בצל, חסה, רוטב כלשהו ותבלינים, סוחט לימון, מגלגל – ומחזיר את הלאפה למנגל. את הלאפה הוא מצפה בעוד קצת רוטב, וכשהכל שחום ויפה – מעניק לנו. יש מצב שתרצו מראש לקחת שניים.

מוצאים את זה בנמל, איפה שיש דגים בשפע והם זולים מאוד. אומרים שיש אנשים שמכינים את זה כשהם בסירה, אבל לא יצא לי לראות.

באליק אקמק באיסטנבול

מנת אורז, חומוס ועוף

עוד אוכל רחוב הוא ארוחת צהרים שלמה: אורז, חומוס ועוף מפורק שמוגשים בצלחת חד פעמית. לידם אפשר למזוג איירן מהג'ריקן הכחול. איירן הוא משקה יוגורט דליל שפופולרי מאוד בטורקיה. מטעמי צמחונות לא דגמתי את המנה, אבל זה נראה טוב.

אוכל רחוב באיסטנבול - אורז עם חומוס ועוף

סוכריה שמכינים על המקום

אפשר למצוא אנשים עם מיכלי מתכת בחמישה צבעים ובמרכזם לימון. הם מייצרים מהם סוכריות על מקל לפי דרישה: מוסיפים קצת צבע בכל פעם, מסלסלים, מקשטים, מטבילים בטיפה לימון – ומגישים.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

סורל אמור
כסף

Sorelle Amore Finance

סורל אמור היא יוטיוברית שמתעסקת בכל מה שנוגע לכסף, חופש ומבנים גלובליים. יש לה מאות אלפי מנויים ביוטיוב, היא קצת מופרעת, והערוץ שלה הוא אחד האהובים עלי.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

אוניגירי לארוחת בוקר יפנית
אוכל

רעיונות לארוחת בוקר יפנית

ארוחת הבוקר היפנית כוללת מנת אורז בתפקיד הפחמימה; חביתה ותוספת ירק. ארוחות בוקר יפניות הן לא מתוקות, וגם לא כבדות. רק למרק על הבוקר ישראלים צריכים להתרגל – או לוותר לגמרי.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים