במקום להכין לעידן עוגת יום הולדת, אפיתי לו פיצה. מה שעובד בפיצה הזאת הוא השקעה בחומרי גלם. תשתמשו בסלמון טרי ולא בסלמון מעושן בעישון קר (מה שאנחנו קוראים לו סלמון נורווגי או לקס).
אולי עם סלמון בעישון חם זה גם יעבוד, אבל אני בספק כי הוא כבר מבושל והתנור ייבש לו את הצורה. זה עשוי לעבוד גם עם פילה סלמון קפוא, לא ניסיתי.
מצרכים לטופינג
- מוצרלה: עדיף כדור מוצרלה ולא פרוסות. זה עולם אחר! בהיעדר כדור – תעבדו עם מה שיש.
- פילה סלמון טרי. מה שלא נכנס לפיצה הולך לקערה עם מיץ לימון ופלפל אנגלי שקורין סביצ'ה.
- חותכים את הסלמון או מבקשים ממוכר הדגים שיחתוך את זה כאילו אתם מכינים סושי.
את הסלמון, כדי שלא יתייבש, שמים דווקא מתחת לגבינה ולא עליה.
המהדרין מוסיפים גם צ'אנקים של שום על גבינה.
בצק:
יש מלא דרכים להכין בצק פיצה. זה המתכון שאני קיבלתי:
1.7 קילו קמח
1 ליטר מים
50 גרם מלח
3 גרם שמרים
התפחה של 24 שעות בקירור
הוצאה מקירור חלוקה לכדורים והתפחה שנייה של 3-4 שעות
זה שזה המתכון שקיבלתי לא אומר שנצמדתי אליו, או שתיעדתי את מה שאני עושה. אבל כן הקפדתי להתפיח לפחות ללילה לפני.
הרכבה
- משטחים את הבצק
- אם אתם רוצים רוטב פיצה – מתחילים איתו
- מפזרים מעל גבינה וסלמון
- שמים בתנור עד שמוכן, כרבע שעה