משמעות המילה "טירמיסו" היא "תרים אותי למעלה" ובהשאלה "תעודד אותי". זה אחד הקינוחים האהובים על חמותי, שאיתה עשיתי סדנת בישול בסורנטו, דרום איטליה. בסדנה הופתעתי לגלות שיש בזה ביצים חיות.
את הסדנה עברנו עם מאמות איטלקיות מגניבות, ברברה ופיונה. הן מארחות אצלן מיחידים ועד קבוצות קטנות לשיעורי בישול ולארוחות ערב. אפשר לפנות אליהן דרך Eatwith (קוד הקופון 6A9D93EC יקנה לכם הנחה); ואפשר לפנות ישירות לברברה במייל: barbarabimonte@libero.it.
מצרכים
- ביצים כמה שיותר טריות (ביצה לאדם)
- סוכר
- מסקרפונה (לשישה אנשים תצטרכו חצי קילו)
- קפה מדולל במים
- לשון חתול
- אבקת קקאו
הכנה
ממש כמו מלבי, את הטירמיסו כדאי להכין לכל הפחות לילה מראש ולשמור במקרר להתייצבות ולמיקסום טעם.
מפרידים את הביצים לחלבון וחלמון
ושופכים כל אחד לקערה
על כל צהוב מוסיפים כף גדולה עד שתי כפות גדולות של סוכר
לפי הטעם
מקציפים את הצהוב עם הסוכר עד שהוא כמעט מלבין מרוב בועות

מוסיפים לחלמונים חצי קילו גבינת מסקרפונה
וממשיכים להקציף
מקציפים גם את החלבונים (הלבן)
בלי סוכר, עד שהקצף יציב ואפשר להפוך את הקערה וקצף החלבונים ישאר במקום
מכינים את הקפה
זה עובד עם כל קפה שאוהבים. אפשר להכין קפה במקינטה ולדלל במים, אפשר עם קפה מכונה ואפשר גם נס קפה. העיקר שיהיה קפה קצת מדולל לטבול בו את לשון החתול.
את הקפה מוזגים לקערה גדולה מספיק להכניס אליה לשון חתול
מאחדים את תערובות הביצים
מקפלים את התערובת הקלה (החלבונים) לתוך התערובת הכבדה (חלמונים וגבינה) ומערבבים בעדינות כדי לפוצץ כמה שפחות מהבועות שנותנות לקצף את היציבות שלו
מרכיבים את המנה
מכינים את התחתית: טובלים לשון חתול בקפה לשניה וחצי, שיהיה רטוב אבל לא ספוג – ומניחים. ככה עם כל ביסקויט עד שהתחתית מצופה כולה
מעל זה מוזגים את תערובת הביצים
עוד שכבת לשון חתול טבולה בקפה
עוד שכבה של קרם
מסיימים בבזיקת קקאו עם מסננת
מכניסים למקרר ללילה
מפרידים את החלבון מהחלמון
כל צהוב הולך עם כף גדולה של סוכר עד שתי כפות
טורפים את הצהוב עם הסוכר
מוסיפים חצי קילו מסקרפונה
מקציפים את הלבן עם סוכר
מקפלים את התערובת הכלה לכבדה בעדינות
מכינים את השולחן:
קרם
לשון חתול
קפה
ואבקת קקאו
לפחות חצי יום לפני. אפשר לילה לפני.
עדיף בהגשה אישית