שרשור סקירה ודירוג של המקומות הטבעוניים הרבים שאכלנו בהם בברצלונה:
קודם כל החוויה הכללית – מדהימה. בעיר יש מגוון מטורף של מקומות טבעוניים מכל הסוגים, וטעמתי כמה מהמנות הטובות שיצא לי לחוות בכלל. הכל היה מעולה.
המקומות הטבעוניים מרוכזים במיוחד בשתי שכונות: הרובע הגותי, האיזור התיירותי של העיר, ושכונת גרסיה, שקראנו לה פלורנטין כי היא אותו דבר רק יפה יותר. איזור מאוד היפסטרי, שמאלני (מלא דגלי פלסטין), הליכתי ומקסים באופן כללי. שווה ביקור.
אנסה לעבור על המקומות לפי השכונות, אבל אולי אתבלבל.
וגם לא תמיד זכרנו לצלם אז סליחה.
גרסיה
נתחיל מגרסיה, שממנה התרשמנו במיוחד.
Amma – גלידרייה
המקום היחיד שאליו חזרנו פעמיים. הגלידות מדהימות, הטעמים מיוחדים ואני רוצה להתחתן עם גלידת אגוזי הלוז שלהם. כל כך אהבנו שנסענו במיוחד למחרת לאכול שוב כמעט את אותם טעמים. הכל מומלץ, מהגלידות הטובות שאכלתי
5/5 לכו לשם!
Amma Gelato, Plaça de la Virreina, 3, Gràcia, 08024 Barcelona, Spain
Pastan – איטלקי
מקום קטנטן ומקסים במרכז גרסיה.
שכחנו לצלם, אבל המגש גבינות טבעוניות שלהם היה מדהים, היה יותר טעים מכל מגש גבינות אמיתיות שאכלתי. באמת אין לי מילים לתאר. רק אגיד שאני לא חושב שהייתי יכול להבדיל בינהן לבין גבינות אמיתיות, והכחולה ספציפית גרמה לי לראות צבעים.
בגזרת הפסטות, נורית לקחה את "אוממה", פסטה עם פטריות ברוטב פטריות, שהייתה מדהימה. טעמי אוממה מתפוצצים, מנה מיוחדת מאוד.
אני קצת התאכזבתי מהמנה שלי, שאמנם הייתה פסטה מעולה ברוטב עגבניות מעולה, והייתה חריפה במידה (כלומר, מאוד) אבל קיוויתי לטייק יותר מעניין.
לקינוח אכלנו טירמיסו סביר שהיה קצת אנמי ומאכזב, אבל היינו כל כך מלאים שזה לא נורא שינה לנו.
6/7, תנסו את הגבינה
Pastan Barcelona
C/ de Josep Torres, 25, Gràcia, 08012 Barcelona
Botanic – בראנץ' אבל בעצם הכל
בבוטניק שכחנו לצלם, אבל זה רק כי היה כל כך טעים. המקום ממותג לבראנץ', אבל פתוח כל היום ולנו היה מעולה לארוחת צהריים.
חלקנו המבורגר סייטן שבעצם היה דומה יותר לשניצל אבל היה מדהים, ומנת נאן עם חציל ברוטב יוגורט ורימונים. החציל היה קצת סתמי אבל נחמד, ההיילייט היה הנאן שספג את כל הרוטב ופיצה על הכל.
לקינוח לקחנו קרואסון קלוי עם גלידת ברגמונט ועוד כמה דברים, שהיה פשוט מושלם. בעיקר הגלידה שהייתה משהו מיוחד, אבל יחד עם הרכיבים האחרים באמת התקבלה מנה מתוקה נהדרת וכיפית.
11.2/12, אמרו שהכריך טונה שלהם מעולה
Tonka – מאפייה
Noa Noa – קפה
תקשיבו מה אתם עושים – הולכים לטונקה בשעתיים בהן היא פתוחה, קונים קרואסון שווה/קינוח, יורדים ברחוב לנועה נועה וקונים קפה, יושבים בחוץ ברחוב. שכחנו לצלם את המאפים אבל הם מושלמים ומיוחדים, והקפה מעולה. חבל שאין מקום ישיבה
3/3 אם תעשו מה שאמרתי לכם
Quinoa Bar
מקום קטנטן נוסף. די צפוף אז יכול להיות שצריך לחכות קצת לשולחן, אבל לא נראה שיש שם תור ברגיל. ווייב היפסטרי במיוחד.
אכלנו כריך סטייק סייטן ונאצ'וס.
הכריך היה נהדר והסייטן הצליח לשמור על נוכחות משל עצמו בכריך, שאני אוהב מאוד. הנאצ'וס גם היו מעולים והצטיין במיוחד האיולי צ'יפוטלה שלהם, שבחיי שלא יכולתי להבדיל בינו לבין הדבר האמיתי. קצת עצבן אותי שהם מגישים רק מים בבקבוק ולא קנקן.
11.5/12, הייתי רוצה לנסות עוד מהתפריט
Travessera de Gràcia, 203, Gràcia, 08012 Barcelona
Age of Aquarius – מסעדת שף
זו מסעדת מלון שנמצאת על הגבול של גרסיה, שהוא כבר איזור הרבה יותר תיירותי שקרוב לשדרות לה רמבלה. ההבטחה והסגנון הוא של מסעדת שף מתוחכמת, אבל בפועל מאוד התאכזבנו. הגיוזות היו עם טעמים גסים, הטורטיות במילוי פטריות מלך היער היו מאוד בסיסיות וחסרות עניין והמנה שלא צולמה, עוגת טמפה ותפוחי אדמה הרגישה פשוט כמו פירה אפוי (שזה לא רע בפני עצמו אבל לא מעניין).
4/9 אפשר לוותר.
Pg. de Gràcia, 29, piso 1, Eixample, 08007 Barcelona
הרובע הגותי
Vegan Junk Food Bar
עוברים למסעדות ברובע הגותי, ונתחיל מהמקום הזה שחבל שלא צילמתי את המקום עצמו כי הווייב מגניב. אווירה כיפית ומקושקשת, והמקום מתהדר בזה שהוא מגיש ג'אנק פוד כיפי אבל טבעוני.
אכלנו: שאוורמת סייטן עם רימונים, וכריך סטייק סייטן עם סויה בסגנון כנפיים. לקחנו גם את הBetterballs, מאכל הולנדי של כיסוני בצק ממולאים ומטוגנים. בנוסף לקחנו קוקטייל מבוסס רום שהיה יופי של דבר.
הBetterballs היו מדהימים. לקחנו את הגרסא ממולאת קרם בוטנים ואני מה לעשות, יש לי חולשה לבצק ממולא בדברים.
הבורגרים היו מעולים שניהם, אם כי את השאווורמה היה קצת לא נוח לאכול ככריך. אני העדפתי את הכנפיים והסטייק סייטן.
יומיים אחר כך חזרנו למקום כדי לקחת עוד המבורגרים לאכול בשדה התעופה, נשארו טעימים גם שעתיים אחרי. נשנשנו בדרך עוד betterballs קלאסיים, שנורית מאוד אהבה ואני קצת פחות.
סה"כ 42/42 שווה מאוד בז'אנר
יש יותר מסניף אחד, בברצלונה הכתובת היא:
Carrer de la Nau 1, C/ de Manresa, 4, 08003 Barcelona
Rasoterra – מסעדת שף
במסעדות שף תמיד צריך למצוא איזון בין "מעניין" "טעים". ברסוטרה הם קצת נופלים בזה – הכל מנסה להיות מאוד מעניין, אבל לא תמיד המנות מספיק טעימות.
הראשונות נהדרות. לקחנו דלעת בקארי וקולרבי צלוי, ושתי המנות היו מדהימות. מילולית ליקקתי את הצלחת. מנות מעניינות מאוד, וכשהתרכזתי בכל ביס נהניתי מהן במיוחד.
לעיקריות אכלנו טמפה עם משמשים, ונודלס אפויים עם רוטב יוגורט ובצל. נתחיל מהנודלס – מדובר בקיגל. מאוד השתעשנו מזה שבסופו של דבר הם שיחזרו מנה מאוד בסיסית, אבל בפועל המנה הייתה אכזבה. הטעמים היו לא מאוזנים והיה עדיף כבר קיגל ירושלמי הטמפה הייתה יותר מעניינת, אבל פשוט לא מספיק טעימה כמנה. בגזרת המנות האחרונות המקום דווקא מצטיין. לקחנו תותים עם קרם כלשהו, ועוגת ספוג שזיפים עם קרם שזיפים. שני הקינוחים היו מעולים, מעניינים וטעימים.
6/8, שווה ללכת סה"כ
Carrer del Palau, 5, Ciutat Vella, 08002 Barcelona
Velada – טאפאס
שמעו, הקונספט של טאפאס הוא מבריק. למה להסתפק במנה אחת, כשאפשר לאכול ארבע קטנות במקום? וולדה עושה את זה נהדר, עם מנות קטנות ולא נורא יקרות, שכל אחת טעימה ומיוחדת בדרכה.
לקחנו ארבע מנות לשנינו – קרוקטים, כרובית ברוטב טיקה מסאלה, טוסט סלמון אבוקדו וסמוסה. הכל היה נהדר. אני אהבתי במיוחד את הקרוקטים, נורית התלהבה מאוד מהכרובית. הטוסט סלמון גם הוא הצטיין עם חיקוי סלמון מעושן מוצלח מאוד. אני ממש סקרן לדעת איך הם עשו אותו.
לקחנו גם צ'יפס שהתגלה כפחות או יותר תפוצ'יפס, מה שקצת אכזב.
19.5/20 שווה ללכת בשביל חווית הטאפאס הטבעונית
C/ de Ferran, 25, Ciutat Vella, 08002 Barcelona
Santa Vegana
The Vegan Corner – בית קפה שכונתי
שניהם תחת אותה הבעלות ובעצם כמעט זהים. ממליץ על Santa Vegana כי שם יש יותר מקום לשבת בנחת.
הם מציעים סנדוויצ'ים, קפה ומאפים.
סה"כ בשני המקומות אכלנו סנדוויץ' בולונז, סנדוויץ' גבינה ו-ham, קרואסון שוקולד ורגיל, דונאט ממולא שוקולד.
הכל היה מעולה. הסנדוויצ'ים היו נהדרים, ולא בטוח שהייתי יודע להבדיל בינם לבין המקבילה הבשרית. המאפים היו פשוט כיפיים, מילוי שוקולדי שופע וטעים, וגם הבצקים נהדרים.
גם הקפה היה ממש סבבה.
10/10 מקום מעולה לארוחת בוקר או אחר צהריים זריזה.
Carrer de n'Arai, 1, Ciutat Vella, 08002 Barcelona
עודד פוגל
שומר כשרות, נשוי לטבעונית, חובב אלכוהול ומתכנת. אוהב לעסוק באוכל אבל לא תמיד האוכל אוהב אותי בחזרה.