ציוד:
- לרידוד הבצק: מכונת פסטה (לא חובה), לפני שהיתה לי מכונת פסטה עבדתי עם מערוך ונחישות
- לעיגולים: חותכן עגול. בהיעדרו אפשר כוס עם שפה דקה (עבה לא יחתוך טוב את הבצק)
- לחיתוך: פומפייה (או מעבד מזון)
- מטחנת תבלינים לאצות (אפשר החליף במספריים)

לבצק
הבצק מבוסס על בצק מסדנת כיסונים של מיקה פודארט. היינו אצלה בסדנת כיסונים ביפו עם כל המשפחה לכבוד היום ההולדת של ההורים שלי. כל הפוסט הזה הוא בזכותה.
- חצי קילו קמח לבן
- כ-200 מ"ל מים
ללוש. אם הבצק ממש יבש ולא מתבש, נסו "לפורר" את מה שרטוב וללוש שוב.
אם עדיין יבש מדי – תוסיפו קצת מים. אבל קצת.
הבצק צריך להיות קשה ולא דביק.
לרידוד
למכונות פסטה שונות יש ספירה קצת שונה. אצלי 1 זה הכי עבה (אין לי 0 במכונה) ואני מרדדת עד לעובי 5. לבצק יותר עדין אפשר לרדד גם ל-6.
מרדדים יריעות בצק, מכינים עיגולים.
טיפ: אם אתם עובדים לבד במטבח, הייתי מכינה קצת עיגולים וקצת מילוי במקום לסיים להכין את כל העיגולים ואז למלא את כולם. הסיבה היא שהבצק מתייבש קצת ואז מתקפל פחות טוב.

למילוי
יש אינסוף מילויים אפשריים. אני מכינה מילוי של אצות, כרוב, ג'ינג'ר ו-MSG (מונוסודיום גלוטומט). אפשר לקנות MSG בשקיות בחנויות אסיאתיות. החנות האסיאתית הקרובה אלי היא במרחק 45 דקות נסיעה, באזור שאין לי מה לחפש בו חוץ ממנה, אז אני מזמינה מ"מזרח ומערב" (ומזמינה מהם גם טוקבוקי ומוצ'י).
בתור צמחונית, אני מתבאסת כשמגישים כרוב כי לא תמיד יודעים לעבוד איתו – ואז יש לו טעם מעאפן. אבל פה הוא קנבס מעולה לחומרים האחרים:
- חצי כרוב חתוך קטנטן במעבד מזון (בהיעדר מעבד מזון: מגורד בפומפייה)
- 2 כפות אצות ווקאמה טחונות במטחנת תבלינים. אפשר להחליף ב2 דפי אצות נורי (אצות של סושי) גזורים קטן במספריים. אם עוד לא למדתם לעבוד עם מספריים במטבח – נסו ותודו לי אחר כך.
- חתיכה קטנטנה של ג'ינג'ר (חצי כפית נראה לי) חתוכה קטנטן או מגורד עם הכרוב
- כפית MSG (אפשר גם בלי. אבל אם יש או אם בא לכם לקנות במיוחד ולהכין – זה מוסיף המון)

לעשות צורה:
יש מלא צורות, וכל עוד המילוי לא נשפך לכם החוצה – אתם מצויינים.
אם יש לכם חותכן רביולי – אתם יכולים להשתמש בו. זה לא יפה באותה מידה, אבל זה לגמרי תופס.
לגיברת הזאת (שאני לא מכירה) יש סרטוני קיפול מעולים. היא מדגימה את הקיפול שאני משתמשת בו הוא בדיקה 1:45 (משם גם מתחיל הסרטון) אבל יש לה עוד קיפולים:
לבשל
יש כמה דרכים לבשל:
מניחים על מחבת עם שמן בתחתית, ממלאים במים ומחכים שהם יתאדו
או
מניחים על תחתית סיר (לא שמים יותר משכבה אחת, זה לא רביולי), מבשלים כ-5 דקות, מוציאים
אם אפשר גם להקפיא על תבנית אפייה, וכשהם קפואים להכניס לשקית או קופסה. להפשיר ביום שאתם לא במצב לבשל ולהודות לעצמכם שאתם גאוני מקפיא.

להגיש
הולך פצצה עם רוטב סויה-שום-ג'ינג'ר. זה נותן עוד טעם שקצת חסר במילוי העדין של הכרוב
