רעיונות לסלטי פתיחה לעצלנים: סלטים עד 10 דקות עבודה

סלטי פתיחה זה החיים. כשהם טובים - הם מדהימים. יש מליון אפשרויות לסלטי פתיחה נפלאים, בואו נעלה פה כמה רעיונות לסלטי פתיחה:

תוכן עניינים

סלטי פתיחה זה החיים. כשהם טובים – הם מדהימים. טריים, שמחים, צבעוניים, מעניינים. לאנשים כמוני שתמיד סקרנים לטעום הכל ושאוכל נראה להם הכי טעים כשהוא בצלחת של מישהו אחר – סלטי פתיחה הם גן עדן.

קשה ליפול בהם, אלא אם מביאים אותם מקופסת פלסטיק תעשייתית. יש מליון אפשרויות לסלטי פתיחה נפלאים, בואו נעלה פה כמה רעיונות לסלטי פתיחה:

סחוג ירוק

4-5 פלפלים ירוקים
2 כוסברה
1 פטרוזיליה
4 שיני שום
חצי כוס שמן זית
מלח, כמון והל – לפי הטעם
עם כפפות להוציא את הלבן של הפלפלים ואת הגרעינים, לטחון הכל ולדייק טעמים.

סלט קישואים – או קישואים בטעם כבד

כל פעם שאני אומרת "לגרד" – אם יש לכם מעבד מזון שהופך דברים לפירה או טוחן דברים או קוצץ דק – לזה אני מתכוונת. לא צריך לגרד עם פומפיה

אנחנו נצטרך:

כמה שיותר קישואים, ולפחות 3
בצל לבן בינוני על כל 6-7 קישואים
לגרסה לא טבעונית: ביצה על כל בצל
למשקיענים: אגוזי מלך טחונים; למחפפים – כף גדושה קמח על כל 3 קישואים

  1. חותכים בצל, או יותר טוב: מגרדים אותו במעבד מזון לסוג של פירה.
  2. מטגנים את הבצל עד להזהבה ולקירמול. התפקיד של הבצל הוא לתת מתקתקות וקצת טעם מעושן. כשהוא פירה – הוא מיטגן יותר מהר. בחתיכות גדולות זה יכול לקחת חצי שעה, בפירה גם 5 דקות על מחבת מכוסה יכול לעבוד. אם אין לכם אגוזים, תוסיפו את הקמח בשלב הבצל.
  3. בזמן שהבצל מיטגן מגרדים קישואים (כמה שיש, אני משתדלת לא פחות משלושה). אמרתי שזה פחות מעשר דקות עבודה, אבל קישוא הוא הירק שהכי קל לגרד.
  4. סוחטים אותו, אבל לא בהגזמה. כן כדאי שישארו נוזלים
  5. מוסיפים את הקישוא לבצל המקורמל וגם את האגוזים הטחונים.
  6. אחרי שזה מתרכך, ולקראת הסוף, מוסיפים את הביצה פנימה ומערבבים מהר כדי שלא תיקרש לפני שהספיקה להתערבב בכל יתר המצרכים. הביצה מאחדת את הדברים ונותנת קרמיות.

התפקיד של האגוזים (או הקמח) פה כפול: אחת לתת טעם אגוזי, השנייה לספוג את הנוזלים של הקישואים. בהרבה מתכונים אני רואה שמבקשים מצד אחד להשרות את האגוזים במים, ומצד שני לסחוט את הקישואים.
אין לזה סיבה טובה.
לקישואים יש מים, והאגוזים צריכים מים.

סקורדליה

סקורדליה הוא ממרח שום ושקדים יווני. הוא יכול להתבסס על תפוחי אדמה או על לחם. אני מכינה אותו בגרסת תפוחי האדמה. הוא מצריך בישול של תפוחי אדמה, מעבד מזון (לרבות בלנדר מוט) טוב, ולהיות מוכנים מראש עם שקדים טחונים או עם מטחנת תבלינים.

אחרי לילה במקרר הוא אפילו יותר טעים. למתכון.

סקורדליה

דלורית עם בריכת יוגורט או טחינה

  • לבשל דלורית שלמה בסיר גדול, או לחצות אותה לשני חצאים זהים (אם אתם אמיצים, נחושים ובעלי סכין טובה).
  • אחרי שהיא רכה ומוכנה, לרוקן אותה מגרעינים. אפשר לבדוק באמצעות נעיצת מזלג.
  • למרוח בשמן זית, שום ומלח. אפשר לחורר קצת עם מזלג כדי שהמילוי יכנס. ולשים בתנור על 180 מעלות בערך 20 דקות-חצי שעה.
  • אחרי שמתקרר ולפני ההגשה, למלא את החלק שבו היו גרעינים בטחינה או יוגורט.

כשמורידים לצלחת, אמורים לגרד עם כף את הדלורית לצלחת (אבל אפשר גם לפרוס עם סכין) ולשים עליה את היוגורט/טחינה.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

מלבי מסטיקא
אוכל
ליאור שפירא

מתכון למלבי מסטיקא

מסטיקה היתה המסמיכה המקורית של המלבי. יש לה טעם שרפי מגניב שפופולרי מאוד בטורקיה. אפשר לקנות אותה בחנויות תבלינים. הנה מתכון:

קריאה נוספת >>
קוגל-קישקע
אוכל
ליאור שפירא

מתכון לקישקע קוגל פרווה

מתכון לקישקע פרווה (צמחוני / טבעוני) לצ'ולנט. מתכון פשוט ועצלני. אפשר להכין כמות גדולה מראש, להקפיא ולהשתמש במידת הצורך. כדאי להכין לפחות כמה שעות מראש.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים