חליט על האופן בו יש להשתמש במטבח החיצוני שלכם, בהתאם לסוגי הבישולים ופעילויות האירוח שאתם מתכננים, כולל מספר האורחים שמגיעים אליכם בדרך כלל.
החלטות או יסייעו לכם להחליט על הגודל, הפריסה והמאפיינים לפיהם יש לתכנן את המטבח החיצוני שלכם.
הגדרת אזורים
מטבחי חוץ מחולקים לאזורים פונקציונליים לבישול, הכנה, הגשה ואכילה, כך שמתקבלת זרימת עבודה יעילה ונמנע עומס. לכן יש ליצור שטח גדול מספיק להכנת ארוחות, ולבחור חומרים עמידים בפני מזג אוויר, כך שהתחזוקה תהיה קלה.
תוכנית אחסון
חשוב לתכנן מספיק אפשרויות אחסון כדי לשמור על סדר וארגון במטבח החיצוני שלכם, ולכלול ארונות, מגירות ומדפים לאחסון כלים, כלי בישול וחפצים חיוניים אחרים. כדאי לבחור בחומרים שיכולים לעמוד בחשיפה לאלמנטים, כגון נירוסטה או פולימר.
בחירת מכשירים מתאימים
יש לקחת בחשבון את העדפות הבישול ולבחור מכשירי חשמל שיתאימו לצרכים שלכם. רוב הדגמים הנפוצים של מטבחי חוץ כוללים גריל, מעשנות, תנורי פיצה, מקררים, כיורים ומשטחי עבודה, וחשוב לוודא שהם מיועדים לשימוש חיצוני, בנויים לעמוד בפני פגעי מזג האוויר ותואמים לשטח החיצוני שעומד לרשותכם.
תכנון תאורה מספקת
תאורה נכונה חיונית הן לבטיחות והן לאווירה, ולכן מומלץ להתקין שילוב של תאורת משימות עבור אזורי בישול, תאורת סביבה עבור חללי אוכל ותאורת הדגשה כדי להדגיש מאפיינים אדריכליים או גינון. כדשאי לבחור בגופי LED חסכוניים באנרגיה ולשלב בקרות תאורה חכמות לנוחות נוספת.
תכנון אזורים מוצלים
כדי למקסם את השימושיות של מטבחי חוץ, מומלץ להוסיף פרגולה על מנת ליצור הגנה מפני פגעי מזג האוויר, או להתקין סוככים נשלפים, מטריות או צליות להגנה בימי הקיץ החמים, כך שניתן יהיה ליהנות מהמטבח החיצוני ללא קשר למזג האוויר.
כמה מילים לסיום
עיצוב מטבחי חוץ הוא תהליך שדורש מחשבה ותכנון מדוקדקים על מנת ליצור חלל פונקציונלי ומושך מבחינה ויזואלית שמשפר את חווית המגורים שלכם בחוץ.
עם תכנון נכון שתואם את הצרכים, בחירת המיקום הנכון בשח החיצוני של ביתכם, שילוב המכשירים והמתקנים הדרושים, ותשומת לב לתאורה, מקומות ישיבה וגינון, תוכלו ליצור את מטבח החוץ המושלם לבישול, לאירוח ולהנאה בחוץ.