יש אנשים שיכולים לחיות מהמקרר שבוע שלם, ויש כאלה שהפעולה של חימום במיקרוגל מגעילה אותם. החלות של שבת הן המועדות ביותר לפורענות, כי הן נוטות להתייבש מהר, ומשהו מהוד השבת נעלם מהן מהר כל כך שזה מבאס לגעת בהן רגע אחרי ההבדלה.
כדי להפיח בשאריות של שבת חיים חדשים, צריך לנקוט בעורמה. אני מכירה בתים בהם לחם מטוגן מחלות השבת הוא מאכל כמעט מסורתי. אפשרות אחרת היא להעניק לחלות חיים חדשים כחלק ממאפה שנחמד לפתוח איתו את השבוע, או אפילו ליד הקפה של יום ראשון.
אז מה צריך כדי להחזיר לחלת שבת את הסומק ללחיים?
חלה שמתחילה להתייבש בקצוות אבל עדיין לא ז"ל
כוס חלב
ביצה
2-3 תפוחים וכפית קינמון או בננה ושוקולד
חצי כוס סוכר חום
- קורעים את החלה לחתיכות, אבל להקפיד שלא יהיו קטנות מידי אחרת תקבלו מרקם אחיד מידי.
- משרים את החלה בביצה והחלב המעורבבים במשך עשרים דקות עד חצי שעה.
- אחרי שהנוזלים נספגו בלחם, גרדים על פומפיה את התפוח, או לעצלנים כמוני, מרסקים במעבד מזון.
- מפזרים את השברים של התפוחים בין הקרעים התפוחים של החלה, ומעסים עם הקינמון את כל העסק, כדי שיכנס הטיבול טוב טוב לרקמות.
כעיקרון, לא חייבים להשתמש בסוכר, התפוחים וגם החלה עצמה הם בעלי נטיה למתיקות, אבל אם אתם מחובבי המתוק, אין סיבה שתחמירו עם עצמכם, בכל זאת, יום ראשון עוד לפנינו.
אני מכירה גרסה של המתכון הזה גם עם בננה ושוקולד, חד משמעית פחות מסורתי, אבל אני לא שופטת אנשים על פי הדברים שהם עושים עם השאריות שלהם משבת.
יהודית קגן
סופרת, עורכת וכתבת תוכן. אמא לילדות קטנות, ובת להורים מצ'כיה.
לאתר של יהודית