את העוגיות האלה אני אופה למשלוח המנות כל שנה מאז 2015. עוגיות חמאתיות ועם השמנמנות של הגבינה, קצת קראנצ' מהפיסטוקים וסיומת חריפה של הצ'ילי. לגרסה סאחית ותרו על הצ'ילי.
מצרכים
200 גר חמאה רכה
2 כוסות קמח
כפית מלח
200 גר גבינת קשקבל מגוררת (או 100 קשקבל ו-100 פרמזן).
1 ביצה
2 כפיות צ׳לי
1 כוס פיסטוקים שבורים לא חובה.
הכנה
שמים את החמאה בקערה ואת המלח. מוסיפים חצי כוס קמח
מערבלים במיקסר
מוסיפים ביצה ואת שאר הקמח, מערבלים
מוסיפים את הגבינה והצ׳ילי. לערבל עד שהומוגני. להוסיף כוס פיסטוק שבור.
לחלק את הבצק לשניים.
לגלגל כל גליל בניילון נצמד לנקניק
להכניס לפריזר לשעה.
להוציא, למרוח ביצה עם מברשתו לפזר מעל ״הנקניק״ שומשום וקצח.
לפרוס ברוחב 1 סמ.
לפזר בתבנית אפייה עם נייר אפייה.
180 מעלות 15-20 דק' עד השחמה.