איך להכין נר בבית (מדריך כולל תמונות)

איך להכין נר בבית? ועוד כמעט בחינם ובלי ערכה? ממש ככה. מדריך קצר כולל תמונות להכנת נרות בינתיים, צבעוניים וריחניים, מדברים שאת רובם יש לכם.

אני אוהבת נרות ריחניים, במיוחד בחורף. אני מדליקה בחדר העבודה שלי ונהיה לי יותר נחמד. והיפה הוא שקל להכין כאלה בבית.

היתרונות המרכזיים: זה זול, זה אקולוגי וזאת פעילות שכיף לעשות עם ילדים. היא נעשית פופולרית במיוחד לקראת חנוכה.

הערות (לא חובה, אפשר לדלג)

שעווה: אפשר לקנות שעווה מוכנה, אבל אני כבר למדתי לאסוף ולשמור סופים של נרות כדי להשתמש בהם ולהכין את הנרות שלי. קצת סופים של שלהבונים (נרות שבת) ובעיקר סופים של נרות צבעוניים, ריחניים ומעניינים יותר. אני ממיסה ביחד כאלה שהצבע שלהם קשור, כדי לקבל צבע אחר ומעניין. אם יש דברים לא קשורים – ממיסה בנאגלות נפרדות, לנרות אחרים או שכבות אחרות בנר.

כלי לנרות: אני משתמשת בצנצנות. גם ככה יש לי לא מעט מהן.
אפשר לשים בתוך קליפות של פירות הדר חתוכים ומרוקנים.
פעם הכנתי נר שכבות צבעוני בתוך קרטון חלב. גזרתי לו את הראש. מילאתי שכבה, חיכיתי שיתייבש, הוספתי שכבה בצבע אחר, חיכיתי שיתייבש וכו' – ואחרי שהכל התייבש לגמרי גזרתי את הקרטון והנר נשאר.
וכן, אפשר לקנות כלים מסיליקון, אבל כל המטרה היא להשתמש בכמה שיותר ממה שכבר יש בבית.

ואם אתם מוטרדים שהנר ימס עמוק מדי והיד כבר לא מגיעה להדליק – אני משתמשת בגפרור ארוך או בנר שנשאר מחנוכה כדי להדליק נר אחר, ולרגע מרגישה בטירה ויקטוריאנית.

פתילות: זה הדבר היחיד שהייתי צריכה לקנות. בחנות היצירה הקרובה למקום מגוריכם. לקראת חנוכה בטח מחזיקים כאלה, אבל יש מצב טוב שגם בלי קשר לחנוכה יהיה להם. אופציה נוספת: להזמין אונליין באיזה עליאקספרס או Temu. רק תיזהרו.

ריח: מטפטפת מבקבוקוני שמן אתרי ריחני. אני צריכה לנסות דרכים אחרות כמו להוסיף גבעולי רוזמרין מיובשים, או להמיס את השעווה עם קפה לנר בריח קפה ולראות מה יקרה.

ערכה: אפשר לקנות ערכה. אני לא נגד. אני חובבת גדולה של שמשוב (reuse) ושל ניצול של מה שכבר יש בבית. אבל באינטרנט אפשר לקנות בזול כלי סיליקון לנרות, ופתילות, ושעווה. אני לא חובבת של קניית חומרי גלם לא-מתכלים עבור תחביב שאתם מתחילים בו – ובעד להתחיל ממה שיש בבית. ואם משתמשים במה שיש בבית – זה אפילו יותר זול.

מה צריך כדי להכין נרות בבית

  • שעווה: או קנויה או סופי נרות
  • כלי לנרות, במקרה שלי אני משתמשת בצנצנות.
  • פתילות לנרות. זה הדבר היחיד שקניתי במיוחד.
  • אטב כביסה להחזיק את הפתילה שלא תברח
  • בונוס: שמן ריחני
  • 2 כלים לבן מארי: סיר קטן, ועוד כלי נוסף כמו צנצנת או כלי חרס להמיס בתוככם את השעווה
מצרכים להכנת נר ביתי
מצרכים להכנת נר ביתי: סופים של נרות, שמן ריחני, פתילות

התהליך

1. ממיסים את השעווה בבן מארי על אש קטנה. כדאי לערבב טיפה כדי לראות שהכל נמס.

2. מכינים את הכלי: בזמן שהשעווה נמסה, מניחים פתיל בתוך צנצנת ומייצבים עם אטב. מציעה לשים על נייר כסף או נייר אפיה, כי אם נשפך על השיש – מעצבן לנקות. אחרי שצילמתי את הכלי, הנחתי אותו על נייר כסף.

3. זמן למזוג: כשהשעווה נמסה לגמרי, אם אתם מוסיפים שמן ריחני – טפטפו כמה טיפות של שמן לפני המזיגה.
אני מזכירה שעדיף לשים את הכלי על נייר כסף או נייר אפיה.
לטובת המזיגה, כדאי להחזיק את הכלי במגבת, כי חם.

נר ביתי

4: גוזרים את הפתיל: כשהשעווה מתייצבת, גוזרים את הפתיל לגובה הרצוי.
אם קניתם פתיל ארוך, אני משתמשת במה שנגזר עבור נר נוסף.

בסוף התהליך יש לכם נר חתיך ומשמח לבית. כדאי לזכור שכשהנר מתייבש הצבע נהיה בהיר יותר.

הבליטות בראש הנר הורוד זה כי אני גאון והוספתי עוד טיפ-טיפה שעווה מהנר שהצלחתי לחלץ ושמתי בכלי. זה עוד קצת שעווה, אבל לא מצטלם מדהים.

נרות ביתיים

שקע ליד הפתיל: כשהנר מתייצב, מצב טוב שיהיה לכם שקע קטן ליד הפתיל. זה קורה כי השעווה היתה חמה מדי (לידיעתי זה מעל 71 מעלות צלזיוס).

אפשר לפתור את זה עם בדיקת טמפרטורת השעווה ולמזוג אותה רק כשהיא ב-71 מעלות. אפשר לבדוק מה הטמפרטורה שלה באמצעות מדחום דיגיטלי ("מדחום ממתקים"). אני לא הולכת להחזיק כזה במטבח לפעמים הבודדות שמכינה נרות. אם יש לכם – לכו על זה.

לי זה לא מספיק מפריע, ואחרי שמדליקים אותו פעם אחת ונותנים לו לבעור קצת בכל מקרה יש שקע בנר. אז נו שוין.

שקע בנר ביתי

נסיונות ואיך היה

נר בריח פפריקה מעושנת

פפריקה זה מסיס בשמן והריח מופץ טוב. את הנרות אני מכינה במטבח, היתה לידי פפריקה מעושנת אז הוספתי קצת לנר. יצא…. מעניין.

צבע: הנר, במקור עם שעווה לבנה, קיבל צבע עדין מהפפריקה.
ריח: "נר בריח ביסלי גריל" קראה לזה חברה.
מה קרה איתו: מסרתי אותו לחברה הזאת ולא הסתכלתי אחורה.

נר בריח קפה

הנר שהכי הכי רציתי להכין. הכנתי קפה במקינטה ונשאר לי הרבה קפה.

קפה הוא לא חבר של שמן. הוא לא מתמצה בו טוב, אלא במים. ולכן באידאל הייתי מוסיפה אותו לקפה בתהליך ההמסה כדי שהמיצוי יהיה ארוך יותר, או מכינה שמן בריח קפה על ידי בישול קפה (משומש מהמקינטה) בשמן על אש קטנטנה כמה שעות.

פה ערבבתי את הקפה מהמקינטה – עם שעווה. את המיצוי בשמן בחימום אני רוצה לנסות להחליף בהמתנה. כלומר לתת להם לעמוד ככה בצורה הסופית כמה שבועות ולראות מה קורה עם הריח.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

לקריאה נוספת

אנליטיקות פודקאסט באנקור
תחביבים בבית

איך ליצור פודקאסט בחינם?

בשביל ליצור פודקאסט, צריך רק שלושה דברים: אמצעי הקלטה, אמצעי עריכה ופלטפורמה להעלות אליה. תמיד אפשר להשתדרג, אבל זה הבסיס. בואו נדבר על שלושתם:

קריאה נוספת >>
גידול פטריות צדף בעציץ
גידול פטריות מאכל

גידול פטריות צדף בעציץ

אם מיציתם לקנות ערכת פטריות אבל עוד לא התארגנתם על שקיות או על דלי 18 ליטר מהחומוסיה הקרובה למקום מגוריכם – לפשר לגדל פטריות צדף בדלי.

קריאה נוספת >>
לרקום על חולצה ישנה
תחביבים בבית

10 דברים לעשות עם בגדים ישנים

יש לכן בגדים בארון שאתן לא לובשות? אחלה. הנה כמה רעיונות מה לעשות איתם. יצירתיים, בנאליים, אקולוגיים, כלכליים – כל הדברים שאתן יכולות לעשות עם בגדים ישנים:

קריאה נוספת >>

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

הצטרפו לניוזטר

ותקבלו המלצות קריאה שישפרו לכם את החיים, הבטן והכיס. תדירות נמוכה וקארמה טובה מובטחים.

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

פיצה עם סלמון
אוכל

פיצה עם סלמון

מתכון לפיצה עם סלמון, קל באופן מפתיע. אחלה שילוב שלא פופולרי בפיצריות כי סלמון זול פחות מטונה. אבל אפשר להכין בבית!

המשך קריאה »