רוצים להתחיל למכור או לקנות חוזים עתידיים? לומדים על מסחר בחוזים עתידיים? קראו את המאמר הבא ותמצאו מידע חשוב וכמה דברים שכדאי לכם לדעת על התחום לפני שאתם נכנסים אליו.
לפני הכל, בכמה מילים – מהם חוזים עתידיים? חוזים עתידיים אלו הם חוזים אשר מהווים התחייבות של קונה לרכוש ושל מוכר למכור, כמות מסויימת של סחורה, במחיר שמוגדר מראש ולא ישתנה בעתיד, גם אם הערך של הסחורה יעלה או ירד. החוזה קובע את כל הפרטים של העסקה והצדדים מפקידים בטחונות נמוכים יחסית, עד למימוש של החוזה על פי מה שנקבע בו וסוכם מראש, ובעת המסירה של הסחורה האמורה בחוזה, הקונה ישלם למוכר את מלא התמורה על הסחורה.
מה היתרונות של החוזים העתידיים?
כאשר חותמים על חוזים עתידיים מפקידים בטחונות שהם בסכום נמוך משמעותית מהסכומים בחוזה, עד למימוש. בצורה הזו המשקיעים והסוחרים יכולים להפקיד סכומי כסף נמוכים יחסית בתור בטחונות עד שיגיע הרגע לממש את הרווח, ובצורה הזו הם יכולים להשקיע באפיקים נוספים או לבצע מסחר בחוזים עתידים שונים במקביל.
בנוסף, חוזים עתידיים יכולים להקטין בצורה משמעותית את הסיכון הטבעי הקיים בהשקעות בשוק ההון, מכל סוג, ולכן הם נחשבים למוצר פיננסי מבוקש על ידי גורמים רבים – קרנות גידור, משקיעים מסחריים וגם משקיעים פרטיים קטנים.
האם מסחר בחוזים עתידיים הוא בטוח?
שום מסחר הוא לא בטוח במאת האחוזים, אך חוזים עתידיים נחשבים לאמינים מאוד. במסחר בחוזים עתידיים המוכר והקונה אינם מכירים אחד את השני, ההתחייבות של שני הצדדים היא כלפי הבורסה או הבנק אשר עורך את החוזה, מה שמקל על העסקאות. בנוסף, המחירים של החוזים העתידיים נקבעים על פי עסקאות אחרונות דומות. המחירים הללו לא מושפעים מהשינויים הרגילים בשוק ההון, כמו מוצרי השקעה אחרים, ולכן מדובר בהשקעה עם סיכון מופחת יותר לעומת מוצרי השקעה אחרים.
כיצד נוכל לצפות את העתיד לפני החתימה על החוזה?
כמו בכל השקעה אחרת, אף אחד לא באמת יכול לחזות את העתיד ולדעת בוודאות מה יהיה, אך יחד עם זאת, בייעוץ עם בתי השקעות גדולים או מומחים בתחום ניתן להעריך את העתיד לטווח הארוך בצורה קצת יותר טובה. בנוסף, היום ישנם כלים טכנולוגיים חדשים ומתקדמים אשר יודעים לבצע ניתוחים שונים במקביל ויכולים לסייע בחיזוי.
כיצד נקבעות העמלות?
כפי שכתבנו מעלה, מסחר אשר מבוצע בחוזים עתידיים הוא מסחר המבוצע בעיקר בבורסות, ולעיתים גם בחדרי עסקאות בבנקים. לכן, כאשר מבצעים מסחר בחוזים מרכזיים ללא קשיים של נזילות, המרווח בין השער של הקניה לבין השער של המכירה הוא המרווח המינימלי האפשרי, כמו למשל – רבע נקודה בחוזה על מדד הנאסד"ק 100. מדובר בפערים נמוכים יחסית, פערים אשר יוצרים חסכון משמעותי למשקיעים בחוזים עתידיים.