סלט קיסר הוא סלט החסה הכי מוצלח שיש. הוא משתמש בפריכות של החסה עם מרכיבים קרמיים מאוד והופך אותם ליצירת מופת. כשאני מזמינה סלט קיסר במסעדות, בדרך כלל אני מתאכזבת. זה רוטב מיונז מדולל ומתובל קלות, אבל הטעם הדומיננטי בו הוא מיונז. לא יצירת מופת ולא נעליים.
בשביל רוטב קיסר "אמיתי" צריך ביצים חיות, בשביל הגרסה הביתית שלי אפשר להסתפק במיונז, אבל יש בו מספיק טעמים אחרים שזה לא יהיה "חסה ברוטב מיונז עם קצת פרמזן ולחם" . וכמו הרבה דברים: זה יותר מרשים משזה מסובך. בגרסה שלי יש מיונז
גרסאות לסלט קיסר יש כל מני. חלקן כוללות עוף (שהושמט ברוב המקומות בארץ מטעמי כשרות). הרבה גרסאות כוללות אנשובי (שפחות פופולרי בארץ).
את הטעם הימי אני משיגה באמצעות אצות. המטחנת תבלינים אני טוחנת אצות ווקאמה, ואלה הנקודות השחורות שרואים ברוטב.
מצרכים בסיסיים לסלט קיסר
- חסות: בד"כ נהוג עם חסה רומית. אני לא מבינה גדולה בחסות, אבל נראה לי שחסה רומית וחסה ערבית (שהן החסה הרגילה, ברירת המחדל) הן אותה חסה.
- רוטב על בסיס ביצים: רוטב קיסר, רוטב הולנדייז – וברוב הבתים של פשוטי העם סתם מיונז. נהוג להוסיף לזה רוטב ברביקיו או רוטב ווצ'סטר. אני לא משתגעת על התעשייתיים כי הם מפוצצים בסוכר ולא טעימים לי. אבל אם יש לכם בבית – תהנו.
- פרמזן
- קרוטונים
- משהו מלוח עם טעם של ים: בד"כ אנשובי, אפשר גם צלפים או אצות.
בקיצור:
- 2 כפות מיונז
- 2 כפות רוטב סויה
- כמה טיפות עשן נוזלי (אם אין, אפשר להסתדר יפה גם בלי). אפשר להמיר ברוטב ווסטרשייר או ברביקיו.
- שום לפי הטעם
- צלפים (לא חובה)
- בונוס: 3 כפות אצות ווקאמה במטחנת תבלינים או אצת נורי (אצה לסושי) גזורה קטן במספריים
- פרמזן מגורד: תורם המון אבל אפשר גם בלי.
- קרוטונים: תורם המון אבל אפשר גם בלי.
לגרסה טבעונית או סתם יותר בריאה ועם פחות סוכר
- 3 מיונז טבעוני. אם אין אותו:
- 2 כפות שמרי בירה
- 2 כפות שמן זית (אמרנו גרסה בריאה, לא בהכרח דיאטטית)
- 2 כפות רוטב סויה
- כמה טיפות עשן נוזלי (אם אין, אפשר להסתדר יפה גם בלי)
- שום לפי הטעם
- צלפים (לא חובה)
- בונוס: 3 כפות אצות ווקאמה במטחנת תבלינים או אצת נורי (אצה לסושי) גזורה קטן במספריים
- קרוטונים: לא חובה
כמה שעות עד לילה במקרר יעשו לרוטב ממש טוב.
הרציונל מאחורי ההרכב:
שמרי הבירה ושמן הזית מחליפים את הקרמיות של המיונז וקצת מהטעם של הפרמזן.
הסויה והעשן הנוזלי מחליפים את רוטב הווצ'סטר (או הברביקיו) המעושן
הצלפים והאצות הטחונות מחליפים את האנשובי במליחות ובטעם של הים.
שום זה טעים.
טיפים לעצלנים:
- ביום קשה, אפשר רק מיונז, קצת מים לדילול (אפשר גם המים שנשארים על החסות) ופלפל שחור. אפשר להשקיע עם שום כתוש.
- אפשר לקנות פרמזן מגורד ולא צריך לגרד על המקום
- יש חסה חתוכה, לא חייבים לחתוך.
- חסה הידרופונית לא גדלה על אדמה, ולכן מגיעה בלי חול. יותר קל לשטוף
למשקיענים:
- לטחון את הפלפל השחור במקום
- להכין קרוטונים לבד