תבשיל עדשים כתומות הודי זול ונוח
תיבול
כף אבקת קארי
כף פפריקה (אפשר מעושנת, לא חובה)
כף זרעי כוסברה שבורים קלות
4 תרמילי הל (אפשר גם כפית תבלין)
3-4 מקלות ציפורן (אפשר גם כפית תבלין)
כף זרעי כוסברה
מקל קינמון (אפשר כפית תבלין)
את התבלינים הגדולים שוברים טיפה בתוך שקית עם פטישת שניצלות או במכתש ועלי.
ליתר
כוס וחצי עדשים כתומות
פחית קרם קוקוס (אני אוהבת אבל לא חובה)
שתי עגבניות רוטב גדולות מגורדות או חתוכות קטן אם אין כח לגרד
הכנה
מטגנים את התבלינים (חוץ ממקלות ההל, הציפורן והקינמון. אם זה תבלין באבקה – מטגנים.) חצי דקה-דקה על אש בינונית.
מוסיפים את העדשים
מים שיכסו את העדשים לנזיד ואת העגבניות
מביאים לרתיחה
מערבבים את העדשים קצת
חצי שעה, אם נראה שחסר מים – מוסיפים.
כשזה כמעט מוכן, מוסיפים קרם קוקוס.
זה צריך להיות במרקם של נזיד. אם לא נזידי מספיק, אפשר לאדות. אם נזידי מדי, מוסיפים מים.
לא מגישים עם אורז.