עצלנות היא מצב קיומי ובראשיתי בחוויה של האדם, והיא רק הולכת ומעמיקה יותר כאשר האדם הופך להורה. הצורך לטפל, להאכיל ולקיים לא רק את עצמי אלא זאטוטים שכל קיומם תלוי בי ובלעדי הם חסרי ישע, מעורר קשת מאוד רחבה של רגשות, מחמלה עד תחושת מחנק ורצון לברוח.
כל הורה יגיד לכם שהחוק מספר אחד כאשר יש צעקות ותסכול בבית הוא לוודא שכולם אכלו. כי ברוב המוחלט של המקרים או שהילדים רעבים, או שאתם רעבים. אין אמא רעה יש אמא רעבה והמפתח לשלום בית הוא היכולת להמציא אוכל מכלום תוך מינימום הזמן הנדרש.
כדי שבשעת מבחן יהיה ממה להכין אוכל זול וזריז ועד עם זמן הכנה אפסי, כדאי לגבש מראש את רשימת הקניות העצלנית שלכם. זו רשימת הקניות העצלנית שלי שכל כולה נבנה ותוכננה כמענה לאותו יום חמישי אחר הצהריים כשהשעה שש מתקרבת, הילדים צורחים, ואת גמורה מיום עבודה ורק רוצה לגלול את החיים שלך בטלפון לנצח.
רשימת קניות עצלנית הורית
הטריק של מקפיא? תשתמשו בו. יש פה מאמר על טריקי מקפיא לעצלנים. המאמר הזה שאתם קוראים כרגע מוכוון יותר להורים.
פיצות קפואות
מדובר במוצר שהיה חזק אי שם בשנות התשעים כסמל סטטוס הזנחה הורית ועם העליה באיכות החיים פינה את מקומו להזמנת פיצה חמה וטריה. אני מחזיקה חסד נעורים לפיצות הקפואות, בין היתר בגלל שהן זולות יותר מפיצה מפיצריה, וכל מה שצריך זה להשליך אותה לתוך התנור.
תוך רבע שעה הילדים כבר זוללים בתאווה בצק וגבינה ורוטב עגבניות, שהם כידוע אבות המזון האהובים ביותר על ילדים. עם שיווק נכון הן לא רק פיתרון עצלני אלא יכולים להיות שיא שבועי של "אמא פינקה אותנו בפיצה".
אם אתם רוצים להשקיע בפעילות עם הילדים, אפשר להכין איתם סטוק של פיצה-פיתה ביתי ולהקפיא. ברגע האמת תוכלו לזרוק לתנור.
דגים קפואים
אני מתכוונת ליחידות הבודדות של אמנונים שניתן לקנות בסופר בדרך כלל בעלויות של 16 ש"ח ליחידה. הרבה אנשים נמנעים מהם כי הצורך להפיר דג מראש מרתיע. אבל אם זורקים אותם לתנור עם קצת שמן זית ולימון מלמעלה אין צורך להפשיר, והתוצאה היא דג מאוד רך מבפנים שיצליח לפתות גם ילדות סרבניות לאכילת דגים (ויש עוד רעיונות למתכונים עם דג).
קוסקוס
מאכל האלים של הצהרונים. אני כמובן לא מדברת על קוסקוס בעבודת יד אלא על זה מהשקית עם המים החמים. חשוב לזכור שאפשר לתזמן כמויות בצורה מדוייקת יותר. אני רואה שלשתי בנות לרוב תספיק חצי כוס קוסקוס, ואז אין צורך לשמור אוכל לא טרי במקרר. עוד לא מצאתי דרך לנקות אחריהן בלי שואב אבק, אבל זו כבר בעיה אחרת.
תבנית להכנת ארטיקים
מדובר בהשקעה הורית ארוכת טווח. לא רק במאכל פשוט ונעים לימי הקיץ החמים, אלא גם לפעילות אחר צהריים מצ'פרת. החלק הקל הוא כמובן להכין מיץ פטל למינהו, ולחתוך פירות. גם מלפפון עובד טוב למרות שהוא ירק. כך ניתן להזמין כל ילד למלא את הארטיק הביתי שלו באילו פירות שהוא ימצא לנכון, ואחר כך לשפוך מעל את המיץ ולהקפיא לפחות 4 שעות.
מוצרים במחירים מפוקחים
חוץ מהמוזכרים לעי"ל אני חושבת שטוב, הן מטעמי חסכון והן מטעמי הורות עצלנית, להתביית על מוצרים במחירי פיקוח. אלה לרוב מוצרי בסיס זולים שגם מוצאים חן בעיני ילדים. ילדים, עבור מי ששכח מה זה אומר לצפות בעולם מגובה של שרפרף, לרוב לא נמשכים לטעמים מורכבים. לא כולם כמובן, אבל הרוב נרתעים מהמראה של תבלינים באוכל שלהם או בצל (לכן אפילו אם אני מכינה משהו מורכב אני משתדלת לטחון את הבצל או השום כדי לשמור על שלום בית).
לכן אני מקפידה שיהיה לי סטוק של לחם אחיד מפוקח, גבינה לבנה, קוטג', חלב, ביצים ואת הגבינות הצהובות שמייבאים מפולין שמחירן נע מסביב ה14 ₪ ל400 גרם. כל אלה יוצרים ביחד את רוב המרכיבים שילדים נוטים לחבב במינונים שונים. השילוב שלהם עם ירקות ופירות טריים ומתחלפים נותנים מענה על רוב התשוקות הקולינריות של ילדי ישראל ושל ההורים העיפים שלהם.
יהודית קגן
סופרת, עורכת וכתבת תוכן. אמא לילדות קטנות, ובת להורים מצ'כיה.
לאתר של יהודית