מסטיקא (או מסטיקה) היתה המסמיכה המקורית של המלבי, לפני הקורנפלור. יש לה טעם שרפי ("טעם של חורשת קק"ל" כמו שהגדירה את זה חברה שלי). בטורקיה מאוד אוהבים אותה.
בארץ אפשר לקנות מסטיקה בחנויות תבלינים. יש מסטיקה ללעיסה, ומסטיקה שמתאימה יותר לבישול ומגיעה בשקיות קטנטנות של 10 גרם.
להכנת מלבי מסטיקה
בקצרה: כמו שאתם מכינים את המלבי שלכם, אבל עם 2 כדורי מסטיקא בנוסף לקורנפלור על כל ליטר חלב.
אם אין לכם מתכון מועדף, נסו את זה (5-10 מנות תלוי בגודל הכוסות):
100 גר' חמאה (אפשר להחליף במיכל שמנת מתוקה)
חצי כוס קמח (אפשר להמיר בקורנפלור,או בקמח אורז)
3 כפיות סוכר (זאת גרסה לא מאוד מתוקה)
ליטר חלב 3%. עם חלב 1% זה עובד פחות טוב.
2 חתיכות מסטיקא גרוסות עם מכתש ועלי או פטיש שניצלים
פיסטוקים גרוסים לקישוט
הכנה:
מערבבים את כל הרכיבים בלי הפסקה. המסטיקא מסמיך בבישול.
למי שאוהבים עבודה מסודרת כדאי להתחיל בהמסת החמאה והסוכר, ובכלי נפרד לערבב את החלב והקמח עד שאין גושים.
לאחד את התערובות ולהוסיף את המסטיקא, ולא להפסיק לערבב.
להביא לרתיחה ואז להוריד את הלהבה ולערבב עוד שתי דקות, או אם אתם מכיני מלבי מנוסים – עד שאתם מרגישים שמספיק סמיך לכם.
מוזגים ומקררים במקרר.
קחו בחשבון שכשזה מתקרר זה מתייצב, מה שהופך אותו לאפילו יותר סמיך.