מתכון למלבי מסטיקא

מסטיקה היתה המסמיכה המקורית של המלבי. יש לה טעם שרפי מגניב שפופולרי מאוד בטורקיה. אפשר לקנות אותה בחנויות תבלינים. הנה מתכון:

תוכן עניינים

מסטיקא (או מסטיקה) היתה המסמיכה המקורית של המלבי, לפני הקורנפלור. יש לה טעם שרפי ("טעם של חורשת קק"ל" כמו שהגדירה את זה חברה שלי). בטורקיה מאוד אוהבים אותה.

בארץ אפשר לקנות מסטיקה בחנויות תבלינים. יש מסטיקה ללעיסה, ומסטיקה שמתאימה יותר לבישול ומגיעה בשקיות קטנטנות של 10 גרם.

להכנת מלבי מסטיקה

בקצרה: כמו שאתם מכינים את המלבי שלכם, אבל עם 2 כדורי מסטיקא בנוסף לקורנפלור על כל ליטר חלב.

אם אין לכם מתכון מועדף, נסו את זה (5-10 מנות תלוי בגודל הכוסות):

100 גר' חמאה (אפשר להחליף במיכל שמנת מתוקה)
חצי כוס קמח (אפשר להמיר בקורנפלור,או בקמח אורז)
3 כפיות סוכר (זאת גרסה לא מאוד מתוקה)
ליטר חלב 3%. עם חלב 1% זה עובד פחות טוב.
2 חתיכות מסטיקא גרוסות עם מכתש ועלי או פטיש שניצלים
פיסטוקים גרוסים לקישוט

הכנה:

מערבבים את כל הרכיבים בלי הפסקה. המסטיקא מסמיך בבישול.
למי שאוהבים עבודה מסודרת כדאי להתחיל בהמסת החמאה והסוכר, ובכלי נפרד לערבב את החלב והקמח עד שאין גושים.
לאחד את התערובות ולהוסיף את המסטיקא, ולא להפסיק לערבב.
להביא לרתיחה ואז להוריד את הלהבה ולערבב עוד שתי דקות, או אם אתם מכיני מלבי מנוסים – עד שאתם מרגישים שמספיק סמיך לכם.

מוזגים ומקררים במקרר.

קחו בחשבון שכשזה מתקרר זה מתייצב, מה שהופך אותו לאפילו יותר סמיך.

* כל האמור באתר הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

תמונה של ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

לקריאה נוספת

פסטו לימון בצנצנת
אוכל

פסטו לימון מדרום איטליה

פסטו לימון מהמטבח של פיונה וברברה בסורנטו, איטליה. לימונים הם גאוות העיר ואת הממרח הזה לא בטוח שתמצאו במסעדות או בחנויות המזכרות, אבל הוא נפוץ בבתי התושבים

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים