שדרוגי עגבניות חומרי גלם
- שימורי עגבניות מרוסקות יתנו טעם יותר עגבנייתי לרוטב.
- רסק עגבניות יתן טעם יותר מתוק.
- עגבניות טריות יהפכו את הרוטב ליותר נוזלי, או יצריכו יותר בישול. אני אוהבת להוסיף קצת עגבניות, אבל הגרסה האהובה עלי היא עם עגבניות מרוסקות.
תוספת ירקות לפני הבישול
- הוספת חתיכות של תחתיות ארטישוק בשלב של טיגון הבצל נותן טעם לימוני כיפי
- כפית של פסטו
תוספת ירקות אחרי שמוכן
- עלי תרד אחרי שהרוטב מוכן (שלא יהפוך לספוגי)
- פלפל חריף קצת אחרי טיגון הבצל וטונה כשהרוטב כבר מוכן.
- ברוקולי
- להוסיף קוביות בטטה, רצוי מבושלות. בישול בטטה הוא איטי מאוד.
- זיתים שחורים
תוספות מן החי
- טונה: כשהרוטב מוכן להוסיף טונה מקופסת שימורים לעוד דקה-שתיים בישול.
- בשר טחון או טחון מן הצומח
- ריקוטה, ליצירת רוטב בסגנון רוזה
משקאות
- אפשר להוסיף שמנת וודקה לרוטב רוזה-וודקה.
- הוספת ערק לרוטב אניסי
- יין אדום
- בירה שחורה בכמות קטנה, לטעם עמוק יותר, מתקתק ומעושן
לחיזוק האוממי
- כף משחת מיסו
- שמרי בירה
- כפית MSG
קראו את הפוסט: 8