מה אפשר למצוא בבוקרייה, השוק של ברצלונה?

הבוקרייה הוא ה-שוק של ברצלונה. הוא הכי גדול והכי עתיק בעיר. אלו כמה דברים בולטים שאפשר למצוא בו - לאכול במקום, להביא חזרה לחדר או להביא מזכרת לארץ.

תוכן עניינים

לה בוקרייה הוא ה-שוק של ברצלונה. הוא קטן באופן מפתיע, לא הרבה יותר גדול משווקים בארץ כמו מחנה יהודה או הכרמל. הוא גם לא הכי טוב שהייתי בו. הוא חמוד, יפה, יש בו מבחר כיפי – אבל לא יודעת אם הוא שווה נסיעה במיוחד.

היחוד של הבוקרייה היא שהוא השוק הגדול בקטלניה וגם העתיק ביותר. לפי מדריכה שלקחה אותנו אליו לפני סדנת בישול, רוב הלקוחות שלו הם לא תיירים, אלא מקומיים – מסעדנים ובעלי בתים שרוצים את התוצרת הטובה ביותר אליהם למטבח.

בהתאם, זה שוק של אוכל: חומרי גלם לאוכל, דברים שאפשר לאכול במקום וכמובן – מקומות מסודרים לאכול בהם. לא תמצאו פה מזכרות לתיירים וגם חנות לכלי בישול לא מצאתי בה למרות שאולי זה כי לא חיפשתי. ברחובות הסמוכים תמצאו גם ירקניות, מכולות, קצביות (לרבות חלאל, למי שרוצה בשר, רוצה להיות בטוח שלא יהיה חזיר, ולא קריטי לו תעודת כשרות) ושלל חנויות אחרות על התפר שבין תיירים למהגרים.

הרבה ממה שיש בבוקרייה אפשר כנראה למצוא בעוד שווקים באזור. ליד הדירה שלנו היה את Marcet de Sant Antoni שהיה אחלה ומתחתיו סניף של רשת הסופרים הגרמנית Lidl. המצאי בו הוא אינדיקציה טובה לדברים שאפשר למצוא בשווקים אחרים באזור. הנה כמה דברים:

ממתקים

הממתקים נעים ממרמלדות ומרציפנים שאפשר להחזיר לארץ ועד לתותים בשוקולד (הייתי באביב, יש מצב שבעונות אחרות זה שונה) שאפשר לנשנש שם.

מאפים ומאכלים מטוגנים: אמפנדס, קרוקטים ועוד

אל תתמלאו ממתוקים. בבוקרייה יש אוכל שאפשר לקחת לדירה, לחדר או למלון וגם דברים שאפשר לנשנש שם.

יש פיד אנד צ'יפס, או רק פיש, או רק צ'יפס. אמפנדס בשלל מילויים, סוג של בלינצ'סים בציפוי וטיגון עמוק וגם קרוקטים – מאכלים בגודל שני ביסים מבוססי בשמל, מצופים ומטוגנים בטיגון עמוק שהיו יכולים ללכת יופי בבר צמחוני בארץ. בד"כ מגיעים במילוי תרד, דג, חזיר או גבינה.

רטבים חריפים ודברים עם פלפלים חריפים

לא בטוחה למה. לא אכלתי שום דבר חריף בברצלונה. אבל יש כמה דוכנים לדברים חריפים, לפלפלים חריפים ולתוצרי פלפלים. ובכמה דוכנים של רטבים גם ישמחו למכור לכם רטבים חריפים.

פירות

מיצי פירות, פירות חתוכים, תותים בציפוי שוקולד, פירות מגניבים כמו תותים לבנים או אנונה. לא בשביל זה הייתי באה, אבל אם כבר אני שם – זה משמח.

תבלינים

רטבים ותבלינים למי שהמזכרות שלו מהטיול הם חומרי גלם שאפשר להשתמש בהם חודשים אחר כך. מלח כמהין, פטריות כמהין בצנצנת רמו שראיתי בשווק של סורנטו, רטבי פלפלים, זעפרן ופפריקה ספרדית מעושנת לפאייה.

דגים ופירות ים

מאחר שבוקרייה הוא קודם כל שוק של חומרי גלם, ושברצלונה היא עיר לחוף הים התיכון – בשוק יש שפע של דגים טריים, פירות ים ודגים משומרים כמו החבר'ה פה שמשומרים במלח.

חמון

חמון הוא ה-בשר פה. ירך חזיר שעברה כל מני דברים ונמכרת פה במשקל. יש תורה שלמה של מאיפה החזיר, מה הוא אכל, איזה זן הוא וכו'. חובבי הז'אנר מדברים בשבח החמון אבל לי אין מה לתרום לדיון וגם תמונה אין כי חלקי בשר זה בלעכס. אבל שתדעו שבבוקריה יש גם את זה.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

ליאור שפירא

ליאור שפירא

מקדמת אתרים בגוגל (SEO), קוראת עיתונות כלכלית מגיל 14, מנהלת עסק ומשק בית. מאמינה בתכנון קדימה, בעצלנות מתוכננת מראש ושעבודה נועדה לשרת את אורח החיים שאנחנו רוצים. שמחה שיש לאנשים יותר כסף פנוי ודברים טובים לעשות עם הזמן שלהם.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

באליק אקמק באיסטנבול
אוכל

אוכל רחוב באיסטנבול

אוכל רחוב שאפשר למצוא באיסטנבול, טורקיה בקלות ובזול. אין המלצות על מקומות ספציפיים, כי באיסטנבול הכל טעים. לא משנה איפה תאכלו את זה – יהיה לכם ממש אחלה.

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים