מה אוכלים בברצלונה? מנות וחומרי גלם

כמה מנות נפוצות למטבח בברצלונה. אוכל הוא חלק בלתי נפרד מטיול, וכדאי להכיר כמה מהמנות שמיוחדות לקטלונה בכלל ולברצלונה בפרט.

תוכן עניינים

הנה כמה מנות קלאסיות של המטבח בברצלונה. כשטסים לחו"ל, אנשים אוהבים להגיד שאתם חייבייייייים לנסות את המקום הזה והמנה הזאת, ומרוב המלצות הולכים לאיבוד. קל לעבוד בלהיות בחופשה ולהרגיש שלא מספיקים כלום.

אז אל. זה רעיון גרוע.

אין לי מטרה לעורר פומו באף אחד. אפשר לראות בזה השכלה קולינרית, אפשר שאם אתם מתיישבים במקום ויש את המנה הזאת – תדעו להנות ממנה יותר או תדעו שזה מקומי ומיוחד. אבל אל תיגררו במיוחד לסמן וי כי מישהו אחר.

ועכשיו יאללה אוכל.

הקלאסיקות

בואו נצא ידי חובה, הנה ה-קלאסיקות של ברצלונה:

  • פאייה (אורז עם דברים, בד"כ פירות ים, עובר תנור, טעים מאוד).
  • חמון: נקניק חזיר מיושן. אני לא קהל היעד של זה.
  • טאטפס: זאת צורת הגשה ולא ממש מנה. אבל יאללה. הרבה דברים מאוד טעימים, אבל בקטן ככה שאפשר לאכול הרבה

Pan con Tomate – לחם עם עגבניה

פרוסות של לחם לבן קלוי, עם שום, עגבניה מגורדת ושמן זית. מצב שזאת דרך להפיח חיים בלחם של אתמול.

מגרדים על לחם קלוי או לחם ישן שן שום חתוכה; מגרדים חצי עגבנייה – רצוי אחת רכה ועם מלא מיץ. בארץ מגי או עגבניות שרי. מזלפים שמן זית ומלח.

המנה מוגשת בכל מסעדה וזה מהמנות הזולות בתפריט. בגרסת ארוחת הבוקר אין שום – כי מי רוצה להריח כמו שום כל היום.

לחם ועגבניה מברצלונה

קרוקטים

קרוקט הוא מאכל שלא ברור למה הוא יותר נפוץ בארץ. הכי קרוב לקרוקט שישראלים מכירים זה "כדורי פירה" או. אלה מאכלים קטנים, בגודל שני ביסים גדולים, בד"כ מוארכים אבל אפשר גם בעיגול. רוטב כלשהו, בד"כ בשמל, עם מילוי נוסף כמו תרד וגבינה, נקניק, או חתיכות דג. הכל מצופה בפירורי לחם והיידה לטיגון עמוק.

קרוקטים בברצלונה

פלפלים אדומים קטנים ממולאים בגבינה

בהמון מקומות תמצאו גרסה של זה: פלפל אדום קלוי קטן ממולא בקרם או גבינה. גבינה וביצי דגים, גבינה וחתיכות דג קוד, גבינה ושום, רק גבינה. הפלפלונים הממולאים האלה נפוצים פה מאוד.

Calcots + salsa romesco – בצל ירוק על הגריל

מנה אביבית של בצל ירוק על הגריל. זה לא בדיוק בצל ירוק, הם יותר גדולים מבצל ירוק ויותר קטנים מכרישה, אבל לצורך העניין זה בצל ירוק.

מניחים אותם על הגריל עד שהם נשרפים או נחרכים מבחוץ, מקלפים את השרוף או שולפים את הבפנוכו על ידי משיכת העלים, טובלים בסלסה רומסקו ושלום על ישראל.

סלסה רומסקו היא סלסה מקומית שמבוססת על עגבניות, פלפלים, קצת שום וחומץ. זה נותן קונטרה למתקתקות של הבצל ולחריכות של הגריל.

פטריות מורל

פטריות מורל, נקראות גם גמצוצים, הן פטריות שקשה לתרבת ולכן הן יקרות. הן גדלות גם בארץ בכל מני מקומות (לרבות בגינות פרטיות!). אני מכירה אותן מתחביב גידול הפטריות שלי. מסתבר שהן נפוצות במטבח האזורי וישמחו למכור לכן אותן או לבשל.

לא קניתי לבשל בעצמי, כי צריך לבשל אותן טוב לפני אכילה ואני לא רוצה לפשל, אז מצאתי מקום שהגיש אותן. קצת הטביע בשמנת, אבל היה מוצלח.

יש להן טעם פטרייתי חזק, כמו פורטובלו מחוזקת, ומרקם קצת ספוגי בגלל השקעים שלהן אבל בקטע כיפי.

* כל האמור באתר מאניטיים הוא מידע כללי בלבד ואין לראות בו ייעוץ. אנחנו לא יועצי השקעות, סוכני ביטוח או יועצי פנסיה, אנחנו כן אוהבים שלאנשים יש יותר כסף פנוי ושמחים לעזור בזה.

שיתוף

המלצה מסחרית לעזרה הדדית

לפתיחת חשבון מסחר באקסלנס טרייד שדורשים את ההון הכי נמוך לפתיחת תיק (20K). אני אשמח שתפתחו אותו דרך הקישור שלי. כשנרשמים דרכי מקבלים, חוץ מכל ההטבות למצטרפים חדשים, גם 100 ש"ח מתנה. להצטרפות

המלצות קריאה

אולי תאהבו גם

מאמר אקראי מהאתר. גלו משהו חדש!

הפודקאסט ידע שווה כסף
כסף

ידע שווה כסף

הסכת שנוצר בשביל אלה שלא יודעים יותר מדי על כספים במטרה שיוכלו להפסיק לפחד ממנו. איך? תוכלו למצוא את המידע והסקירה פה:

המשך קריאה »

לקריאה נוספת

עידן וליאור נוודים דיגיטליים
טיולים
ליאור שפירא

נוודים דיגיטליים, מבוא

עידן ואני לא כבולים למשרד, אין לנו ילדים. אנחנו יכולים לגור ולעבוד מכל מקום. שבועיים פה, חודש כאן. בואו נראה אם הרעיון הזה ישים או שהוא נשמע טוב רק בתיאורה.

קריאה נוספת >>

להגדיל חסכון ב-5 צעדים פשוטים

1. מלאו את הפרטים
2. פתחו קופת גמל להשקעה או קרן השתלמות עם הטבה בדמי הניהול
3. בנו את התמהיל המתאים לכם ביותר בעזרת היועצים של טרפז פיננסים
4. הפקידו כסף עד סוף השנה
5. הגדילו את החסכון שלכם.

ימים
שעות
דקות
שניות

עד סוף השנה

* ההטבה גם לשכירים וגם לעצמאים
** ההטבה ללא עלות מעבר לדמי הניהול

ב-31.12 נגמרת שנת המס וההפקדה מתאפסת. חבל לפספס שנה.

עוסקים פטורים? חושבים על פתיחת עוסק?

ניהול עוסק לעצמאים מתחילים