וריאציה מקומית על סלט שאכלתי בשוק בברצלונה. בגרסה הצמחונית שלו היתה רק שעועית, אבל ברוב הגרסאות היה חלק של תמנון – קלמארי או מיני תמנונים. בארץ גם יותר קשה להשיג כאלה, גם זה חומר שיקר מכדי לבזבז על סלט וגם, נעבעך, זה לא כשר. במקום זה החלפתי בהערינג, שקל מאוד להשיג והמחיר הוא חסם פחות משמעותי.
לסלט הזה יש כמה יתרונות בולטים:
- הוא מהיר. אם יש לכם את כל המצרים זה 5 דקות הכנה
- הוא משביע. אפשר להגיש אותו כסלט פתיחה או כמנה לארוחת ערב או ארוחת ביניים
- הוא נטול גלוטן (וכשר לפסח לאוכלי קטניות)
לא את כל המצרכים אני מחזיקה קבוע בבית. שעועית מבושלת אין לי בקביעות, עלים יש לי רק כשאני מתכננת לבשל איתם אחרת הם נהרסים וחבל וגם הערינג זה דבר שאני קונה פעם ב-. אם אתם מתכוונים להכין את הסלט הזה, כדאי להתארגן מראש כי אני מניחה שלרוב האנשים אין בקביעות בבית את כל המצרכים.
הערות:
שעועית: אני תמיד מצליחה להגזים בבישול השעועית והיא יוצאת לי רכה מדי. אם אתם כמוני ועוד לא הצלחתם לפצח בישול שעועית – לכו על שעועית מבושלת קנויה. אני השתמשתי בשעועית לבנה מבושלת של טעם הטבע. הלואי שהם היו משלמים לי על הפוסט הזה, אבל הם לא.
הערינג: אני מעדיפה את הורוד על הלבן. כל הערינג שאתם מסוגלים לאכול בפני עצמו – טוב לסלט הזה שלכם. אין הערינג או לא אוהבים? אפשר להחליף באנשובי או בסלמון מעושן. אני מעדיפה הערינג כי יש לו טעם יותר מובחן. בתמונה העליונה הכנתי אותו עם סלמון והערינג כי זה מה היה לי בבית והייתי צריכה לסיים.
שום: לא חובה. יש לו טעם קצת משתלט. אני מחבבת מאוד אבל אפשר לוותר או להמעיט (גם אם אתם אוהבים שום – תתחילו בכמות קטנה כדי שתצליחו להרגיש גם את יתר הטעמים).
שמן זית: כדאי שהוא יהיה טוב כי חלק מהקטע הוא להרגיש את הטעם שלו. המרירות שלו מאזנת את המליחות של הדג ואת הצ'יל של השעועית. אם אין לכם שמן זית טוב, אפשר לנסות להחליף בקצת זיתים חתוכים ו/או אגוזים (למשל אגוזי מלך). צריך משהו שהוא יותר מר מאשר מלוח, וזיתים כבושים נוטים להיות יותר מלוחים ממרים.
כוסברה: אני השתמשתי בכוסברה. לא אוהבים? אפשר פטרוזיליה, או שמיר אם רוצים לקחת עוד יותר לכיוון הסובייטי.
מתכון
מצרכים לשני אנשים
- חבילת שעועית לבנה מבושלת
- 8-12 חתיכות הערינג חתוכות לפרוסות
- שן שום גדולה או שתיים קטנות
- קצת כוסברה
- שמן זית
(לא צריך להוסיף מלח כי בהערינג יש מלא)
הכנה
- מסננים את השעועית מהנוזלים. אפשר לשפוך אותה לתוך מסננת שתגיר נוזלים בזמן שחותכים את יתר המצרכים.
- פורסים את ההערינג לפרוסות. אני חותכת עצלנית אז כל חתיכה הופכת לבערך 3 פרוסות.
- חותכים את השום קטן בסכין או כותשים בכותש שום
- חותכים את הכוסברה (או הפטרוזיליה. לא שופטת.)
- מוסיפים את השעועית
- מזלפים שמן זית
זהו. שלום על ישראל ובתיאבון.