השילוב של לחם ועגבניה הוא שילוב נפוץ בכל מקום שבו יש, ובכן, לחם ועגבניה. אלו חומרי גלם פשוטים וזמינים, וגם אם הבסיס זהה, במקומות שונים עושים את זה קצת אחרת. הנה כמה רעיונות:
פרסל: לחם קשה ועגבניות (קמפניה, איטליה)
"זה הטעם של הקיץ אצלנו" אמר אנטוניו כשהוא הסביר מה עושים.
בקמפניה מוכרים לחם של בייגל, קשה מאוד (לא הצלחתי לנגוס בו ככה). מרטיבים אותו עם קצת מים ועם המיץ של העגבניות.
עליו שמים סלט עגבניות. פה בתמונה יש גם מוצרלה.
"אפשר לשים עליו גם דברים מרעננין אחרים כמו תירס, או דגים, אבל הקלאסי זה עגבניות ומוצרלה" הוא אמר.
בארץ אפשר להשתמש גם בפיתה שהפכתם לקריספית בטוסטר או בתנור, ולא צריך למזוג מעל זה מים.
פיתה חצויה לשני עיגולים, סלט עגבניות, קצת מוצרלה, ושלום על ישראל.


פאן קון טומאטו, ספרד
כשהיינו בברצלונה בכל מסעדה אפשר היה למצוא פאן קון טומאטו כמנת פתיחה.
- פרוסות של לחם לבן קלוי
- חוצים שן שום ומגרדים על הלחם
- מעליהם – עגבניה מגורדת, כמו רסק של ג'חנון; ואפשר גם לגרד את העגבניה ישירות.
- קצת שמן זית
המנה מוגשת בכל מסעדה וזה מהמנות הזולות בתפריט. בגרסת ארוחת הבוקר אין שום – כי מי רוצה להריח כמו שום כל היום.

מרק עגבניות על לחם, איטליה
נכון שזאת קצת רמאות, ובכל זאת. לא הייתי שמה אותה כאן אם לא הייתי מקבלת קערה כזאת ממאמא איטלקייה.
היא קראה לזה "מרק ביצים": מרק עגבניות שלתוכו מכניסים ביצים. את הלבן מקשקשים, את הצהוב שומרים שלם. ואז את המרק מגישים על פרוסות עבות של לחם.
הבן שלה אמר שזאת מנה מיושנת מאוד שכבר לא מגישים היום. סבתא שלי אמרה שפעם היא היתה מכינה כזה (מינוס הלחם).
אני בכל מקרה אהבתי.
